کاکایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره مجموعه ترانه در دست انتشارش توضیح داد: «با تو این ترانهها شنیدنیست» دربرگیرنده ترانههای سالهای 1386 تا 1386 است که بهطور کلی پیرامون موضوعهای متنوعی به ویژه مضامین اجتماعی سروده شدهاند.
وی از ترانه به عنوان یک قالب ادبی یاد و تصریح کرد: ترانه به حوزه شعر وارد و تبدیل به یک قالب ادبی شده است. ترانه در محافل و پاتوقهای ادبی بیش از گذشته بهکار گرفته میشود.
این ترانهسرا ترانه را یکی از زیرمجموعههای زبان شکسته و فولکلور خواند و اظهار داشت: ترانه زبانی محاورهای دارد و در حقیقت زیرمجموعه پر سر و صدای زبان شکسته بهحساب میآید. ترانه در معنای واقعی قالبی قائم به ذات خودش نیست و در تلفیق با موسیقی معنویت پیدا میکند.
وی در ارتباط با زیباییشناسی ترانه افزود: تمام زیباییشناسی این قالب به خود ترانه ختم نمیشود بلکه بخشهایی از زیبایی آن به هنرهای دیگر وابسته است.
کاکایی در پایان در تشریح جایگاه ترانه در ادبیات امروز گفت: امروزه از ترانه استفاده بیشتری میشود و با گستردگی که پیدا کرده است گاه به عنوان شعر نیز از آن استفاده میشود و رشد قابل توجهی دارد. حتی ظرفیتهای ترانه این امکان را پدید آوردهاند که جای قالب نیمایی را بگیرند؛ چراکه قالب ترانه گاه بیش از قالب نیمایی کاربرد دارد.
عبدالجبار كاكايي متولد 1342 در ايلام است. نخستين اثر شعري كاكايي «آوازهای واپسين» نام دارد. همچنين «سالهاي تاكنون»، «بررسي تطبيقي شعر پايداري ايران و جهان» و «زنبيلي از ترانه» از جمله آثار این شاعر و ترانهسرا هستند.
شنبه ۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۹
نظر شما