به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، توماس مان، نویسنده بزرگ آلمانی در روز ۶ ژوئن ۱۸۷۵ در شهر لوبک آلمان متولد شد و در روز ۱۲ اوت ۱۹۵۵ در پایان یک بیماری چندروزه و بر اثر عارضه قلبی در بیمارستان شهر زوریخ در میان جمعی از نزدیکانش چشم از جهان فرو بست. دو ماه پیش از آن هشتادمین سال تولدش را جشن گرفته بود و سراسر اروپا با این مناسبت از او تجلیل کردند.
از جمله آثاري كه بر اساس اين نويسنده آلماني ساخته شده، بايد به فيلمهاي زير اشاره كرد:
در سال 1923 نخستين اقتباس سينمايي بر اساس يكي از رمانهاي توماس مان با عنوان «بودنبروكها» توسط «گرهارد لمپرچت» به فيلم بازگردانيده شد.
اما بايد سي سال ميگذشت تا بار ديگر سينما به سراغ آثار مان رفته و اقتباسهاي متعدد از كتابهاي وي آغاز شود.
در سال 1952 فيلم «اعليحضرت» با اقتباس از رماني به همين نام كه در سال 1909 منتشر شده بود،به كارگرداني «هارولد براون» سينمايي شد.
فيلم «اعترافات فيليكس كارول» اثر ديگري بود كه با اقتباس از رماني به همين نام در سال 1957 از روي رمان مان به سينما رفت كه كارگرداني آن برعهده «كور هافمن»بود.
«الخاندور يودورفسكي» كارگردان ديگري بود كه در سال 1957 رمان ديگري از مان را با عنوان «سرهاي بريده» به سينما آورد.
روند اقتباس از آثارمان همچنان در سينما و در دهه شصت و هفتاد ادامه يافت. در سال 1971 يكي از مهمترين اقتباسهاي سينمايي بر اساس آثار مان توسط «لوچينو ويسكونتي» كارگردان شهير ايتاليايي انجام شد كه بر اساس رمان «مرگ در ونيز» ساخته شد. اين رمان از جمله آثاري است كه در بسياري از فهرستهاي برترين رمانهاي تمام دوران حضور دارد.
سينماي اتريش نيز در سال 1982«كوه جادويي» اين نويسنده را با بازي «رد استايگر» سينمايي كرد كه كارگردان اين اقتباس «هانس گيشن دروف» بود.
در سال 1982 رمان دكتر فاستوس براي نخستين بار سينمايي شد كه كارگردان ان «فرانتس شيتز» بود.
در دهه نود نيز فيلم «ماريو و ساحر» مهمترين اقتباس از آثار مان به شمار ميآيد كه كارگردان آن «كلاوس ماريا براندار» بود.
سرانجام در سال 2008 نيز «هايرنريش برونلئور» واپسين اقتباس سينمايي را بر اساس رمان «بودنبروكها» انجام داد.
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۹
نظر شما