به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، روحاله بهرامی عصر دوشنبه در آیین بزرگداشت ناشران پیشکسوت لرستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم گفت: کتاب و نشر اساس دانایی، فرهنگ، تاریخ، هویت و فرزانگی و فرهیختگی است که کمتر دیده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به اینکه قدردانی از مفاخر و بزرگان در هر جامعهای بازنمایی قدرت هویت، تاریخ، فرهنگ، فرهیختگی و عزت آن جامعه است، افزود: بزرگداشت مفاخر، تعالیبخشی و فهم این تعالی و کرامت انسانیت است.
بهرامی افزود: بزرگداشت مفاخر به به نسلهای امروز و آینده یادآوری میکند که فرهنگ و افتخارات خود را پاس بدارند و باید به این آیینها احترام گذاشت و برای هرچه با شکوهتر شدن این آیینها بیشتر کوشید.
این استاد دانشگاه به تاریخ نشر در لرستان اشاره کرد و گفت: نشر در لرستان به دوره محمدعلی میرزا دولتشاه برمیگردد که در این دوره امکاناتی برای چاپ سنگی وارد لرستان شد.
وی افزود: مقوله مکتوبات و نشریات آرام آرام در انقلاب مشروطه در لرستان منتشر شد؛ اما امکاناتی وارد این منطقه نشد و اکنون نیز اگر تلاشی در استان صورت گرفته است بنا بر همت علمی و علاقه فرهنگی و پشتکار ناشران لرستانی است.
رونق نشر در لرستان پس از انقلاب
بهرامی به شکلگیری تلاشهای ناشران پیشکسوت لرستان در دهه ۲۰ اشاره کرد و افزود: انتشارات دانش و محمدی تا زمان انقلاب تلاشهایی در زمینه انتشار کتاب داشتند و پس از آن جامعه نیز به طور کلی نه تنها در لرستان درگیر جنگ شد و چاپ، مطبوعات و انتشارات در مصدر کار به صورت جدی قرار نگرفت، چند سال بعد، به همت بزرگوارانی مانند آقایان ستوده و رضایی موضوع چاپ و انتشارات در لرستان رونق گرفت.
بهرامی با تاکید بر اهمیت انجام کارهای فاخر برای پیشکسوتان نشر لرستان از سوی خیران و مسئولین استان گفت: با توجه به زحماتی که این عزیزان برای آگاهی و بیداری مردم لرستان کشیدهاند باید این زحمات احصا و تقدیر ویژه از آنها انجام شود.
ضرورت حضور مسئولان ارشد استان در مراسم تکریم مفاخر
بهرامی با اشاره به اینکه کار چاپ و نشر کار بسیار سختی است که عشق، علاقه، همت و استواری میخواهد، افزود: باید در اینگونه مراسم که تکریم علم، دانایی و آگاهی است، مسئولان ارشد استان حضور داشته باشند.
ناشران پیشکسوت لرستان سهم بسزایی در اعتلای فرهنگ استان دارند
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه حضور پر ارزش و کیفی جمع حاضر بر اهمیت این برنامه دلالت دارد، افزود: انتشاراتهای اردیبهشت جانان و شاپورخواست سهم بسزایی در اعتلای فرهنگ استان داشتهاند.
سیدسیامک موسوی اسدزاده به برخی از ویژگیهای این دو ناشر پرداخت و افزود: انتشارات اردیبهشت جانان به مدیریت آقای اکبر رضایی یکی از سه ناشر پرکار استان است که خدمات بسیار شایانی را ارائه داده است.
وی افزود: انتشارات شاپورخواست به مدیریت آقای سیدیدالله ستوده نه تنها در حوزه نشر بلکه به عنوان یک مرکز تحقیقات و محل گردهمایی سخنوران و ادیبان استان مشغول به فعالیت است.
موسوی گفت: انتشارات شاپورخواست به عنوان یک مرکز پژوهشی و مرکز اسناد از دوره قاجار تا به امروز است توانسته خدمات شایانی را به لرستان و حتی ایران ارائه کند و کتابهای ارزشمندی را به بازار نشر ارائه کنند.
در این مراسم از سالها تلاش آقایان سیدیداله ستوده مدیرمسئول انتشارات شاپورخواست و اکبر رضایی مدیر مسئول انتشارات اردیبهشت جانان از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی لرستان تجلیل به عمل آمد.
همچنین از سوی برخی از شخصیتهای علمی و فرهنگی استان از این دو ناشر پیشکسوت تقدیر شد.
نظر شما