اکسیر در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره چهارمین مجموعه شعرش توضیح داد: این دفتر دربرگیرنده حدود 80 قطعه شعر کوتاه طنزآمیز ساده پیرامون مسایل مرتبط با محیط زیست، میراث فرهنگی و بهطور کلی اجتماع و انسان است.
وی طنز بهکار گرفته شده در این مجموعه را در مقایسه با مجموعههای پیشینش طنزی ساده و روان با لحنی صمیمی و پرهیز از بازیهای زبانی خواند که به نفس شعر پرداخته است.
این شاعر در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چگونه به زبان طنز صمیمی در سرودههای این مجموعه رسیده است توضیح داد: در مجموعههای پیشین مکانیزم طنز براساس کجتابیها، بازیهای زبانی و تمهیداتی که با جابهجایی کلمات، استفاده از اصطلاحات عامه و ضربالمثلها بهکار گرفته بودم ایجاد شد و به نوعی از طنز در زبان شعرهایم رسیدم.
وی ادامه داد: در این مجموعه اگر تاکید دارم زبان طنز روان شده به این دلیل است که پیش از سرایش شعر هیچ تمهیداتی را بهکار نبستهام و بهطور طبیعی به زبان طنز دست یافتهام. میتوانم بگویم تمامی 80 نمونه طنزهای این کتاب میتواند 80 نمونه طنز بدیع را ایجاد و ارائه کند.
اکسیر شعرهای چهارمین مجموعه شعرش را دارای ویژگیهای شعر فرانویی یعنی نوعی از شعر آزاد، کوتاه، طنز آمیز، عینی و ملموس با پایانی غیر مترقبه و کلماتی غیر معمول و استفاده از اصطلاحات کوچه و بازار و پرداختن به مسائل مختلف از جمله محیط زیست، میراث فرهنگی و هر آنچه انسان امروز با آن مواجه میشود، دانست.
چاپ سوم مجموعه شعرهای «بفرمایید بنشینید صندلی عزیز» و «پسته لال سکوت دندانشکن است» نیز توسط انتشارات نیمنگاه و مروارید به تازگی منتشر شده است. همچنین چاپ ششم سومین مجموعه شعر او با عنوان «زنبورهای عسل دیابت گرفتهاند» توسط نشر ابتکارنو در دست انجام است.
اکبر اکسیر متولد سال 1332 در محله آبروان شهرستان مرزی آستارا است.
سهشنبه ۸ تیر ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۲
نظر شما