پنجشنبه ۳۱ تیر ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۰

«كشاورز و سفره جادو»، نام يك مجلد از مجموعه‌اي چهار جلدي است كه با گردآوري و بازآفريني ساسان ناطق به چاپ مي‌رسد. به گفته ناطق اين مجموعه دربرگيرنده داستان‌هاي فولكلور فارسي و تركي آذزبايجاني است كه از قول مردم منطقه اردبيل و برخي از روستاهاي آذربايجان روايت شده است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ناطق، درباره مجموعه چهار جلدي قصه‌هاي آذربايجان توضيح داد: گردآوري اين مجموعه را پس از داستاني كه پدربزرگم در كودكي، فقط نيمي از آن را برايم تعريف كرد، آغاز كردم. كتاب «كشاورز و سفره جادو»ي اين مجموعه از زبان هفت زن و مرد روستايي در اردبيل روايت شده. داستان‌هاي مجلدات ديگر نيز از قول اهالي محلي شهرستان‌ها و روستاهاي استان اردبيل بيان شده است. 

وي درباره كاركرد اين قصه‌ها در دنياي امروز توضيح داد: اين قصه‌ها بيشتر اجتماعي و پندآموزند و بسياري از مسايلي كه ما در دنياي امروز با آن‌ها مشكل داريم، با خواندن و تامل در اين داستان‌ها حل و فصل مي‌شوند. 

اين نويسنده در پاسخ به اين سوال كه ويژگي عمده و يا پيام اغلب داستان‌ها را چه مبتني بر چه موضوعي مي‌دانيد؟ گفت: اين قصه‌ها عمدتا به خير و شر و نتيجه خوشبختي و رموز رسيدن به آن اشاره دارند و در واقع نوع نگاه توده مردم را به زندگي نشان مي‌دهند. 

ناطق در پاسخ به سوال ديگري درباره اينكه ضرب‌المثل ها در اين كتاب چه كاركرد و نقشي دارند، گفت: نقش ضرب‌المثل ها در اين كتاب چشمگير است؛ برخي قصه‌هاي اين كتاب آنقدر كوتاهند كه به ضرب‌المثل تبديل شده‌اند و از زمان‌هاي دور به كار مي‌رفته‌اند. 

وي تصريح كرد: در پايان هر فصل، يك پيام واضح و روشن وجود دارد و نمايانگر آن است كه نتيجه خوبي و بدي چگونه خواهد بود و هيچ چيز از قضا و قدر الهي پوشيده نمي‌ماند. 

به گفته ناطق، اين كتاب حدود 137 صفحه است و از سوي انتشارات سوره مهر به چاپ مي‌رسد. سه مجلد ديگر اين مجموعه هنوز به ناشر سپرده نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط