به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، همزمان با ششمین روز از هفته کتاب جمهوری اسلامی برنامههای کتاب و کتابخوانی برنامه های مختلفی با همکاری دستگاههای فرهنگی برگزار شد.
برگزاری نشست تاریخ یزد با محوریت «اخلاق اقتصادی یزدیها»
بیست و یکمین نشست از سلسله نشستهای تاریخ یزد به همت مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان یزد و با سخنرانی دکتر ابوالفضل مرشدی و دکتر منوچهر علی نژاد از اعضای هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد با موضوع کند و کاوی در اخلاق اقتصادی یزدیها برگزار شد.
همچنین در این نشست از کتاب «سازگاری فعالانه: کند و کاوی در اخلاق اقتصادی یزدیها» رونمایی شد.
کتاب «دختر حنا» نقد و بررسی شد
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی با حضور زهرا نعمتالهی نویسنده و زهرا محمدنژاد تصویرگر کتاب «دختر حنا» و جمعی از مسئولین و کودکان و نوجوانان اعضای کانون پرورش فکری، نشست نقد و بررسی این کتاب کار آفرین محور با رویکرد معرفی مشاغل سنتی و دانشبنیان برگزار شد.
زهرا نعمت الهی در این نشسست گفت: «دختر حنا» اولین جلد از مجموعه داستانهای «بچههای سرزمین مادری» است که توسط انتشارات مهرسا به چاپ رسیده است.
وی بیان کرد: این مجموعه داستانها به روایت زندگی کودکانی در نقاط مختلف ایران میپردازد که هرکدام در تلاشاند میراث خانوادگیشان را که یک کسبوکار بومی است، با راهکارهای خلاقانه زنده نگه دارند.
نعمت الهی افزود: داستان «دختر حنا» در شهر یزد و در یک کارگاه «حناسایی» جریان دارد و قهرمان این داستان دختری از قوم بلوچ است.
وی بیان کرد: داستان دارای درونمایه کارآفرینی است و به کودکان این پیام را منتقل میکند که میتوانند فراتر از محدودیتهایشان به افقهای تازه فکر کنند.
نویسنده کتاب «دختر حنا» ادامه داد: کودکان باید به شیوههای تولید جدید بیندیشند و سرمایههای خانوادگیشان را به شکل بهینهتری افزایش دهند.
برگزاری نشست «چرا و چگونه شعر بخوانیم» در یزد
نشست فصلی مربیان ادبی کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد همزمان با هفته کتاب با عنوان «چرا و چگونه شعر بخوانیم» در یزد برگزار شد.
محمدرضا آخوندی معاون فرهنگی کانون استان و شاعر، شعر را به عنوان ثروت ملی، دارایی فرهنگی و سرمایه تاریخی ما دانست.
وی با اشاره به اینکه دنیا، ما را به واسطه فردوسی، مولانا، حافظ و سعدی و… میشناسد، یادآور شد: ایران سرزمین شعر و هنر بوده و هست و شعر و ادبیات آخرین سنگر برای دفاع از ما بودن ماست.
آخوندی در ادامه در خصوص سرودن شعر و خواندن آن بیان کرد: شعر یکبار توسط شاعر متولد میشود و بار دیگر موقعی که اجرا میشود و در واقع میتوان گفت؛ شعرخوانی تولد دوباره شعر است و همچنان که سرودن شعر هنر است خوب خواندن شعر هم هنر است. در واقع شعر رستاخیز کلمات و شعرخوانی رستاخیز شعر است.
وی همچنین گفت: شعرخوانی صرفاً یک قرائت نیست بلکه یک نوع اجراست. شعر را باید مثل یک نمایشنامه اجرا کرد. زبان بدن در شعرخوانی به مراتب از زبان بدن در قصهگویی فنیتر و تخصصیتر است.
مطالعه و تحلیل کتاب «اگر برگشتم» در حوزه هنری یزد برگزار شد
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی دور همی اهالی قلم استان یزد با عنوان مطالعه و تحلیل کتاب «اگر برگشتم» در حوزه هنری یزد برگزار شد.
مرضیه قائمیزاده نویسنده کتاب «اگر برگشتم» در این نشست گفت: این کتاب با موضوع دفاع مقدس است که در آن بخشی از سبک زندگی، شخصیت، منش، ایثار و مجاهدتهای سردار شهید «محمدحسین حسنزاده» روایت شده است.
وی بیان کرد: در این اثر خاطراتی جذاب و خواندنی از این شهید گرانقدر به روایتگری خواهران، برادران، دوستان و همرزمان شهید آورده شده و سعی شده روایتها به شکل داستانی پردازش شود تا مخاطب راحتتر با حال و هوای وقایع ارتباط برقرار کند.
وی گفت: این کتاب در ۱۴۸ صفحه و ۱۲ فصل با شمارگان ۱۲۵۰ نسخه به همت واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان یزد توسط نشر سوره مهر روانه بازار کتاب شده است.
در ادامه این نشست نیز وحید حُسنی نویسنده و منتقد ادبی و مصطفی زمانیفر نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در خصوص ویژگیهای این کتاب مطالبی را ارائه کردند.
نظر شما