چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۵

مصطفي جمشيدي معتقد است كه زندگي حضرت علي (ع) سرشار از جنبه‌هاي كمال يافته و متعالي است كه قابليت‌هاي تراژيك و غناي ادبي بالايي دارند و مواد خام ارزشمدي را براي خلق اثر هنري و ادبي در اختيار نويسندگان و هنرمندان قرار مي‌دهند. يكي از اين جنبه‌ها، ماجراي «وداع امام علي(ع) با حضرت زهرا(س) است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، جمشيدی با بيان اينكه تا به حال بيشترين انعكاس شخصيت حضرت علي(ع) در شعر متجلي شده است، ‌گفت: انعكاس شخصيت اميرالمومنين(ع) به لحاظ ابعاد معنوي و عمق نفوذشان در تاريخ اسلام و مكتب تشيع تا به حال بيشتر در شعر متجلي شده و در زمينه نثر، جز جنگنامه‌ها و چند متن ديگر،‌ اثر معتبر ديگري در دست نداريم.
 
نويسنده «بوفاري 4» افزود: داستان و اتفاقا داستان معاصر در قالب مدرن و نوين، هر روز تغيير شكل مي‌دهد و در اشكال پيچيده‌تري خلق مي‌شود و چون محكوم به فنا نيست، مي‌توان خلاقانه‌ترين كارها را در قالب اين ژانر انجام داد.

اين داستان‌نويس با توضيح اينكه در اين زمينه تا به حال كاري در ادبيات معاصر انجام نشده است، گفت: نويسندگان براي خلق آثار جدي داستاني براساس زندگي امامان(ع) بايد قبل از هر چيز ايمان و باور قلبي به مساله داشته باشند و در وهله دوم، به ابزارهاي مهم نوشتن مانند پژوهش، نقد و ذوق مجهز باشند. 

نويسنده «معبر به آخرالزمان» با اشاره به اينكه تربيت روح ديني در دانشگاه‌ها، لازمه خلق آثار هدفمند و اميدبخش است، گفت: دانشگاه‌ها مي‌توانند با اقبال به ادبيات داستاني و بعد ادبيات ديني، زمينه‌هاي زدودن ياس فلسفي را از جريان قصه‌نويسي معاصر  ايران فراهم كنند. 

وي با توضيح درباره اينكه داستان‌هاي قرآني مي‌توانند دستمايه و الهام‌بخش نويسندگان باشند، گفت: داستان‌هاي قرآني بن‌مايه‌هاي درام درخشاني دارند كه مي‌توانند منابع الهام داستان‌نويسان قرار گيرند و مستندنگاري شوند؛ ضمن آنكه اين توجه منجر به رخ دادن معجره‌اي در درون نويسنده خواهد شد و موجبات تقويت معنوي و شهود دروني او را فراهم مي‌آورد. 

جمشيدي با برشمردن وجوهي از زندگي شخصي و اجتماعي، ‌سياسي حضرت علي (ع) گفت: ماجراي وداع حضرت علي(ع) از حضرت زهرا(س) و خطبه‌اي كه از آنان نقل محافل است به لحاظ تراژيك و غناي ادبي از تاثيرگذارترين قصه‌هاست. غير از اين، خود نهج‌‌البلاغه، ماجراي شجاعت‌هاي ايشان در جنگ‌ها و كندن خيبر، ‌توجه مثال‌زدني‌شان به مستمندان و يتيمان و در نهايت حكمت اين امام، مي‌تواند آموزه‌هاي ارزشمندي را فرا راه خلق داستان قرار دهد. 

وي در پايان خاطرنشان كرد: مساله ديگري كه در خلق اين‌گونه آثار بايد مورد نظر باشد، چگونگي علاقمندي نويسندگان به اين مباحث و تبيين جايگاه ادبيات ديني است. به اعتقاد من كار كردن جدي در حوزه ادبيات و هنر ديني، به شرط آنكه با حمايت‌هاي لازم فرهنگي همراه شود، نقش موثري در تعالي اميدبخش جامعه و انسان امروزي خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها