به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مریم حسینی؛ داور ادوار جایزه ادبی جلال آلاحمد به روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: من سالهاست که با جایزه جلال به عنوان عضو هیئت علمی و داور همکاری دارم و همینطور در رویدادهای دیگری همچون جایزه کتاب سال هم به عنوان داور حضور داشتهام. بر این اساس میگویم که جایزه جلال آلاحمد متمایز از جوایز دیگر ادبی است.
وی افزود: نخستین وجه تمایز جایزه جلال این است که هنگام معرفی یک اثر به عنوان برگزیده بیشترین توجهات به سمت این اثر میرود و بیشترین بهای مادی به نسبت جوایز دیگر نیز به این اثر تعلق میگیرد. از همان ابتدای شکلگیری جایزه ادبی جلال آلاحمد سهم متفاوتی را برای آن درنظر گرفتند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته که برخی از مسائل جریانهای ادبی با برگزاری ادامهدار جوایزی چون جایزه جلال آلاحمد روشن میشود، گفت: آنچه در این سالها با توجه به همکاری مداوم با بخش نقد ادبی جایزه جلال متوجهاش شدهام، این است که نقد ادبی در ایران روند رو به رشدی ندارد.
حسینی اضافه کرد: در طول سالیان متفاوت و ادوار مختلف جایزه جلال کتابهای مختلفی را در حوزه نقد ادبی معرفی کردیم و این روزها تاسف میخورم که چرا دیگر آثاری شبیه آنها تولید نمیشود. به نظرم در این چند سال اخیر حوزه نقد ادبی به یک رکود و ایستایی در زمینه تولید دچار شده است. امیدوارم که در سالهای آینده این وضعیت بهتر شود. همین نکته نشان میدهد که این جایزه موضوعات مهمی را برای پژوهش در اختیار پژوهشگران میگذارد.
مصحح کتاب «انیس الطالبین و عدة السالکین در شرح مقامات بهاءالدین نقشبند و مقامات علاء الدین عطار» همچنین به ضرورت مطالعه پیرامون جایزه ادبی جلال آلاحمد و دیگر جوایز ادبی و فرهنگی کشور اشاره کرد و ادامه داد: به طور کلی در حوزه نشر ایران و مسائلی چون چگونگی انتشار آثار، میزان انتشار، علت کند شدن روند نشر و… بسیار کم مطالعه و صحبت میشود، در حالی که موضوعاتی بسیار مهماند. همین امسال نیز شاهد نوسان در کمیت جریان نشر هستیم. گاهی کتابی با شمارگان قابل توجه منتشر میشود و این نشاندهنده مخاطبان خوب آن انتشار است و گاهی هم شمارگان اندک است. امیدوارم اهالی قلم و صنعت نشر ایران سالهای بهتری را پیشرو داشته باشند.
نظر شما