سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – سید حسن حسینی نژاد: از سال گذشته و در ادامه انتشار ویدئوهایی از سبک زندگی ایتالیاییها و فرهنگ مردم این کشور در فضای مجازی توسط حمید معصومی نژاد، خبرنگار معروف ایرانی ساکن ایتالیا با عنوان «خبرگزاری تکنفره»؛ باهدف نزدیکی و آشنایی ایرانیان و دیگر کشورهای جهان بافرهنگ، آدابورسوم ایتالیا، این روزها شاهد پخش تبلیغ جذاب و خلاقانه یک برند نامآشنای ماکارونی کشورمان در رسانه ملی با بهرهگیری از کاراکتر حمید معصومی نژاد هستیم.
یک تیزر تبلیغاتی حرفهای که در کمتر از ۳۰ ثانیه دل ربایی میکند و ازقضا تولید تنی چند از فرزندان وطن در استودیویی است که عنوان اولین و تخصصیترین مجموعه تولید محتوای موشن گرافیک و تیزر تبلیغاتی در فضای دیجیتال ایران را یدک میکشد.
اثری که با هوشمندی سازندگانش و در ادامه ویدئوهای حمید معصومی نژاد از پاستا و آداب غذا خوردن ایتالیاییها که ازقضا بسیار پربازدید در فضای مجازی است تولیدشده و فضای کشور ایتالیا را بهعنوان نقطه کانونی داستان خود انتخاب کرده و از این طریق به معرفی پاستا و محصولات ماکارونی برند کشورمان پرداختند.
ایدهای که با نگاهی به تاریخچه پاستای ایتالیایی بهعنوان یکی از غذاهای نمادین ایتالیا و رواجش در قرن دوازدهم میلادی ارجاع دارد و در ادامه آثار تولیدی و کمپین برند وطنی ماکارونی از کاراکتر و لحن حمید معصومی نژاد برای ایجاد ارتباطی ملموس و آشنا با مخاطب ایرانی نهایت بهره را برده و با انتخاب این شخصیت و فضاسازی ایتالیایی، روایتی جذاب و دوستانه از محصول را به مخاطبانش منتقل میکند.
اما سوی دیگر و هدف اصلی از قلمی کردن یادداشت پیش روی؛ رفتن به سراغ کتابخانه شخصی و تورق و یادآوری کتابی با عنوان «حمید معصومی نژاد، رُم» به قلم آلساندرا مولاس، نویسنده ایتالیایی و با ترجمه مشترک حمید معصومی نژاد و داوود عباسی است که در سال ۱۳۹۸ و به همت انتشارات سروش در ۱۸۴ صفحه بر روی پیشخان کتابفروشیها قرار گرفت.
کتابی که تا به امروز کمتر خوانده و دیدهشده و شاید پخش این تیزر تبلیغاتی کارتونی و ویدئوهای خبری پرشمار حمید معصومی نژاد در بستر مجازی، حتی مخاطبان عام را کنجکاو کند که به سراغش بروند و این بخش بدون لبخند و روتوش حمید معصومی نژاد را بخوانند.
هرچند تا پیش از انتشار این کتاب شخص حمید معصومی نژاد، خود دو عنوان کتاب با عناوین «ایران، گنجینههای پارسی» و «ایران: سفر به کشوری میان شرق و غرب» را برای آشنایی ایتالیاییهایی که میخواهند به ایران سفر کن ند را قلمی و منتشر کرده است؛ اما «حمید معصومی نژاد، رُم» حاوی بخشهایی از رنج زیست شده این هموطن شیرین کلام، پرتلاش و باسابقه رسانهای است که بسیار قابلتوجه و خواندنی است.
انتشارات سروش ناشر اثر در مقدمه این کتاب نوشته است: حمید معصومی نژاد، خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در رم که در سال ۲۰۱۰ میلادی به اتهامات واهی در ایتالیا دستگیر و زندانیشده بود، چند ماه پیش از انتشار ترجمه فارسی این کتاب (حمید معصومی نژاد، رُم) و پس از گذشت ۸ سال محاکمه، در نهایت با رأی دستگاه قضایی این کشور، از تمام اتهامات بیاساس نسبت دادهشده به وی کاملاً تبرئه شد و این در حالی است که کتاب الساندرا مولاس، روزنامهنگار و خبرنگار ایتالیایی درباره معصومی نژاد، هشت ماه پیش از صدور رأی دادگاه و تبرئه وی در ایتالیا، منتشر شد.
شاید درگذر زمان رنج تجربهشده در پس ذهن حمید معصومی نژاد در کشور چکمه کمرنگ شده باشد و ما او را امروز در ویدئوهای فرهنگیاش از ایتالیا با لبخندهای همیشگی شاهد هستیم، اما بیشک خواندن این بخش از زندگیاش بهخصوص آنجایی که مؤلف کتاب عنوان میکند: «من به همراهی حمید معصومی نژاد، از آن سالهای دور عبور کردم و تمام مدارک موجود و مرتبط با پرونده و اتهامات نسبت دادهشده به وی را که یکی از موارد سنگین آن مأمور ارشد اطلاعاتی بود، مطالعه کردم» قابل توجه باشد.
وی همچنین در کتابش ادامه میدهد: «من با تلاش زیاد موفق شدم برای بازسازی واقعی ماجرا از کمک معصومی نژاد برخوردار شوم که پس از دستگیری و زندانی شدن و تحمل شرایط سخت و تحمل دو ماه حبس در سلول انفرادی، آنهم در پایینترین وضعیت رعایت حقوق بشر، تفکرات و احساسات خود را در این رابطه بیان میکند».
در بخش دیگری از این کتاب میخوانیم: «مصاحبه اختصاصی که در این کتاب از معصومی نژاد منتشر میشود، توأم با رنج و آزردگی است، چراکه او خود را قویاً متعهد به قانون و رعایت قوانین میداند و اتهامات وارده به وی، حقیقتاً شرافت و حرفهای گری او را خدشهدار کرده بودند».
در پایان ضمن قدردانی از حُسن سلیقه گروه سازنده تیزر و پخش آن در رسانه ملی، جا دارد سری به این کتاب بزنیم، کتابی که در برگ برگ آن میتوان به تراژدی فردی پی برد که با علم و اعتقاد به بیگناهی خود مجبور شد با بیرحمی و سنگدلی و ظلم زندان روبرو شود و شاید پیامدهای این ماجرا را بر زندگی و دوشش همچنان در حال تحمل کردن است.
نظر شما