شمار 150 نشريه «کتاب ماه كودك و نوجوان» در ۶ بخش ادبيات داستاني و هنر، تصويرگری، گزارش و خبر، شعر، همراه با مطبوعات و پژوهشهای بنیادین و فرهنگ عمومی منتشر شد.
آقایاری در این یادداشت با اشاره به اهميت نقد در حوزه ادبيات كودك و نوجوان به معرفي ديدگاههاي مختلف درباره نقد در اين حوزه ميپردازد.
بخش آغازین نقد و بررسی ادبیات داستانی این شماره از کتاب ماه کودک و نوجوان به مطلبی از سيده ربابه ميرغياثي با عنوان «علوم ترسناك در آزمايشگاه شلم شوربا» اختصاص دارد که در آن مجموعه كتاب علوم ترسناك نوشته نيك آرنولد با ترجمه محمود مزيناني معرفي شده است.
«چرا ادبيات كودكان به ترجمه نياز دارد؟» عنوان مقالهای از «ريتا گسگويير» است كه در اين شماره از كتاب ماه آمده و ربابه نصيري اميني آن را به فارسي برگردان كرده است.
حسن پارسايي هم در نوشتاری با عنوان «داستان بي داستانهاي ذهن» به بررسی کتاب «مثل دختر گلها» نوشته فريبا كلهر پرداخته است.
در اين شماره از كتاب ماه كودك و نوجوان مرتضي مرتضايي در نقدي جامع كتاب «سفر به دوران دايناسورها» نوشته مري پوپ آزبورن را بررسي كرده است.
«نامههايي به يك ناشناس» نیز كتابي از آنتوان اگزوپري است كه حامد هاتف ترجمه مريم چهرگان از اين كتاب را نقد و بررسي كرده است.
همچنین سيد نويد علياكبر نويسنده کتابهای کودک و نوجوان مقالهاي با عنوان «شگردهاي طنزپردازي براي كودكان» براي كتاب ماه كودك و نوجوان نوشته است.
در بخش شعر نيز کتاب «با دعاي باران» سروده غلامرضا بكتاش توسط نيره سادات هاشمي نقد و بررسی شده است.
لوح فشرده اين نشریه نيز همراه با آن عرضه شده است. شماره 150 کتاب ماه کودک و نوجوان در 120 صفحه با قيمت 1200 تومان به سردبیری خسرو آقایاری و صاحبامتیازی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
نظر شما