دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
دانشگاه دامغان میزبان «شب شعر محمدعلی بهمنی» است

دامغان- رئیس اداره فرهنگ ارشاد اسلامی شهرستان دامغان از برگزاری شب شعر بزرگداشت محمدعلی بهمنی در دانشگاه دامغان خبر داد.

علی موسوی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در دامغان، با اشاره به برگزاری شب شعر بزرگداشت محمدعلی بهمنی، شاعر ایرانی، در دانشگاه دامغان گفت: این برنامه، با سخنرانی عبدالجبار کاکایی، محمدسعید میرزایی و محمدرضا روزبه روز سه شنبه ۲۷ شهریور اجرا می‌شود.

وی با اعلام اینکه این شب شعر ساعت ۱۸:۳۰ در سالن همایش‌های دانشگاه دامغان، برگزار می شود، تشریح کرد: انجمن شعر و ادب با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دامغان این شب شعر را برگزار می کنند و مراسم همراه با شعر خوانی شاعران دامغانی و اجرای موسیقی زنده خواهد بود.

محمدعلی بهمنی در سال ۲۷ فروردین ۱۳۲۱ در دزفول به دنیا آمد. وی از کودکی در فضایی ادبی رشد کرد و مادرش به زبان های فرانسوی و عربی تسلط داشت و ازشاهنامه و اشعار حافظ و سعدی می‌خواند. این کارتأثیر بسزایی بر شکل‌گیری روح شاعرانه وی داشت داشت.

پدر بهمنی، وی را به جای مدرسه به چاپخانه برد. در ده سالگی، در چاپخانه‌ی «تابان» مشغول به کار شد و در همین‌محل بود که با فریدون مشیری، شاعر نامدار، آشنا شد. مشیری استعداد شاعری بهمنی را تشخیص داد و اولین شعر او در همین سن کم در مجله «روشنفکر» به چاپ رسید.

پس از آن، بهمنی به فعالیت‌های ادبی خود ادامه داد و از سال ۱۳۴۵ با رادیو همکاری کرد. او همچنین در سال ۱۳۷۴، صفحه‌ی «تنفس در هوای شعر» را در هفته‌نامه ندای هرمزگان راه‌اندازی کرد. بهمنی از سال ۱۳۵۲ ساکن بندرعباس شد. او علاوه بر شاعری، به چاپ و نشر کتاب نیز علاقه‌مند است و انتشارات «چی‌چی‌کا» را در بندرعباس تأسیس کرده است.

اشعار محمدعلی بهمنی، آمیزه‌ای زیبا از سنت و نوآوری است. عشق، به عنوان مضمونی همیشگی در شعر فارسی، در غزل‌های بهمنی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. اما آنچه شعر بهمنی را از دیگر غزل‌سرایان متمایز می‌کند، تأثیر عمیق نیما یوشیج بر آن است.

محمدعلی بهمنی، شاعر پرآوازه و محبوب دل‌ها، پس از سال‌ها سرودن غزل‌های دلنشین، در روز جمعه، نهم شهریور ماه ۱۴۰۳، در سن ۸۲ سالگی دار فانی را وداع گفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها