دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
صلح نه با جنگ، بلکه با گفت‌وگو شکل می‌گیرد/ کلمات بهترین سلاحند

ششمین نمایشگاه صلح و جنگ با حضور فرماندهان ارتش و جمعی از مسئولان کشورهای دوست و سازمان ملل در دانشگاه جنگ افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح با حضور امیر سرتیپ امیر حاتمی مشاور عالی فرماندهی کل قوا در امور ارتش و امیر ولی وند زمانی فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد افتتاح شد.

امیر ولی‌وند زمانی فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: اگر چه اسم این دانشگاه، دانشگاه جنگ است اما برای صلح تلاش می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت ارتقاع سطح آمادگی دفاعی برای کشور ادامه داد: ما هم مانند نیروهای مسلح سایر کشور برای دفاع از کشورمان تلاش می‌کنیم اما خواست ما صلح و دوستی است و ارتقاع آمادگی و کسب دانش نظامی را راهی برای برقراری صلح و حفظ تمامیت ارضی کشور می‌دانیم.

همچنین سرهنگ محمدتقی پرتوی، رئیس کمیته علمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع، در این آیین اظهارداشت: ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع از امروز دوشنبه ۲۶ شهریورماه به مدت ۴ روز در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: هرساله به مناسبت روز جهانی صلح (۲۱ سپتامبر) و آغاز هفته دفاع مقدس در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش میزبان نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع هستیم. هدف از برگزاری این نمایشگاه توسعه دیپلماسی دفاعی، تعامل علمی، فرهنگی و پژوهشی در حوزه صلح و دفاع با کشورهای دیگر و معرفی فعالیت‌ها و اقدامات صلح‌طلبانه و بشردوستانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس کمیته علمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع افزود: در این نمایشگاه قابلیت‌های دفاعی و فعالیت‌های صلح‌طلبانه ایران اسلامی به کشورهای مختلف، معرفی شده و در طول برگزاری نمایشگاه کارگاه‌های متعددی برای دانشجویان و علاقه‌مندان حوزه کتاب پیش‌بینی شده است.

وی اضافه کرد: اهم فعالیت‌های صلح‌جویانه و صلح‌طلبانه ایران اسلامی که در قالب یگان‌های حافظ صلح در کشورهای مختلف و همچنین فعالیت‌های خدمت‌رسانی و امدادرسانی ایران در حوادث مختلف از جمله بلایای طبیعی انجام شده است در قالب این نمایشگاه و کارگاه‌هایی که برگزار می شود، ارائه می‌شوند.

سرهنگ پرتوی تصریح کرد: یکی از مباحث محوری که امسال در نمایشگاه کتاب صلح و دفاع به آن پرداخته شد، تجلیل از سفیر آفریقای جنوبی به مناسب اقدامات بشردوستانه این کشور برای حمایت از مردم مظلوم غزه است.

وی اضافه کرد: همانگونه که اطلاع دارید آفریقای جنوبی پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی را به دیوان بین‌المللی لاهه برده و آقای سیریل رامافوسا، رئیس جمهور این کشور بر پیگیری پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی تاکید ورزیده است و بدلیل اینکه یکی از اهداف اصلی این نمایشگاه رصد و پایش فعالیت‌های صلح‌طلبانه و بشردوستانه است لذا با حضور سفیر این کشور در جمهوری اسلامی ایران از اقدامات آفریقای جنوبی در حمایت از مردم مظلوم غزه تجلیل خواهد شد.

سرهنگ پرتوی یادآور شد: در برنامه‌های جانبی این نمایشگاه نیز نقد و بررسی و رونمایی از کتاب‌های مرتبط با صلح و همچنین رویداد ملی «هنر صلح» با حضور جمع کثیری از هنرمندان صلح‌آفرین کشورمان برگزار می‌شود. برخی کشورها هم در قالب ارسال پیام صلح در این نمایشگاه مشارکت دارند و در روز اختتامیه پیام آن‌ها در قالب کلیپ ویدیویی منتشر می‌شود.

تامل در وضعیت صلح دورتر از هر زمان دیگری

همچنین اشتفام پریزنر هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در این آیین اظهار کرد: امروز که برای گرامیداشت روز جهانی صلح از طریق این نمایشگاه کتاب گرد هم می‌آییم، از آنجایی که مفتخرم در لحظه تأمل و همبستگی در برابر شما قرار بگیرم، می خواهم چند کلمه را نیز در این مناسبت به اشتراک بگذارم.

وی ادامه داد: این روز تنها فرصتی برای تأمل در وضعیت صلح نیست، که متأسفانه در حال حاضر دورتر از هر زمان دیگری در تاریخ معاصر به نظر می‌رسد. اما این روز همچنین قدردانی عمیقی از تلاش‌های دیده شده و نادیده برای ایجاد صلح است.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: سازمان ملل متحد با امید به جهانی عاری از جنگ تأسیس شد، جهانی که صلح نه تنها یک هدف، بلکه پایه و اساس رفاه، عدالت و کرامت انسانی است. با این حال، همانطور که می دانیم، پیگیری صلح با چالش های بسیاری روبرو شده است. این نیاز به شجاعت، انعطاف‌پذیری و اغلب فداکاری‌هایی دارد که بسیاری از شما، به عنوان اعضای ارتش، به خوبی می‌دانید.

وی خاطرنشان کرد: شما به عنوان مدافع، به عنوان محافظ در زمان درگیری دیده می‌شوید. اما در حقیقت، شما حافظ صلح نیز هستید. مسئولیتی که بر دوش دارید فراتر از مرزها و استراتژی نظامی است. شما شرکای اساسی در حفظ امنیت، حمایت از حقوق بشر و حمایت از حقوق بشردوستانه بین المللی هستید. تعهد شما به این اصول در ایجاد محیطی که در آن گفت‌وگو، آشتی و دیپلماسی می‌تواند شکوفا شود، حیاتی است.

هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: امروز، من از همه ما می‌خواهم که تعهد خود را به صلح - نه به عنوان یک ایده آل دور، بلکه به عنوان یک واقعیت قابل دستیابی، تجدید کنیم. اجازه دهید تشخیص دهیم که قدرت واقعی نه تنها در توانایی نظامی بلکه در توانایی جلوگیری از خشونت و درگیری قبل از وقوع آنها نهفته است. توانایی تقویت همکاری، مشارکت در گفت‌وگو، و حفظ ارزش‌های انسانیت، حتی در مواجهه با چالش‌های بزرگ است. این یکی از پیام های اصلی «دستور کار جدید صلح» است که دبیرکل سازمان ملل در آغاز سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی کرد.

وی ادامه داد: چند روز دیگر، در ۲۲ و ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴، مجمع عمومی در نیویورک «اجلاس برای آینده» را برگزار خواهد کرد. این اجلاس فرصتی را برای جامعه بین‌المللی فراهم می‌کند تا به طور جمعی همکاری جهانی از جمله در این حوزه که چگونه می‌توانیم بهتر از درگیری جلوگیری کنیم، بحران‌ها را مدیریت کنیم و صلح را در جهانی که به طور فزاینده‌ای به هم پیوسته است، حفظ کنیم.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: من به عنوان هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل، اهمیت همکاری بین ملت ها، نهادها و جوامع را از نزدیک می‌بینم. در هر مأموریتی که بر عهده می‌گیریم، چه در زمینه کمک‌های بشردوستانه، توسعه یا حفظ صلح، یک حقیقت ثابت می‌ماند: صلح یک تلاش جمعی است. این امر مستلزم همکاری همه بخش های جامعه از جمله دولت ها، جامعه مدنی، ارتش و جامعه بین‌المللی است.

وی افزود: در پایان، به یاد داشته باشیم که صلح فقط نبود جنگ نیست، بلکه وجود عدالت، برابری و فرصت است. من از شما برای خدمات مستمر شما تشکر می کنم و شما را تشویق می‌کنم که در نقش خود به عنوان حافظان صلح ثابت قدم بمانید. بیایید با هم به تلاش برای جهانی صلح‌آمیز ادامه دهیم، جایی که نسل‌های آینده بتوانند فارغ از ترس از درگیری و ویرانی‌های ناشی از آن زندگی کنند.

شناسایی منطقه ای بدون تنش غیرممکن است

همچنین پیتر روزنبرگ نماینده وابستگان نظامی مقیم جمهوری اسلامی ایران در این آئین اظهار کرد: از مسئولان نمایشگاه برای دعوت ما به اینجا و فراهم کردن فرصتی مفید برای تفکر عمیق درباره چگونگی مشارکت ما در برقراری صلح و ثبات واقعی ابراز نمایم.

