شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱
«زیر پوست زیباکده‌ها» چه می‌گذرد!

قزوین- جلسه رونمایی و نقد و بررسی کتاب «زیر پوست زیباکده‌ها» امروز ۱۰ آذرماه در حوزه هنری انقلاب اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، در این جلسه که با حضور علاقه‌مندان به حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد، مهناز حیدری نویسنده کتاب گفت: «زیر پوست زیباکده‌ها» حاصل ۱۲ ناداستان است که با موضوع آسیب‌ها و اتفاقاتی که در آرایشگاه‌های زنانه رخ می‌دهد نوشته شده است.

حیدری اضافه کرد: اتفاقاتی که امروز در برخی از آرایشگاه‌های زنانه رخ می‌دهد بسیار قابل تامل است و متاسفانه به سلامت جسمی بانوان آسیب وارد می‌کند.

این نویسنده در ادامه به پرسش‌های مها دیبا داستان‌نویس و منتقد پاسخ داد و دغدغه و انگیزه خود در مورد نوشتن کتاب «زیر پوست زیباکده‌ها» را این‌گونه بیان کرد: اولین چیزی که من را ترغیب به نوشتن این کتاب کرد، تبلیغات گسترده‌ای بود که در بهترین نقاط شهر به چشمم خورد و برایم سوال بود که هزینه بالای این بیلبوردها چگونه تامین می‌شود در صورتی که کارآفرینان شهر ما هرگز نمی‌توانند کسب و کار خودشان را به این شیوه تبلیغ کنند؛ البته طبیعی است چون هزینه تبلیغات شهری در این سطح بسیار بالاست و یک شخص کارآفرین توانایی پرداخت آن را ندارد.

وی ادامه داد: دلیل دوم من برای پرداختن به این موضوع، اشتیاق زنان و مردان برای زیباتر شدن به هر قیمتی است. بسیاری از مردان مشوق همسرشان هستند تا برای زیبا شدن دست به انجام کارهای مختلف بزنند. به همین دلیل مخاطب این کتاب فقط خانم‌ها نیستد و می‌تواند برای جامعه مردان نیز مفید باشد.

وی در پاسخ به منتقد حاضر در جلسه که چرا جستارنویسی را برای نوشتن کتاب انتخاب کرده است، گفت: سال‌ها پیش حوزه هنری قزوین کارگاه جستارنویسی برگزار کرد و من در این کارگاه شرکت کردم. از طرفی جستارنویسی را برای روایت داستان مناسب‌تر و جذاب‌تر دیدم و اگر پرسشی برایم پیش می‌آمد می توانستم از مدرسان دوره کمک بگیرم.

حیدری در ادامه به این پرسش که اطلاعات منتشر شده در کتاب را چگونه جمع‌آوری کرده است، بیان کرد: به صورت حضوری به آرایشگاه‌های سطح شهر مراجعه کردم. از شمال شهر گرفته تا جنوب شهر. در بعضی از مواقع مجبور بودم تا به صورت کارآموز مراجعه کنم تا بتوانم زمان بیشتری را در یک آرایشگاه صرف کنم. جلب نظر افراد، یکی از دشوارترین مراحل کارم بود چون به راحتی نمی‌توانستم به حریم شخصی اشخاص وارد شوم.

این نویسنده افزود: گاهی در بعضی از آرایشگاه‌ها می‌دیدم که به مراجعه کنندگان می‌گفتند انجام فلان کار اصلاً مورد شرعی ندارد و یا می‌گفتند ما با فلان شخص صحبت کردیم و ایشان گفتند انجام این کار مشکل شرعی ندارد؛ من پیگری می‌کردم و حتی با دفتر همان مرجع تماس می‌گرفتم و با تعجب متوجه می‌شدم که اصلاً همچین فتوایی نداده‌اند و متاسفانه آرایشگران برای جلب نظر مشتریان به راحتی حاضر به گفتن دروغ شده‌اند.

حیدری تشریح کرد: بعضی از خدماتی که آرایشگران ارائه می‌دهند از حیث پزشکی برای سلامتی بانوان خطرناک است ولی متاسفانه شخصی که به آرایشگاه مراجعه می‌کند از این موضوع اطلاع ندارد و شخص آرایشگر هم به او نمی‌گوید که ممکن است با چه عوارضی مواجه شود.

وی، مهم‌ترین دلیل انتشار این کتاب را ارتقای آگاهی بانوان دانست و ابراز امیدواری کرد که مخاطبان با مطالعه این قبیل کتاب‌ها سلامت جسمانی، روحی و روانی خود را به خطر نیندازند.

کتاب «زیر پوست زیباکده‌ها» به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین و توسط انتشارات کمینه، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به قیمت ۱۵۰ هزار تومان به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها