به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، نشست دورهمی تعدادی از «اهالی کتاب» همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی سهشنبه شب «کافه اهالی» مشهد برگزار شد.
در این دورهمی مصطفی صابری نویسنده و روزنامهنگار مشهدی میزبان و هدایتگر نشست بود که با حضور جمعی از علاقهمندان به مطالعه و فرهنگ گرد هم آمدند و هر فرد، پیرامون کتابهایی که در زندگیاش اثرگذار بودهاند صحبتهایی کرد و به معرفی آنها پرداختند. «جانستان کابلستان»، «جهان های موازی»، «معنای زندگی»، «فیه ما فیه»، «اعتراف» از جمله آثاری بودند که در این جلسه معرفی شدند.
کتاب «جانستان کابلستان» اثر «رضا امیرخانی» که داستان سفرنامه او به افغانستان است. او در سال ۲۰۰۹ از سه شهر هرات، مزار شریف و کابل دیدن کرد و تجربیاتش را به رشته تحریر درآورد که البته محدود به سفرنامه نیست بلکه تا حدودی می توان مطالب سیاسی هم در آن مشاهده کرد و همچنین نویسنده به تفاوتهای بین ایران و افغانستان از جنبه های مختلف نیز اشاره کرده است.
کتاب «جهانهای موازی» اثری نوشته «میچیو کاکو» است که اولین بار در سال ۲۰۰۴ وارد بازار نشر شد. کسب اطلاعات درباره چگونگی خلق و سرنوشت نهایی جهان هستی، یکی از داستان های علمی جذاب در قرن بیستم بود.
کتاب «معنای زندگی» به قلم «آلن دوباتن»، طیف گستردهای از موضوعات گوناگون از جمله عشق، خانواده، طبیعت و… را مورد مطالعه قرار داده و سپس به شما میآموزد که چگونه میتوانید معنای بیشتری به فعالیتهایتان بدهید.
کتاب «اعتراف» اثری لئو تولستوی که نخستین بار در سال ۱۸۸۴ به انتشار رسید. تولستوی در اواخر زندگی، ثروت و شهرت خود را پس زد و به نوعی، به زاهدی تبدیل شد که به دنبال معنای زندگی می گشت. او اندکی بعد در یک ایستگاه قطار چشم از جهان فرو بست. این نویسنده بزرگ در دوران اوج شهرت خود، بحرانی از معنا را تجربه کرد. او به گفته خودش، مدام به خودکشی فکر می کرد و دیگر نمیتوانست بدون درک هدف و معنای هستیاش، به زندگی خود ادامه دهد. تولستوی ماجرای این جستوجوی خود برای یافتن معنای زندگی و تفکراتش درباره هستی را در کتاب اعتراف با مخاطبین سهیم شد تا به یکی از اولین اندیشمندانی تبدیل شود که به شکلی مدرن، به مسئله ی هستی و درک معنای زندگی پرداخته است.
«فیه ما فیه» یا مقالات مولانا، کتابی است به نثر فارسی اثر «مولانا جلال الدین محمد بلخی» با موضوع نقد و تفسیر عرفانی و شامل یادداشتهایی است که در طول سی سال از سخنان مولانا در مجالس فراهم آمده است. این سخنان توسط مریدان مولانا نوشته میشده است. نثر این کتاب ساده و روان است و درون مایه ای از مطالب عرفانی دینی و اخلاقی دارد. در اصل این کتاب درسگفتار مولانا بوده است.
این نشست با همکاری پلتفرم خوب بوک و کافه اهالی در مشهد برپا شد.
نظر شما