ابوالفضل روغنی گلپایگانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره وضعیت تولید کاغذ در کشور، عنوان کرد: در بخش کاغذ صنعتی، بیش از نیاز کشور، تولید جریان دارد که بخشی از آن صادر میشود؛ بنابراین نکته مهم در این زمینه توسعه صادرات است که باید به شکل جدی از سوی دولت و صنف پیگیری شود.
وی صادرات را راهکار اصلی عبور از مشکلات داخلی دانست و افزود: باید صادرات داشته باشیم تا بتوانیم مسائل داخلی خود را حل کنیم اما متاسفانه چنین امکان و فرصتی در کشور چندان فراهم نیست؛ درحالی که بدون دیپلماسی اقتصادی نمیتوانیم صادرات موفقی داشته باشیم.
روغنی ادامه داد: برای حضور در کشورهای منطقه نیازمند کریدورهای صادراتی هستیم تا دیپلماسی موفقی داشته باشیم اما برخی موانع و مشکلات داخلی، مانع شکلگیری این کریدورها است.
وی همچنین از بحث ناترازی انرژی بهعنوان یکی از چالشهای عمده فعالان حوزه کاغذ نام برد و گفت: در تابستانی که گذشت، واحدهای صنعتی هفتهای سه تا چهار روز برق نداشتند و تعطیل بودند و حتی شنیدم برخی واحدهای صنعتی حتی گاهی ۲۵ روز در طول ماه تعطیل بودند که همین مسئله زیانهای مالی کلانی به واحدها وارد کرد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه دولت باید برای حل این مسئله، سرمایهگذاری کلان ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاری انجام دهد، توضیح داد: قطعی مکرر برق در تابستانی که گذشت، موجب شد بخش عمده واحدهای تولیدی با ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش تولید در مدت مشابه سالهای قبل روبهرو شوند.
روغنی با اشاره به شروع نیمه دوم سال و مسائل پیش روی فعالان حوزه کاغذ و سلولزی، عنوان کرد: با شروع فصل سرما با ناترازی گاز در واحدهای صنعتی روبهرو خواهیم شد، در کنار دغدغه تامین برق و آب، گاز را هم از پاییز به بعد، باید به این فهرست اضافه کنیم؛ بحث تامین انرژی موجب میشود نتوانیم رشد زیادی در تولید نسبت به مدت مشابه داشته باشیم.
بهگفته وی، تخصیص ندادن و تامین نشدن ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی برای واردات مواد اولیه نیز چالش دیگری است که فعالان حوزه کاغذ با آن دست و پنجه نرم میکنند. در این حوزه دولت چهاردهم باید این مسئله را بهطور جدی کارشناسی کند تا فعالان اقتصادی با کمترین مشکل به فعالیت خود ادامه دهند.
نظر شما