به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مدیر موزه و کتابخانه ملک تاکید کرد: این سه نسخه خطی از خطبههای امام رضا(ع) و متعلق به قرن 11 و 12 هجری قمری هستند و عبارتند از:
1.ترجمه و شرح خطبه و بیان امام رضا(ع) در مجلس مامون
این نسخه خطی که در آن محمدباقر بن محمدتقی مجلسی(1037-1111ق) خطبه امام رضا(ع) در مجلس مامون را ترجمه کرده و شرحی بر آن نوشته، متعلق به قرن 12 هجری قمری است.
این کتاب نفیس در سال 1125 هجری قمری به خط نسخ و نستعلیق کتابت و با کاغذی از جنس ترمه در ابعاد 21 در 13.5، با جلد میشن قهوه ای نو صحافی شد.
این نسخه که در تذهیب آن، خطوط روی خطبه، شنگرفی هستند، با عبارت «بسمله الحمدلله رب العالمین...اما بعد تراب اقدام...» آغاز شده و با عبارت «و آخرا و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین المقدسین» پایان یافته است.
نسخه نفیس مذکور با کد «19/593» و با عبارات کلیدی «علی بن موسی الرضا، امام هشتم، 153- 202 ق.- نقل و قولها الف.عنوان» در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک نگهداری میشود.
2.حدیث سلسلة الذهب
این نسخه خطی متعلق به قرن 11 هجری است که در سال 1081ق توسط محمدسعیدبن محمدتقی خاتونآبادی به خط نستعلیق کتابت شد. این کتاب نفیس در 192 برگ 19 سطری از جنس ترمه در ابعاد 24.7 در 16.8 با جلد رویه روغنی گل بوته با زمینه قهوهای صحافی شده است.
این نسخه نفیس که تذهیب آن به صورت جدول "کمند و بزر" با یک سرلوح و دو پیشانی است، با عبارت «بسمله، فی عییون اخبارالرضا(ع) فی باب السادس و الثلاثون» آغاز شده و با عبارت «الی یومنا هذا اللهم اغفر کاتبه» پایان یافته است.
نسخه خطی «حدیث سلسلة الذهب» با کد «43/4275» و با عبارات کلیدی «علی بن موسی الرضا(ع)، 153-203 ق.- نقل و قولها» و «احادیث خاص (سلسله الذهب) الف.خاتون آبادی، محمدسعیدبن محمدتقی، خطاط ب.عنوان» در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک نگهداری میشود.
3. خطبة التوحید امام رضا(ع) منقول از کتاب بحارالانوار
این نسخه خطی متعلق به قرن 12 هجری قمری، در سال 1137 ق. توسط محمدعلی بن محمدصادق به خط نسخ کتابت شد. این کتاب نفیس در صفحات 35 سطری در ابعاد 29.7 در 18.7 با جلد میشن قهوهای صحافی شده است.
این نسخه نفیس که در تذهیب آن عنوان و نشان شنگرفی است، با عبارت «بسمله، عن قاسم بن ایوب» آغاز شده است.
این کتاب نفیس با کد «7/ 6207» و با عبارات کلیدی «توحید» و «علی بن موسی الرضا(ع)، امام هشتم، 153- 203 ق.- نقل و قولها الف.قمی، محمدعلی بن محمدصادق، خطاط ب.عنوان» در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک نگهداری میشود.
كتابخانه و موزه ملي ملك، داراي ۱۹ هزار عنوان نسخه خطي و هفت مجموعه هنر لاكي، هنر خوشنويسي، سكه، تمبر، فرش، آثار هنري و مجموعه اهدايي بانو ملك است. اين مجموعه درواقع، دومين گنجينه نسخههای نفیس خطي ايران پس از كتابخانه آستان قدس رضوي و قديميترين موزه وقفي كشور است كه توسط حاج حسين آقاي ملك، خير فقيد، گردآوري و در ششم آبان ۱۳۱۶ خورشيدي، وقف آستان قدس رضوي شد.
یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۵
نظر شما