علیمحمد صابری، دبیر این نشست در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: در این نشست جایگاه سعدی، مبانی کلی اندیشههای او و راز عظمت سعدی در سنت عرفان و تصوف اسلامی بررسی میشود.
سیدحسن شهرستانی، استاد دانشگاه هنر و مهدی کیایی، مولاناپژوه و سعدیپژوه میهمانان حاضر در این جلسه هستند که به بحث در موضوع نشست میپردازند.
صابری با تاکید بر این که در این جلسه سعدی و آثار سعدی به هیچوجه از دیدگاه ادبی بررسی نمیشود، اظهار داشت: بسیاری سعدی را از دیدگاههای ادبی بررسی کردهاند و به بحر شعرهای او و یا آرایههایی که در شعرهایش بهکار گرفته است پرداختهاند. اما در این نشست ما به سراغ ذوق و ادبیات غنایی سعدی نمیرویم.
وی ادامه داد: همچنین از منظر روانشناسی نیز به سراغ سعدی نمیرویم. هرچند سعدی اوج تجلی غزل فارسی است، اما هدف از این جلسه پرداختن به عرفان سعدی است و افق فکری او را در عرفان اسلامی بازگو میکنیم.
دبیر این نشست از سعدی به عنوان یک ادیب یاد و تصریح کرد: اما توجه داشته باشیم که او ادب را نزد شیخ عمر سهروردی که یکی از عارفان بزرگ آن دوران بوده فرا گرفته است و بنابراین ادب او ریشه در عرفان دارد.
وی به بررسی کتابهای «گلستان سعدی» و «بوستان سعدی» در این نشست اشاره کرد و افزود: «گلستان سعدی» کتابی اخلاقی و عرفانی است و در این نشست تاحدودی از جنبههای اخلاقی به آن پرداخته و برخی از حکایتهای آن بررسی میشود.
نشست بررسی «راز عظمت سعدی در سنت عرفان اسلامی» چهارشنبه(20 بهمن) از ساعت 16 و 30 دقیقه تا 18 و 30 دقیقه با حضور کارشناسان و علاقهمندان این حوزه در سرای اهل قلم برگزار میشود.
دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۸
نظر شما