وی افزود: امروزه وضعیت راهبردی سیاسی و نظامی منطقه‌ای و بین‌المللی بسیار پیچیده و به سرعت در حال تغییر است. عملاً شناسایی منطقه ای بدون درگیری تنش یا اختلافات سیاسی و ارضی غیر ممکن است جهان در حال مسلح شدن است درگیری ها رخ می‌دهد و ما با تجاوز و خشونت برخی کشورها علیه دیگران مواجه هستیم.

نماینده وابستگان نظامی مقیم جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: در میان تمام این آشفتگی‌ها، شهروندی عادی گم می‌شود - فردی که رنج می‌برد گرسنگی می‌کشد می‌میرد یا مجبور می‌شود خانه خود را ترک کند و خارج از مرزهای کشورش پناه بجوید.

وی تصریح کرد: بحران پناهندگان یکی از جدی‌ترین مشکلات جهان امروز است. این شرایط جدی و پیچیده به ما نشان می‌دهد که گفت‌وگوی متقابل چقدر حائز اهمیت است. بدون مباحثه صادقانه و قابل اعتماد نمی‌توانیم انتظار صلح داشته باشیم. بهترین سلاح نه تانک نه هواپیما و موشک یا پهپاد بلکه کلمات، مکالمه گفت‌وگو و سازش است که دیپلماسی واقعی است.

روزنبرگ گفت: فهرست فعالیت‌های امنیتی ثبات و تفاهم متقابل فعالیت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مطلبی بسیار مهم است. آنگونه که بنده متوجه شدم اکثر کشورهای حاضر در مراسم امروز تجربه مأموریت‌های حفظ صلح کلاه آبی‌ها را دارند. در طول این مأموریت‌ها سربازانی با ملیت‌ها فرهنگ‌ها و ادیان مختلف شانه به شانه همکاری می‌کنند. این امر نشان می‌دهد که علی‌رغم تفاوت‌های فرهنگی، همکاری و حمایت از ابتکارات صلح امکان‌پذیر است. ما باید این تجربیات را به سایر حوزه‌های روابط بین کشورها منتقل کنیم.

وی ابراز کرد: البته تأمین امنیت میهن موضوعی بسیار مهم و حیاتی برای ثبات ملت و کشور است. بنابراین، طبیعی است که هر کشوری باید از پتانسیل نظامی خود مراقبت کند، با این حال بسیار مهم است که این پتانسیل فقط برای اهداف بازدارندگی و دفاعی استفاده شود.

نماینده وابستگان نظامی مقیم جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: امسال یک غرفه کتاب‌هایی درباره تاریخ، مسائل نظامی سنت‌ها و آداب و رسوم کشور هند توسط دفتر وابستگی دفاعی سفارت هند در اینجا برپا شده است. در این نمایشگاه کتاب‌هایی در موضوعات آکادمی نظامی هند، یوگا و یادبودهای جنگی هند ارائه شده است.

وی افزود: ایران تلاش و تعهد زیادی را صرف تأمین امنیت کشور و توسعه پتانسیل علمی نظامی خود می‌کند که این امر به لطف تلاش‌های وزارت دفاع و پشتیبانی و متخصصان و مهندسان جوان بسیار با استعداد است. من همچنان معتقدم که جمهوری اسلامی ایران از نظر استفاده از پتانسیل نظامی، خود تنها برای مقاصد صلح آمیز می‌تواند نقش بسیار مهمی جامعه بین‌المللی ایفا کرده و اثبات نماید که صلح در منطقه و در عرصه بین‌المللی برای این ملت بزرگ و سرافراز بالاترین ارزش است، ایرانیان مانند لهستانی‌ها و بسیاری از کشورهای حاضر در اینجا فجایع جنگ را تجربه کرده‌اند و ما می‌دانیم که این موضوع چقدر باعث رنج و آسیب می‌شود، بنابراین هدف مشترک ما باید یافتن راه‌هایی برای حل بحران‌ها نه با، تسلیحات بلکه از طریق گفت‌وگو دیپلماسی و مذاکره باشد.

قاعده اسلام، صلح است

همچنین امیر سرتیپ امیر حاتمی مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش در این آئین اظهار کرد: در ابتدای این نشست که با موضوع ارزشمند روز صلح جهانی در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، مراتب تقدیر و تشکر خود را به همه دست اندرکاران به ویژه فرماندهی محترم دانشگاه و حضار محترم و میهمانان گرامی ابراز می‌دارم.

وی ادامه داد: صلح همواره به عنوان یکی از مفاهیم بنیادین در ادبیات سیاسی و اجتماعی مورد توجه بشر به ویژه اندیشمندان بوده است؛ چرا که تاریخ بشر مشهون از جنگ و درگیری بوده است.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش افزود: تاریخ تاکنون ۸۰۰ هزار جنگ را ثبت کرده و در طی ۳۴۰۰ ساله گذشته، جهان حدود ۲۰۰ سال را بدون جنگ گذرانده است؛ بنابراین جلوگیری از وقوع جنگ و تلاش برای برقراری صلح از آغاز زندگی جمعی بشر، دغدغه‌ای اصلی و مهمی در اذهان رهبران و متفکران بوده است.

وی با بیان اینکه گسترش جنگ‌ها و پیامدهای دردناک آن موجب شد ادبیات و مفهوم صلح، رنگ سلبی گرفته و نبود جنگ به مفهوم صلح تلقی شود، تصریح کرد: گسترش تسلیحات و پیمان‌های نظامی در سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم نتیجه این نوع نگرش بود، لیکن بازهم تجربه تلخ جنگ‌های مستمر گویای آن است.

امیر حاتمی تاکید کرد: اگر بشریت خواهان پاک شدن چهره جهان از خشونت و جنگ است، باید به جای ادبیات سلبی به ادبیات ایجابی در حوزه صلح تاکید کند و به دنبال الگوهایی برای ایجاد صلح واقعی در جهان باشد.

وی با بیان اینکه ادیان آسمانی به عنوان موثرترین مکاتب فکری، الگوهایی را برای ایجاد صلح واقعی معرفی می‌کنند، عنوان کرد: در این میان، قرآن کریم رهنمودهای ارزشمندی در جهت نیل به صلح واقعی ارائه می‌دهد، در رویکرد اسلامی، دین اسلام، دین زندگی مسالمت آمیز جهانی است و حکم اصیل آن، صلح و زندگی مسالمت‌آمیز است و حقیقت جهاد ابتدایی نیز دفاع از حقوق انسانی محرومان و مستضعفان می‌باشد.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش با بیان اینکه در اسلام قاعده اصلی و پایه‌ای، صلح است و در قرآن و سنت، جنگ به جز در شرایط خاص و استثنایی تجویز نشده است، یادآور شد: سیره نبی مکرم اسلام (ص) در تمامی دوران رسالتشان، بیانگر صلح‌خواهی اسلام عزیز است و رفتار کریمانه آن رسول مهربانی در فتح مکه، یک نمونه برجسته در تاریخ است. البته صلح اسلامی، متفاوت از دیدگاه‌های معمول به ویژه غربی است.

وی با بیان اینکه عدالت بستری پایدار و مستحکم برای صلح است، ادامه داد: صلح با متوقف کردن جنگ به هر قیمتی و یا دلیلی نه تنها حاصل نمی‌شود، بلکه می‌تواند موجبات رشد عوامل تهدید کننده صلح را فراهم بیاورد، اگر به جای ستاندن حق ستم دیده از ستمگر به هر قیمتی او را وادار کنند تا از حقش صرف نظر کند، این کار ممکن است موجب خاموشی آتش جنگ بشود، ولی موجب صلح نخواهد شد، چرا که صلح غیرعادلانه، همان سوزش جانکاه است نه سازش آرامبخش.

امیر سرتیپ حاتمی افزود: صلح عادلانه صلح از مجرای عدالت است که البته نه تنها الگوهای صلح بلکه صورت‌بندی جامعه بین المللی را نیز با تحول و دگرگونی اساسی مواجه می‌کند.

وی با بیان اینکه عدالت می‌تواند صلح پایدار را استمرار بخشد، خاطرنشان کرد: در تاریخ پرافتخار انبیاء الهی، بعد از توحید و پرستش خدای یگانه، ظلم ستیزی برای برقراری صلح عادلانه جهانی، به‌عنوان مهم‌ترین مولفه مشاهده می‌شود؛ لذا در همین رابطه به دو نمونه تاریخی اشاره می‌کنم.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش افزود: بیست و یکم سپتامبر که به عنوان روز جهانی صلح نامگذاری شده مقارن با ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹، شروع جنگ تحمیلی صدام و حزب بعث علیه ایران است، جنگ صدام علیه ایران که با حمایت همه جانبه قدرت‌های شرق و غرب در آن جهان دو قطبی اتفاق افتاد، یکی از سخت‌ترین و درعین حال برجسته‌ترین نمادهای ستمگری و ظلم در حق دو ملت ایران و عراق بود.

وی تاکید کرد: روحیه جنگ طلبی صدام و حقد و کینه قدرت‌های بزرگ نسبت به حق خواهی و ظلم ستیزی و استقلال خواهی ملت ایران که منجر به وقوع انقلاب بزرگ اسلامی در ایران شده بود، جنگی پرهزینه را بر دو ملت ایران و عراق تحمیل کرد و برای سال‌ها زیست همسایگی و قوام با صلح را از دو ملت گرفت و صدها هزار انسان بی‌گناه از دو ملت همسایه را به کشتن داد یا مصدوم و مجروح کرد؛ دو ملتی که از نظر فرهنگی، تاریخی و به لحاظ باورهای عمیق مذهبی با یکدیگر درهم تنیده هستند و در شرایط عادلانه بیشترین امکان هم‌زیستی صلح‌آمیز را دارند.

امیر حاتمی اضافه کرد: مهم‌ترین درس این جنگ برای ملت ایران آن بود که جهان به دلیل نبود الگوهای صلح عادلانه و وجود حاکمان خودکامه و جنگ طلب راه درازی تا رسیدن به صلح در پیش دارد و گذر به حفاظت از صلح، داشتن استقلال و قدرت واقعی است که ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی دو ملتی که از نظر فرهنگی، تاریخی و به لحاظ باورهای عمیق مذهبی با یکدیگر درهم تنیده هستند و در شرایط عادلانه بیشترین امکان هم‌زیستی صلح‌آمیز را دارند.

وی اضافه کرد: مهم‌ترین درس این جنگ برای ملت ایران آن بود که جهان به دلیل نبود الگوهای صلح عادلانه و وجود حاکمان خودکامه و جنگ طلب، راه درازی تا رسیدن به صلح در پیش دارد و گذر به حفاظت از صلح، داشتن استقلال و قدرت واقعی است که ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی بر اساس همین درس آموخته، امروز از یک قدرت واقعی دفاعی برخوردار شده است، به نحوی که در عین پایبندی به صلح‌طلبی به عنوان سیاست رسمی خود اجازه هیچ‌گونه محاسبه نادرست و طمع، تعدی و تجاوز را نمی‌دهد و با اقتدار از صلح و امنیت ملت خود محافظت و حراست می‌کند.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش تاکید کرد: نمونه دوم، جنگ بین ملت فلسطین و رژیم صهیونیستی است، در حالی که رژیم صهیونیستی و حامیان او با ارتکاب جنایت‌های مستمر در دوره‌ای بیش از ۷۰ ساله اشغال، نتوانستند از جنگ و درگیری ممانعت کنند، امروز جهان شاهد زیر پا گذاشتن حقوق و امنیت مردم بی دفاع فلسطین به ویژه مردم غزه در جنایتی آشکار است.

وی تصریح کرد: کشتار مردم غزه و نسل‌کشی در این منطقه نه تنها موجب جلوگیری از استمرار جنگ و تحمیل صلح غیرعادلانه به ملت فلسطین و غزه نشده، بلکه صلح و امنیت منطقه را به مخاطره انداخته و روح و جان هر انسان صاحب وجدانی را در اقصی نقاط جهان فارغ از هر دین، آیین، مذهب و گرایش متاثر ساخته است.

نقش مدعیان صلح طلبی در کشتار کودکان

وی با تاکید بر اینکه رژیم خونخوار صهیونیستی در مقابل دیدگان همه سازمان‌ها و دولت‌های مدعی دموکراسی و حقوق بشری هیچ حد و مرزی را برای خود قائل نیست، یادآور شد: مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها، اردوگاه‌ها، درمانگاه‌ها، معابد و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی هیچیک از آسیب و خطر بمب‌ها و موشک‌های رژیم صهیونیستی مصون و در امان نیستند.

امیر حاتمی عنوان کرد: مدعیان دروغین صلح طلبی و منادی آزادی به ویژه رژیم آمریکا به جای ممانعت از نسل‌کشی و محکوم کردن این جنایت‌های مستمر جنگی، در کشتار مظلومانه بیش از ۴۰ هزار کودک، زن و انسان بی‌گناه و آواره نمودن صدها هزار انسان دیگر، در نمایشی عوام فریبانه با سفرهای مکرر و مداوم در تلاشند با کمک‌های مالی و تسلیحاتی صلحی را که سوزناک‌تر از هر جنگی خواهد بود به ملت مظلوم فلسطین تحمیل کنند، غافل از آنکه اگر چنین ظلم‌هایی می‌توانست موجب جلوگیری از تکرار جنگ شود در ۷۰ سال گذشته اتفاق می‌افتاد.

وی تصریح کرد: استقامت و صبر تاریخی مردم غزه در مقابل جنایت‌های رژیم صهیونیستی که با حمایت کامل آمریکا و غرب انجام می‌شود، بیانگر آن است که فقط یک راهکار عادلانه می‌تواند به صلحی پایدار منجر شود، یکی از ابعاد این راهکار عادلانه رسیدگی و جلوگیری از ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت است که از سوی رژیم صهیونیستی شاهد آن هستیم و این جنایت به صراحت مورد تایید سازمان‌های بین‌المللی نیز هست.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش با تاکید بر اینکه الگوهای فعلی ایجاد و توسعه صلح در جهان عملکرد موفقیت آمیزی نداشته و ضرورت دارد دلایل این عدم موفقیت به طور جدی مورد توجه اندیشمندان و رهبران صلح‌طلبان در جهان قرار گرفته و مورد آسیب شناسی قرار گیرد، یادآور شد: متقابلاً الگوی مورد تاکید ادیان الهی به ویژه قرآن کریم که مبتنی بر ایجاد صلح بر مبنای عدالت و صلح پایدار عادلانه است به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران که صلح‌طلبی در رأس سیاست‌های آن بوده، توانسته مبتنی بر الگوی اسلامی، صلح‌طلبی را به عنوان سیاست قطعی و دائمی خود اعمال کند، خاطرنشان کرد: با مرور تاریخ انقلاب اسلامی مشاهده می‌کنیم که نظام جمهوری اسلامی ایران همواره بر صلح و دوستی و حسن هم‌جواری شهره و پایبند بوده و هیچ کشوری را مورد حمله قرار نداده است ولی در همین حال در دهه ۸۰ میلادی یعنی سال ۱۳۵۹ که این روزها در سالگرد جنگ تحمیلی هستیم، رژیم جنایتکار صدام با حمایت غرب و شرق به کشورمان حمله کرد که البته با دفاع جانانه مردم و نیروهای مسلح ایران مواجه شدند و به طور کلی در دستیابی به تمام اهدافشان ناکام ماندند؛ این در حالیست که در چنین دوره ای شاهد بودیم، آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت‌های کشورهای غربی چندین بار به عراق، افغانستان، سوریه، یمن، لبنان غزه و مردم فلسطین به وحشیانه‌ترین شکل ممکن حمله کردند و موجب جنگ افروزی مکرر در این مناطق شدند.

امیر سرتیپ حاتمی افزود: معتقدیم توسل به خشونت و لشکرکشی‌های نظامی و به خاک و خون کشیدن مردم بی دفاع و مظلوم در اقصی نقاط جهان به ویژه مردم بی‌دفاع غزه، توسل به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت به ویژه در غزه، اشغال کشورها، خشونت بر علیه ملت‌ها، فشارها و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت بزرگ ایران، بزرگترین مانع صلح، پیشرفت و توسعه است و بر این باوریم که در روزهایی که به شکل نمادین به عنوان روز صلح نامگذاری شده، حداقل وظیفه تک تک ما و آحاد جوامع در دنیا آن است که قاطعانه با این گونه جنایت‌ها مخالفت کرده و خواهان مقابله با آن باشیم؛ به امید روزی که با روی آوردن همه اندیشمندان و رهبران صلح طلب به الگوی صلح پایدار و عادلانه، شاهد گسترش روزافزون صلح در جهان بوده و زمینه طلوع خورشید ولایت عظمی و استقرار کامل عدالت را فراهم آوریم.

در پایان این مراسم از سفیر آفریقای جنوبی در ایران به دنبال حمایت این کشور از مردم غزه تقدیر شد. همچنین در حاشیه این مراسم از کتاب هنر «هنر صلح پارسی» اثر مهرداد اسکندری و قاسم رحیمی رونمایی شد.

گفتنی است، ششمین نمایشگاه صلح و جنگ ۲۶ لغایت ۲۹ شهریورماه به میزبانی دانشگاه جنگ برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • محمدحسین IR ۰۶:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۷
    اگر صلح می‌خواهی، برای جنگ آماده شو! «افلاطون»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط