بهروز محموديبختياري، معاون آموزشي و پژوهشي بنياد فرهنگي هنري رودكي، از برگزاري همايش، حمايت از پژوهشگران و بزرگداشت رودكي در اين بنياد خبر داد.
وي توضيح داد: اين كار به سه روش تحقيق و پژوهش، تجهيز كتابخانه و در اختيار قرار دادن امكانات پژوهشي در اختيار اهل فن در بنياد صورت ميگيرد.
بختياري ادامه داد: من اين مسووليت را پذيرفتم تا بتوانم به يكي از آرزوهاي قديميام دست يابم. آرزوي قديمي من اين است كه يك كتابخانه فراگير در عرصه هنر داشته باشيم. بنده اين شانس را داشتم كه دو دوره رئيس كتابخانه دانشكده هنرهاي زيبا باشم از اين رو به نيازهاي جامعه هنري به لحاظ پژوهشي واقفم و هميشه كمبود امكانات پژوهشي، دسترسي محدود دانشجويان به منابع، گراني كتاب، خارجي بودن مجلات و كمياب بودن آنها مرا هم در كنار دانشجويان رنج داده است.
اين استاد دانشگاه افزود: اميدوارم با توجه به نكاتي كه گفته شد و ديدگاه من نسبت به فعاليت فرهنگي در اين بنياد بتوانم سه كار تجهيز كتابخانه هنري فراگير، حمايت از پژوهشگران جوان و انتشار كتابهاي پژوهشي و حمايت از ايجاد بانكهاي اطلاعاتي را به ثمر برسانم.
وي توضيح داد: درباره راهاندازي كتابخانه رايزنيهاي مختلفي شده است كه مجموعه آزادي يكي از آنها است چون از متعلقات بنياد محسوب ميشود. حمايت از پژوهشگران هم ميتواند به دو گونه انجام شود نخست آنكه دانشجويان خلاصه پژوهشهاي خود را به صورت مقاله در همايشها ارايه كنند كه چاپ شود و مرحله بعد انتشارات بنياد رودكي است كه تاكيد دارم آثار مهم به ويژه رساله دكترا و كارشناسي ارشد ممتاز بايد منتشر شود. يكسري كمك هزينههاي پژوهشي هم در نظر گرفته شده كه از افراد حمايت مالي داشته باشيم.
بختياري تصريح كرد: راسخ و جدي هستم از پژوهشهايي حمايت شود كه ذات پژوهشي دارند نه اينكه هدف آنها انتشار مطلب به اسم پژوهش باشد و الگوي نگارشي را در جامعه رواج دهد كه به زبان فارسي تحميل ميشود.
وي در ادامه درباره اقدامات صورت گرفته در بنياد فرهنگي هنري رودكي توضيح داد: كارهاي كه تاكنون انجام داديم و به آن خرسنديم، طراحي تقويم فرهنگي ايران است كه اتفاقهاي فرهنگي مهم، تولد و وفات شخصيتهاي بزرگ فرهنگي در آن ذكر شده است. فعاليت ديگر به خدمت گرفتن تمام نيروي انساني و اينترنتي براي درست كردن كتابخانه ديجيتالي است كه ظرف مدت 4 ماه انجام شد و توانستيم كتابخانه ديجيتالي 15هزار نسخهاي جمعآوري كنيم كه در نوع خودش بينظير است. اين آثار شامل كتابهاي سال 2005 تا 2011 هنر است كه بسياري از آنها در دسترس نيست يا گران است و در اين كتابخانه رايگان در اختيار اعضا قرار ميگيرد.
بختياري از برگزاري همايش زبانشناسي درام گفت و اظهار داشت: نخستين همايش زبانشناسي درام كه قرار بود اسفند برگزار شود به خرداد سال آينده موكول شد. در اين همايش تمام دانشآموختگان، دانشجويان و همكاراني كه در عرصه زبانشناسي درام كار پژوهشي انجام دادن ميتوانند مقالات خود را ارسال كنند. كتاب اين همايش همزمان با برگزاري آن در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
وي توضيح داد: مراسم بزرگداشت رودكي و انتشار دو مجله تخصصي علمي و پژوهشي از برنامههاي سال آينده به شمار ميآيد. همچنين درصدديم بنياد را به مراكز فرهنگي فعال وصل كنيم مثلا تعاملي داشته باشيم با كتابخانه مركزي دانشگاه تهران يا كتابخانه ملي و از همايشهاي كه به انتشار آثار خوب منجر ميشود حمايت كنيم.
بختياري بيان داشت: به شدت به باور خرد جمعي اعتقاد دارم و باورم اين است كه علم را دو گونه يعني با برگزاري همايش و چاپ كتاب ميتوان جلو برد؛ مصرف خالي علم را صلاح نميدانم.
نظر شما