پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
نگاه سنتی در حوزه فرهنگی منسوخ شده است/ مدیریت فرهنگ با هم‌افزایی

خراسان‌رضوی- معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مدیرکل ارشاد در استان‌ها، مدیر ارشد فرهنگی هر استان است و در خانواده ارشاد با هم‌افزایی و همکاری درون سازمانی می‌توان فرهنگ و هنر استان را مدیریت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، مهدی محمدی، ظهر پنج‌شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با حضور جمعی از هنرمندان، فرهیختگان، مسئولان اظهار کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تفویض اختیار به استان‌ها در دستور است و با رایزنی‌های صورت گرفته در وزارتخانه تلاش می‌شود اختیارات بیشتری به استان‌ها تفویض شود.

محمدی با اشاره به حضور میلیونی زائران در مشهد، گفت: این حجم انبوه زائر و گردشگر به لحاظ صنعت گردشگری منجر به رونق در استان می‌شود اما به دلیل اینکه این ظرفیت‌ها پیوست فرهنگی ندارد، ممکن است این فرصت‌ها به تهدید تبدیل شود.

محمدی افزود: در سه سال گذشته در خراسان رضوی اقدامات خوبی در اداره کل فرهنگ و ارشاد استان انجام شده و پیگیری خوبی برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در استان‌ها انجام شد و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

خراسان‌رضوی برای منطقه نماد ایران فرهنگی است

حسین مسگرانی، مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: استان خراسان‌رضوی نه‌تنها برای ایران بلکه برای تمام منطقه از جمله تاجیکستان، نماد ایران فرهنگی است.

وی همچنین افزود: بدون مشارکت جامعه هنری و فرهنگی نمی‌توان به اهداف متعالی دست یافت. ما باید با برگزاری نشست‌ها و جلسات، جریان‌های فرهنگی عمیق‌تر و ارزشمندتری ایجاد کنیم.

مسگرانی در ادامه با اشاره به تجربه‌های خود در سیستان و بلوچستان و جشنواره‌های فرهنگی افزود: مشهد، با جشنواره فیلم فجر و دیگر رویدادهای فرهنگی و هنری، شور و اشتیاق خاصی را در میان مردم و هنرمندان ایجاد کرده است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت تعامل با هنرمندان و جامعه فرهنگی افزود: بدون مشارکت جامعه هنری و فرهنگی نمی‌توان به اهداف متعالی دست یافت. ما باید با برگزاری نشست‌ها و جلسات، جریان‌های فرهنگی عمیق‌تر و ارزشمندتری ایجاد کنیم.

وی همچنین یادآور شد: نگاه سنتی در حوزه فرهنگی منسوخ شده و ما باید خود را برای شرایط جدیدی که وجود دارد آماده کنیم.

مسگرانی همچنین نقش سیاست‌گذاری‌های فرهنگی مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری و حمایت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مرجعیت فرهنگی در خراسان باید احیا شود و با کمک هنرمندان و مدیران استانی، به یک حرکت ارزشمند و تأثیرگذار در سطح ملی و فراملی تبدیل شود.

مدیرکل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پایان از جامعه هنری خواست با ارائه گزارش‌ها و همکاری در رویدادهای مختلف، خراسان رضوی را به جایگاه شایسته خود در حوزه فرهنگ و هنر برسانند.

سعی کردیم فاصله دستگاه‌ها و جامعه فرهنگی را کاهش دهیم

محمد حسین‌زاده، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی خراسان رضوی اظهار کرد: این سرزمین به دلیل وجود حرم مطهر امام‌رضا (ع)، مشهدالرضا نام گرفته و همواره مهد علم، ادب، فرهنگ و هنر بوده است. از دل این خاک، عارفان، قهرمانان، شاعران و هنرمندانی برخاسته‌اند که با آثار و اقدامات خود هویت این دیار را ماندگار کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه هر اقدام فرهنگی در این استان باید بر پایه هویت ملی و اسلامی بنا شود، خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته، تلاش کردیم خراسان رضوی را به‌شایستگی به جایگاه واقعی خود در عرصه فرهنگ و هنر نزدیک کنیم. این استان نه‌تنها باید نماد فرهنگ و ادب ایران باشد، بلکه باید پذیرای رویدادهای ملی و بین‌المللی نیز باشد.

