نامه آيتالله خامنهاي خطاب به فرمانده لشكر 92 زرهي خوزستان، مبني بر حضور تيپ 2 اين لشكر در عمليات آزادسازي سوسنگرد و همچنين دستخط شهيد چمران در مورد ضرورت اجراي اين دستور، در "همايش تجليل از حماسهآفرينان آزادسازي سوسنگرد" رونمايي شدند.\
حجتالاسلام سيد محمدعلي آلهاشم، رييس سازمان عقيدتي ـ سياسي ارتش با خوشامدگويي به ميهمانان اظهار داشت: يكي از مهمترين عوامل حفظ و نشر دستاوردهاي دفاعمقدس، ترويج اين فرهنگ است. اگرچه دفاع نظامي پس از 8 سال به پايان رسيده، اما فرهنگ دفاع مقدس همچنان بايد در تمامي زوايايي زندگي ما حفظ شود. اين فرهنگ مانند دژي مستحكم و غيرقابل فتح است كه ما به آن محتاجيم.
وي تدوين تاريخ دفاعمقدس را به عنوان يكي ديگر از موارد موثر در حفظ ارزشهاي آن دانست و گفت: ثبت و ضبط خاطرات فرماندهان و رزمندگان، تكريم خانواده شهدا و ايثارگران، از جمله عوامل نشر دفاع مقدساند كه در اين راستا نقش رسانه ملي، مطبوعات و خبرگزاريها براي بازنويسي اوج اين افتخارات بسيار اهميت دارد.
رييس سازمان عقيدتي ـ سياسي ارتش، با اشاره به نقش امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري در آزادسازي سوسنگرد افزود: آيتالله خامنهاي برخلاف مخالفتهاي ابوالحسن بني صدر، رییس جمهور وقت براي در اختيار قرار دادن نيرو براي اين عمليات، مقدمات عملي شدن دستور امام(ره) مبني بر آزادسازي سوسنگرد را فراهم كردند.
آل هاشم با تاكيد بر ولايتمداري رزمندگان ارتش و سپاه گفت: عمليات آزادسازي سوسنگرد با وحدت نيروهاي ارتش، سپاه، بسيج، جهادسازندگي و جنگهاي نامنظم و نيروهاي بومي در چند ساعت به پيروزي رسيد. سوسنگرد، كليد فتح اهواز بود. اگر سوسنگرد سقوط ميكرد تصرف اهواز براي عراقيها آسان ميشد.
آلهاشم، با مرور اجمالي بر نقش راهبردي مقام معظم رهبري در هدايت رزمندگان در جبههها خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبري در 5 مقطع "نمايندگي امام(ره) در ارتش و شوراي عالي دفاع"، "بنيانگذاري گروه جنگهاي نامنظم به همراه شهيد چمران"، "رياست شوراي عالي دفاع در زمان رياست جمهوري" و همچنين "نماينده امام(ره) در امور عراق" تاثير بسزايي در اين امر داشتند.
سپس سردار سرلشكر پاسدار سيد حسن فيروزآبادي، فرمانده ستاد كل نيروهاي مسلح تصريح كرد: نبرد سوسنگرد، ياري امام زمان(عج) براي نجات امالقري و نخستين سنگر رهايافته از دست دشمنان است. صدام، 18 روز پس از آغاز جنگ با حضور آيتالله خامنهاي در جبهه و مقاومت مردم بومي در شهرها احساس شكست كرد. هر يك از اهالي شهرهاي بومي و مرزي قويتر از يك سرباز در مقابل لشكرهاي رزهي عراق مقاومت كردند.
وي به تلاش مضاعف مقام معظم رهبري براي آزادسازي سوسنگرد در مقابل كارشكنيهاي بنيصدر اشاره كرد و افزود: سپاه پاسداران در دو بيانيه صادر شده در روزهاي 24 و 25 آبان ماه سال 1359، صادقانه و اخطار دهنده، اعلام كرد كه اگر محاصره سوسنگرد تا 9 صبح شكسته نشود، همه مدافعان آن كشته خواهند شد. پس از آن آيتالله خامنهاي، صبحگاه روز 26 آبان ماه، نامهاي به سرهنگ قاسمي فرمانده لشكر 92 زرهي خوزستان نوشتند و به آنها دستور دادند كه تيپ 2 اين لشكر در عمليات آزادسازي سوسنگرد شركت كند. پس از آن، شهيد چمران با نگارش نامهاي به تاييد دستور ايشان دست زد.
در ادامه "همايش تجليل از حماسهآفرينان آزادسازي سوسنگرد" اميرسرلشكر عطاءالله صالحي، فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي ايران، به بيان اهميت منطقه سوسنگرد در زمان جنگ و تدابير امام خميني(ره)، آيتالله خامنهاي و نقش ارتش در آزادسازي آن پرداخت.
در پايان اين همايش، نامه آيتالله خامنهاي خطاب به فرمانده لشكر 92 زرهي مبني بر حضور اين لشكر در عمليات آزادسازي سوسنگرد و دست خط شهيد چمران در مورد ضرورت اجراي اين علميات رونمايي شدند و تني چند از فرماندهان اين عمليات به بازگويي خاطرات خود پرداختند و خانواده شهداي اين عمليات مورد تقدير قرار گرفتند.
"همايش تجليل از حماسهآفرينان آزادسازي سوسنگرد" همزمان با سيامين سالروز آزادسازي آن، به همت بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس، سازمان عقيدتي ـ سياسي ارتش، ستاد مشترك نيروهاي مسلح و مجمع پيشكسوتان جهاد و شهادت در جبهه سوسنگرد برگزار شد.
متن نامه مقام معظم رهبري، خطاب به لشكر 92 زرهي اهواز كه در بامداد روز 26 آبان 1359 نوشته شده، به شرح زير است:
"سركار سرهنگ قاسمي، فرمانده لشكر 92 زرهي اهواز
با سلام. شنيدم تيمسار ظهيرنژاد، به شما تلفن كردهاند كه تيپ دو فردا وارد عمل نشود، مگر بنا به امر. و منظورشان امر آقاي رييس جمهور است. من اين عدول از تصميم اصل را قابل توجيه نميدانم. اين به معناي تعطيل يا بَر ناكامي كشاندن عمليات فرداست. استعداد دشمن چنان است كه آن دو گروهان پياده، ياراي كار درستي در برابر آن ندارند و اگر تيپ وارد عمل نشود، در حقيقت تك انجام نگرفته است. صبح اگر براي تصميم نهايي بخواهيم منتظر آمدن تيمسار ظهيرنژاد بمانيم، وقت خواهد گذشت. جوانان ما در سوسنگرد، حداكثر تا صبح مقاومت خواهند كرد و صبح زود اگر قدري ما دشمن را سبك نكنيم، همه نابود خواهند شد و شهر كاملا" سقوط خواهد كرد. خلاصه اينكه به نظر و تشخيص ما كار بايد به همان منوال كه عصر صحبت شد پيش برود و تيپ آماده باشد كه صبح، وارد عمل شود. در غير اين صورت، مسووليت سقوط سوسنگرد، با هر كسي است كه از اين تصميم عدول كرده است."
همچنين دستخط شهيد مصطفي چمران كه در ذیل همين نامه نوشته شده، به شرح زير است:
"من رسما" اعلام جُرم ميكنم. به نام نماينده امام و نماينده شوراي عالي دفاع از اين همه اهمال و اتلاف وقت و به هدر رفتن خون جوانان، شكايت دارم. چند روز است كه فرياد ميكشيم، تا بالاخره ديشب جوابي شنيده شد. امروز انتظار عمل داشتيم، متاسفانه نشد. امروز صبح در حضور سركار سرهنگ شهبازي، ايرادات و نظرات خود را گفتم و شما فكر كرديد و جواب داديد كه فردا صبح زود انجام ميشود و الان ميبينم كه ميخواهند به تاخير بيندازند و اين يعني، مرگ 500 جوان و سقوط سوسنگرد و حميديه و اهواز و من در اين صورت، همه شما را در مقابل خدا و خلق مسوول ميدانم."
تصوير اين دو نامه، در بخش ضميمه این گزارش جاي داده شدهاند و نسخه های اصلي آن در موزه دفاعمقدس، نگهداري خواهند شد.
نظر شما