به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، مهدی رمضانی چابک شامگاه سه شنبه در هفدهمین کنگره ملی شعر در کوچه آفتاب (یادمان قیصر امین پور) در مقبره قیصر در گتوند، ضمن ابراز خرسندی از اینکه امشب در جمع انجمنی هستم که پاسداشت یاد و نام قیصر با این انجمن فرهیخته شکل میگیرد، اظهار کرد: بر خود میبالیم استاندار خوزستان از خانواده ارشاد است و استان خوزستان مفتخر بر حضور ارزشمند این فرهیخته است و اولین جلسه رسمی استاندار دراین جمع فرهنگی نشان از اهمیت او به فرهنگ است.
رشد کنگره قیصر
رمضانی چابک گفت: شکلگیری مراسم و رویداد نسبت به سنوات گذشته رشد داشته و این نشان از تلاش مضاعف اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خوزستان و ارشاد شهرستان گتوند است.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف میداند در پاسداشت و تکریم مفاخر برنامهریزی و اقدام کند. و یکی از عوامل موثر در برگزاری مطلوب این رویداد، انجمن مفاخر ایران و در راس آن دکتر شالویی است که اهتمام و تاکید ویژه برای اجرای باشکوه این کنگره است. و علت آن تعلقخاطر ایشان به حوزه ادبیات، خوزستان و شخص قیصرامین پور است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانها وزارت فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه رسالت این وزارت پاس داشتن یاد و نام مفاخر است، تصریح کرد: تلاش میکنیم به نحو شایسته مفاخر کشور را معرفی کنیم تا جریانسازی حوزه فرهنگی مطلوبتر شکل بگیرد. و بر این باوریم مناسک اینچنینی منجر به شکلگیری معرفت در حوزه فرهنگ خواهد شد.
وی با بیان اینکه هرچه مفاخرمان را بهتر معرفی کنیم توانستهایم الگوهای جدید در این حوزه تبیین و پایگذاری کنیم، اظهار کرد: شخصیتی مثل قیصر نام او پیوند به شعر و ادبیات انقلاب اسلامی پیوند خورده است. و نمیتوانیم شعر انقلاب را بررسی کنیم بدون اینکه یادی از قیصر داشته باشیم.
قیصر یکی از اجزای موثر شعر انقلاب
وی یکی از اجزای موثر شعر ادبیات انقلاب اسلامی را قیصر امین پور دانست و افزود: برخی شخصیتها و چهرهها حضورشان، یاد و نام آنها هم در دوره حیات و هم در فوت مایه خیر و پربرکت است. و قیصر امین پور در این زمره قرار میگیرد.
همچنین در این کنگره استاندار خوزستان گفت: شاعر بلندآوازهای چون قیصر امین پور از سرمایههای فرهنگی است که توانسته در بهبود زیست اجتماعی ما تاثیر گذار باشد.
سیدمحمدرضا موالی زاده با بیان اینکه اگر نگاه به فرهنگ و هنر امر فانتزی و حاشیهای باشد، توجه به آن در جاهایی مقطعی و گذرا است، اظهار کرد: باید بتوانیم به موضوع توسعه، نگاه جامعنگر با وجوه سختافزاری، نرمافزاری، تمدنی و فرهنگی کنیم و و هم به ظرف و مظروف، شکل و محتوا و آنچه به عنوان ساختارهای فیزیکی، معنوی، فکری و جانمایهها و درونمایهها مطرح است، داشته باشیم.
وی با اشاره به بحث توسعه در کشورهای مختلف بیان کرد: توسعه وقتی پایدار و متوازن است که به همه ابعاد و اضلاع توجه کند در غیر این صورت توسعه امری یک بعدی و از کمال و رشدیافتگی لازم برخوردار نخواهد بود و قیصر از هر دو عامل دل سخن پذیر و دیگر سخن دلپذیر بهره برد.
موالی زاده ادامه داد: کسی میتواند سخن دلپذیر بگوید که دل سخن پذیری داشته باشد. و سخن دلپذیر بر دل سخنپذیر مینشیند. باهم ارتباط تام دارند. و خداوند تبارک تعالی به مدت ۴۰ سال دل مقدس پیامبر اکرم (ص) را سخنپذیر نمود تا این وسعت و سعه روحی در جان شیرین پیامبر ایجاد شود تا دلپذیرترین سخن وحی الهی جای بگیرد.
تاثیر شعر قیصر در تاریخ معاصر و ادبیات در جهان
استاندار خوزستان شعر قیصر را در نظم و نثر باهم زیبا، در رفت وآمد و درهم تنیده دانست وگفت: جامعه به مفاهیم شاعران نیازمنده و توسعه وقتی میتواند مطلوب، زیبا، دلنشین، انسانی و پایدار باشد که به همه این مفاهیم توجه کند. و اگر قیصر در گتوند رشد کرد و تبدیل به قله شد؛ باید ببینیم چه تپههایی در اطراف این قله و سلسله جبالی در این منطقه بوده که این فرد از میان آنها سر درآورده و یک قاعده است در محیطی که شعر، فرهنگ و ادب جود دارد، انسان رشد میکند. گتوند دارای انسانهای فرهیخته بوده و هست و شخصی همچون قیصر برمیخیزد که در عرصه تاریخ معاصر ادبیات و در جهان کنونی ما تاثیرگذار میشود.
در این کنگره ملی نیز مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خوزستان ضمن قدردانی از مردم گتوند و حضور گرم در این محفل ادبی بیان کرد: برای ایران اسلامی، فرهنگ دینی و فارسی و قیصر انقلاب اسلامی برای جمع شدن در بین فرهیختگان سپاسگزارم.
مجید منادی افزود: شب قیصر امسال باشکوه برگزار شد چون مردم گتوند غیرتمندانه پای کار آمدند. و با اینکه رویداد قیصر چندسالی کم فروغ شده بود، اما امسال به همت انجمن مفاخر ایران و دغدغهمندی وزیر ارشاد مراسم در شان شاعر انفلاب برگزار شد.
دیگر سخنران کنگره حمیدرضا شکارسری شاعر کشوری با بیان اینکه هر انسانی دو بعد شخصیتی دارد، اظهار کرد: یک وجه انسان، شاعری و یک وجه انسانی، عمومی است که همه ما این شخصیت را داریم. یک شخصیت ادبی شاعرانه است که شعرا دارند.
نگرانی از پژوهشگری قیصر تحت تاثیر شخصیت انسانی او
شکار سری با توضیح اینکه به شدت هراسان و نگران شخصیت ادبی و هنری قیصر امین پور هستم، افزود: نگران هستم که مبادا پژوهشگر ادبی قیصر تحت تاثیر شخصیت انسانی قرار بگیرد.
وی با طرح این پرسش که چنددرصد ما کتاب با ارزش سنت و نوآوری در شعر معاصر ایران را خواندیم و از دیدگاههای بسیار نو بزرگ قیصر در برخورد با سنت در جریانهای ادبی شعر معاصر آگاه هستیم؟ و یا اینکه چند درصد کتاب بسیار با ارزش شعر و کودکی را خواندیم و از دیدگاههای مدرنی که از مشهورترین روانشناسان این حوزه در کتاب آمده مطلع هستیم؟ بیان کرد: از همولایتیهای قیصر درخواست دارم در پایاننامه ارشد و دکترای خود از پژوهشهای نوآورانه، بدیع و عمیق این شاعر بهرهمند شوند.
نظر شما