حسین‌زاده افزود: به‌واسطه همجواری با حرم مطهر رضوی، مسئولیت سنگینی بر دوش ما بوده است. تلاش کردیم حق این همجواری را به‌جا بیاوریم و با توسعه زیرساخت‌ها، مشهد را به میزبان شایسته‌ای برای رخدادهای فرهنگی و هنری تبدیل کنیم.

وی همچنین با اشاره به تلاش‌ها در ایجاد ارتباط مؤثر میان فعالان فرهنگی، هنری و ارگان‌های دولتی و خصوصی اشاره کرد و گفت: در این مدت، سعی کردیم فاصله میان دستگاه‌های اجرایی و جامعه فرهنگی و هنری را کاهش دهیم. هدف ما ایجاد فضایی بود که هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی بدون نگرانی از موانع اداری، بتوانند ایده‌ها و خلاقیت‌های خود را به نمایش بگذارند.

مدیرکل سابق اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی ادامه داد: برای ما مهم بود که مسیر فعالیت‌های فرهنگی و هنری را هموار کنیم. در این راه، توانستیم ارتباط مؤثری میان صنایع خلاق، نوآوران و جامعه هنری برقرار کنیم.

حسین‌زاده همچنین گفت: یکی از دغدغه‌های ما، تقویت تولیدات فرهنگی با محوریت تاریخ، قهرمانان و هویت ملی بود. تلاش کردیم تا میراث ارزشمند حکیم فردوسی را از حصار جلسات محدود روشنفکری خارج کنیم و پیام او را به رستم‌های زمانه برسانیم. همچنین با حمایت از تولید آثار سینمایی، نمایشی و موسیقایی، به دنبال ارتقای کیفیت و تنوع محتوای فرهنگی بودیم.

وی یادآور شد: هرچند در این سه سال موفقیت‌های ارزشمندی حاصل شد، اما محدودیت منابع و امکانات، اجازه نداد تا به اهداف بزرگ‌تری دست یابیم.

مشهد؛ چهارراه ارتباط فرهنگی کشورهای حوزه زبان فارسی

در ابتدای این مراسم یوسف امینی، جانشین مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: تمدن ایرانی با تلفیق سه عنصر دین، حماسه و هنر توانسته است به جایگاهی متمایز دست یابد. اگر به این سه عنصر در خراسان رضوی بنگریم، درمی‌یابیم که این استان به دلیل ویژگی‌های خاص خود، نقشی بی‌بدیل در فرهنگ و تمدن‌سازی داشته است.

وی ادامه داد: وجود مرقد مطهر امام‌رضا (ع)، حوزه‌های علمیه برجسته، دانشگاه‌های معتبر و کتابخانه‌های تاریخی ازجمله کتابخانه مسجد گوهرشاد و دانشگاه فردوسی، جایگاه خراسان رضوی را به‌عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی کشور تثبیت کرده است.

وی همچنین با اشاره به ثبت چهار روز ملی مرتبط با مفاخر خراسان رضوی در تقویم رسمی کشور تصریح کرد: روزهای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، عطار نیشابوری، عمر خیام و ابوالفضل بیهقی نشان‌دهنده غنای فرهنگی این استان است؛ مشهد به‌عنوان چهارراه ارتباط فرهنگی کشورهای حوزه زبان فارسی، جایگاهی متمایز در ایران و جهان دارد.

در حاشیه مراسم؛

پدر مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاداسلامی خراسان‌رضوی شب گذشته فوت کرده و وی بلافاصله بعد از مراسم معارفه به مراسم خاکسپاری رفت.

حضور اهالی رسانه، هنر، فرهنگ و قرآن استان خراسان رضوی در این مراسم پرشور بود.

اجرای موسیقی و شعرخوانی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

گزارش عملکرد سه ساله (۱۴۰۰-۱۴۰۳) اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و مجموعه پیشنهادات (تجربه نگاری) مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بصورت کیوآردکد ارائه شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها