سرویس مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «نقش اینترنت بر فرهنگ سازمانی در کتابخانهها» را موسی قنبریان، بهناز عمرانی و معصومه باقری به رشته تحریر درآورند. «نقش اینترنت بر فرهنگ سازمانی در کتابخانهها» در فصل نخست به بررسی مباحثی مانند «شبکه»، «اجزای تشکیلدهنده شبکه»، «کاربران اینترنتی»، «نظریههای مربوط به فضای مجازی و فرهنگ»، «تاثیر اینترنت و کاربرد اینترنت برای کتابداران» صحبت میکند. در فصل دوم این کتاب به تعریف «فرهنگ»، «فرهنگ سازمانی»، «انواع فرهنگ سازمانی»، «سطوح فرهنگ سازمانی» و «نقش فرهنگ سازمانی در بروز فساد اداری» میپردازد.
در فصل سوم، کتاب «نقش اینترنت بر فرهنگ سازمانی در کتابخانهها» به تعریف مباحثی مانند «کتابخانه»، «کتابخانه عمومی»، «تاریخچه کتابخانههای عمومی در ایران»، «اهمیت کتابخانههای عمومی»، «خدمات»، «نیروی انسانی»، «خدمات به کودکان و نوجوانان»، «نوسوادان»، «زندانیان و کتابخانههای روستایی»، «تاریخچه کتابخانههای روستایی»، «کتابخانههای دانشگاهی»، «تعریف کتابخانههای مشارکتی» میپردازد.
پشت جلد کتاب «نقش اینترنت بر فرهنگ سازمانی در کتابخانهها» آمده است: «کتابخانه نهادی اجتماعی است که با ذخیرهسازی، حفاظت و اشاعه پیشینههای مکتوب دیداری و شنیداری و الکترونیکی با استفاده از خدمات کارکنان آموزشدیده در خدمت تعلیم و تربیت و توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی است.» این کتاب در بخش پیشگفتار، «فرهنگ سازمانی» را اینطور تعریف میکند: «فرهنگ سازمانی بهطور کلی ادراکی است که افراد از سازمان خود دارند و مفهومی است که نه در سازمان وجود دارد و نه در فرد و ویژگیهای خاصی است که در یک سازمان وجود دارد.»
کتاب «نقش اینترنت بر فرهنگ سازمانی در کتابخانهها» در صفحه ۱۳۸ به بررسی تاریخچه کتابخانه آموزشگاهی در ایران میپردازد: «تاریخچه کتابخانههای آموزشگاهی در ایران نشان از داشتن کتابخانههای مدارسی قدیمی و تاسیسات آموزشی معروف دارد؛ نخستین کتابخانه آموزشی به معنای جدید، ظاهراً سال ۱۲۷۸ شمسی در مدرسه «لقمانیه» تاسیس شد. قوانین مورد نیاز تاسیسات آموزشی در حوزه کتابخانهها نیز توسط وزارت معارف و اوقاف و صنایع منعکس شد. با اجباری شدن و عمومی شدن آموزش و پرورش از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ برخی از مدارس دولتی تاسیس شدند و در برخی از آنها کتابخانههای آموزشگاهی تشکیل شد.»
به گزارش ایبنا؛ کتاب «نقش اینترنت بر فرهنگ سازمانی در کتابخانهها» امسال و در هزار نسخه و بهای ۲۰۰ هزار تومان از سوی انتشارات «مهوین» وارد بازار کتاب شده است. این کتاب در سه فصل به مباحث «اینترنت»، «فرهنگ» سازمانی و کتابخانهها» پرداخته است.
نظر شما