قائم مقام معاونت فرهنگي و مدير كل همكاريهاي فرهنگي مجمع جهاني اهلبيت(ع) از آمادگي چاپ و انتشار بيش از 70 كتاب در حوزههاي گوناگون تقريب مذاهب، معارف اهلبيت(ع)، معارف عاشورايي و مباني فكري امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري تا زمان برپايي نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران خبر داد._
وي با اشاره به اين كه اين مركز مجلاتي را نيز به زبانهاي عربي و اسپانيولي منتشر ميكند، بيان كرد: قشر اصلي مخاطبان مجمع جهاني اهلبيت(ع) را عموم مردم و شيعيان جهان تشكيل ميدهند و ما ميكوشيم بر اساس خواستهها و علايق آنها آثار مورد نياز را تاليف، گردآوري يا ترجمه كنيم. البته آثاري كه براي فرهيختگان و دانشگاهيان منتشر ميشون،د با توجه به نيازهاي متفاوت و دانش آنها به صورت تخصصيتري انتشار مييابند.
سلطاني رويكردهاي كاري اين مركز را در زمينههايي نظير آشنايي با مباحث امامت و ولايت، چشمانداز حكومت حضرت مهدي(عج)، اجتماعي، آيين همسرداري و مسايل اعتقادي، اجتماعي و دعا ذكر كرد.
وي افزود: مضامين قرآني، آشنايي با زندگاني چهارده معصوم(ع)، پاسخ به شبهاتي كه از ناحيه وهابيت و امثال آنها طرح ميشوند، آشنايي با مباني و تفكر شيعه، وحدت ميان مذاهب با تكيه بر آموزههاي اهلبيت(ع)، ديدگاههاي امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري، از ديگر عرصههاي تاليف و انتشار كتابهاي اين مركز به شمار ميآيند.
وی مجموعه آثار آماده چاپ اين مركز را 70 عنوان برشمرد و اظهار داشت: كارهاي مقدماتي چاپ اين آثار انجام شده است و اميدواريم نخستين مرحله اين كتابهاي ارديبهشت ماه به دست مخاطبان هدف برسد و تا زمان برپايي نمايشگاه بينالمللي كتاب نيز بخش عمدهاي از آثار اين دوره منتشر شوند.
وي با تاكيد بر اين كه مجمع جهاني اهلبيت(ع) در بخشهاي داخلي فعاليت اندكي دارد و بيشترين تمركز خود را بر رخدادها و تعاملات فرهنگي برونمرزي معطوف كرده است، عنوان داشت: بيشترين اقدامات اين مركز در عرصههاي بينالمللي و خارج از كشور نظير حضور در نمايشگاههاي بينالمللي كتاب در كشورهاي گوناگون استوار است.
سلطاني پاسخ به شبهات از طريق پايگاه اطلاعرساني اين مركز را از ديگر فعاليتهاي اين مجمع برشمرد و گفت: كارشناسان ما از طريق سايت «اَبنا» كه علاوه بر زبان فارسي، زبانهاي عربي، انگليسي و اردوي آن نيز فعال شدهاند، پاسخ شبهات و پرسشهاي مراجعان را در زمينههاي گوناگون عنوان ميكند. همچنين سايت «شبهه» را نيز در پاسخگويي به شبهات راهاندازي كردهايم كه در حوزههاي گوناگون قابليت دسترسي همگان را دارد.
وي همچنين از آمادگي اين مركز براي شركت در نمايشگاه كتاب بانكوك كه در ارديبهشت ماه برگزار ميشود، خبر داد و گفت: اكنون مجموعه آثار و كتابهاي مجمع جهاني اهلبيت(ع) براي ارايه در نمايشگاه كتاب بانكوك ارسال شدهاند.
مجمع جهاني اهلبيت(ع) با عنوان عربي «المجمع العالمي لاهل البيت(ع)» و ماهيتي فرهنگي، پژوهشي و اطلاعرساني در حوزههاي تاليف، تحقيق، ترجمه و انتشار كتابهاي شيعي فعاليت دارد. اين مركز سال 1369 تاسيس شد و در راستاي جامه عمل پوشاندن به منويات مقام معظم رهبري نسبت به احيا و گسترش فرهنگ و معارف اهل بيت(ع)، حراست از قرآن و سنت پيامبر اكرم(ص) و همچنين دفاع از كيان و حقوق پيروان اهلبيت(ع) به اقدامات خود ميپردازد.
از جمله اهداف مجمع جهاني اهلبيت(ع) ميتوان «احيا و گسترش فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدي(ص) و حراست و دفاع از حريم قرآن مجيد و سنت پيامبر اكرم (ص) و اهلبيت عصمت و طهارت(ع)»، «دفاع از كيان و حقوق مسلمانان به ويژه پيروان اهلبيت(ع)»، «تلاش در راستاي تقويت وحدت اسلامي براي مقابله با توطئههاي گوناگون استكبارجهاني»، «حفظ ميراث فرهنگي و مفاخر تمدن اسلامي» و «كمك به رشد، ارتقا و اصلاح وضعيت فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي و ديگر ابعاد زندگي پيروان اهلبيت(ع)» را نام برد.
«عقايد»، «اهل بيت(ع)»، «تفسير و علوم قرآني»، «فقه و اصول»، «حديث و علوم حديث»، «اخلاق و عرفان»، «کليات اسلام»، «ادعيه و زيارات»، «کتب مرجع»، «تاريخ و سرگذشتنامه»، «مقالات علمي»، «ساير موضوعات»، «مجموعه کتب عربي منتشره مجمع» و «تأليفات علامه عسکری» از بخشهاي پايگاه اطلاعرساني كتابخانه مركز جهاني اهلبيت(ع) به شمار ميآيند.
همچنين از مجموع آثار منتشر شده اين مركز ميتوان كتابهاي «آية التطهير»، «أبوالأسود الدؤلي»، «أبوالمرتضى بن شهاب رائدالنهضة الاصلاحية»، «اجوبة مسائل جارالله»، «احكام المغتربين»، «أعلام الهداية؛ محمدالمصطفى(ع)» و «أعلام الهداية؛ الإمام علي بن أبي طالب(ع)» را كه به زبان عربياند، نام برد.
نظر شما