دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۰
کتاب «فن بیان و زبان بدن» منتشر شد

قزوین- کتاب «فن بیان و زبان بدن» تالیف فریبا خواجه‌وند و شهناز خواجه‌وند از سوی انتشارات پرک با شمارگان ۵۰۰ جلد منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، کتاب «فن بیان و زبان بدن» در دو فصل شامل فن بیان و زبان بدن است که در ۱۰۳ صفحه نگارش شده و پیش روی مخاطب قرار گرفته است.

بخش اول از فصل نخست کتاب به موضوعاتی مانند زبان چیست، تاریخچه زبان فارسی، فارسی باستان، فارسی میانه، فارسی نو، وجه تسمیه فارسی دری، دلیل انتخاب زبان دری و تقسیم‌بندی‌های زبانی می‌پردازد.

مخاطب در بخش دوم فصل اول، با مباحثی از جمله صدا چیست، فیزیولوژی بیان، اندام‌های گفتاری، ساختمان حنجره، آهنگ صدا و… آشنا می‌شود.

در بخش سوم مولفان مباحثی مانند تلفظ صحیح کلمات، جمله پردازی، پرهیز از به کارگیری واژه‌های بیگانه، ابهام و کژتابی و… را برای مخاطب تشریح کرده‌اند.

بخش چهارم آداب سخن گفتن نام دارد و به تفصیل در مورد چگونه سخن گفتن صحبت شده است.

در فصل دوم که زبان بدن نام دارد به موضوعاتی از جمله، اشاره به برخی از حرکات بدن، چشم‌ها، ابروها، دهان و لب، دست‌ها، پاها و… پرداخته شده است.

مقدمه این کتاب توسط امیر دیوانی، نویسنده و روزنامه‌نگار پیشکسوت نوشته شده که با عنوان «اشاراتی بر آیین سخنوری و فن بیان» پیش روی مخاطب قرار گرفته است.

پشت جلد کتاب نوشته شده است: «هنر فن بیان و یادگیری زبان بدن یکی از هنرهایی است که آموختن آن نیاز به تمرین و ممارست بسیار دارد و بر هر فردی لازم است که این دو هنر را در وجود خود نهادینه کند زیرا هر فردی با توجه به جایگاه اجتماعی خود و برای داشتن تعاملات اجتماعی بیشتر و گسترده‌تر و در نهایت امر، موفقیت بیشتر به فراگیری این دو هنر نیازمند است. اگر دقت کنیم متوجه می‌شویم که در سال‌های اولیه ورود به دبستان، تمامی معلمان دلسوز و زحمتکش، تمامی سعی و تلاش خویش را به کار می‌گیرند تا ما تلفظ و هجی کردن حروف، اصوات، مصوت‌ها، و… را که جزئی از فن بیان هستند به درستی یاد بگیریم ولی متاسفانه هر چقدر به جلو حرکت می‌کنیم و به مدارج بالاتر علمی می‌رسیم، از رعایت اصول و فنون بیانی فاصله می‌گیریم و بیان ما نارساتر می‌شود و ارتباط کلامی ما، ضعیف‌تر می‌گردد. اما تنها ارتباط کلامی نیست، ما در کنار ارتباط کلامی، ارتباط دیگری هم داریم که آن ارتباط غیر کلامی است و آن ارتباط با «زبان بد» افراد است که متاسفانه، توجه و فراگیری این نمونه غیرکلامی نیز نادیده گرفته می‌شود».

بی‌تردید، زبان بدن ابزاری است که کنترل و مدیریت شایسته آن، فرد را در نظر همگان، جذاب‌تر می نماید. طبق آمار، ۹۳ درصد عوامل اثرگذار در ارتباطات امروز به ارتباط غیرکلامی باز می‌گردد و در واقع، زبان بدن، آن چیزی را که در ذهن و فکر شماست فریاد می‌زند و به قول سعدی شیرین سخن:

گربگویم که مرا حال پریشانی نیست رنگ رخسار خبر می‌دهد از سر ضمیر

کتاب «فن بیان و زبان بدن» تالیف فریبا خواجه‌وند و شهناز خواجه‌وند توسط انتشارات پرک با قیمت ۱۸۰ هزار تومان به تازگی منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین