مجید خادم در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به انتشار فراخوان دهمین جشنواره دوسالانه رویکردهای نوین در ادبیات داستانی از ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ عنوان کرد: دوره دهم جشنواره به صورت سمپوزیوم در دو بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار میشود و دارای چندین طرح ابتکاری است. در این دوره برای نخستین بار در بخش رقابتی به معرفی منابعی برای مطالعه و تجربه در ادبیات آوانگارد پرداختهایم همچنین در بخش غیررقابتی ادبیات داستانی آزاد را که شامل هنرهایی با غلبه زبان و ادبیات هستند در قالب یک نمایشگاه معرفی میکنیم. ابتکار دیگر نیز برگزاری همایش نظریههای نوین در ادبیات داستانی معاصر برای ایجاد جریانی در راه گسترش نظریهپردازی و تالیف و مقابله با حجم زیاد ترجمه و تکرار است.
دبیر سمپوزیوم رویکردهای نوین در ادبیات داستانی معاصر افزود: مهلت ارسال اثر برای شرکت در بخشهای رقابتی شامل «داستان کوتاه آوانگارد» و «تحلیل و نقد داستان کوتاه و رمان» تا پایان خرداد ۱۴۰۴ است که در هریک از این بخشها ۱۰ برگزیده و یک برنده نهایی خواهیم داشت.
وی همچنین گفت: زمان اعلام نتایج مرحله اول داوری و معرفی آثار راهیافته به مرحله دومه پایان مرداد، زمان اعلام نتایج مرحله دوم داوری و معرفی آثار راهیافته به مرحله نهایی پایان مهر و زمان برگزاری همایش نظریههای نوین در ادبیات داستانی معاصر، نمایشگاه آثار ادبایت داستانی آزاد، اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نهایی ۲۲ و ۲۳ آبان در پژوهشکده حیرت شیراز خواهد بود.
مدیر موسسه حیرت افزود: به مؤلف برترین اثر در جشنواره «داستان کوتاه آوانگارد فارسی»، تندیس نفیس جشنواره بههمراه دیپلم افتخار اهدا خواهد شد؛ همچنین موسسه فرهنگی و هنری حیرت، مجموعهداستان انفرادیِ صاحب اثر برتر را در مجموعهکتابهای «داستانهای برگزیدگان حیرت» منتشر خواهد کرد. به مولف برترین اثر در جشنواره «تحلیل و نقد داستان کوتاه و رمان فارسی»، نیز تندیس نفیس جشنواره بههمراه دیپلم افتخار اهدا خواهد شد؛ همچنین آثار پژوهشی و نظریِ او منتشر خواهد شد. ضمن اینکه آثار و مقالات برگزیده نهایی این سمپوزیوم در کتاب سال رسمی حیرت منتشر خواهند شد.
نظر شما