كتاب «اصول الفقه في مباحث الالفاظ و الملازمات العقلية و مباحث الحجة و الاصول العملية» (به زبان عربي) تاليف علامه محمدرضا مظفر و تحقيق شده توسط عباسعلي زارعي سبزواري، از سوي موسسه بوستان كتاب تجديد چاپ شد. علم اصول از ادله شرعي و احكام كلي بحث ميكند.\
از يك نگرش، اصول فقه، علم اجتهاد يا «منطق فقه» و به تعريف ديگر، علم به قواعدي است كه براي استنباط احكام شرعي - فرعي به وسيله ادله تفصيلي خود تهيه و تمهيد شده است. غايت يا فايده اصول فقه همان قدرت بر استنباط احكام شرعي از مدارك معين آن و استخراج تكاليف شخصي ديني از روي ادله است. موضوع اصول، ادله اربعه است يا هرآنچه در طريق استنباط قرار گيرد.
ادله اربعه عبارتند از: كتاب (قرآن)، سنت (گفتار و كردار و تقرير رسول اكرم"ص" و ائمه اطهار"عليهمالسلام")، اجماع و عقل كه البته اهل سنت به جاي عقل، قياس را دليل ميشمرند.
مباحث علم اصول در طي 13 قرني كه از تاسيس آن ميگذرد، تحول و تكامل شگرفي را طي كرده است. «اصول» يكي از دانشهاي پر ارجي است كه طالبان علوم ديني را در مسير «اجتهاد» مدد ميرساند و شيوه «استنباط» را تعليم ميدهد.
فقيهان شيعي در طول بيش از هزار سال تلاش اصولي، كتابهاي فراواني نگاشتهاند كه بيشتر آنها «پژوهشي»اند و خصلت «آموزشي» ندارند. اصوليان معاصر هم با توجه به شيوههاي آموزشي جديد، آثار بديع و تازهاي خلق كردهاند كه يكي از آنها «اصول فقه» تاليف علامه نوانديش محمدرضا مظفر است.
چاپ هفتم كتاب «اصول الفقه في مباحث الالفاظ و الملازمات العقليه و مباحث الحجة و الاصول العملية» (به زبان عربي) در شمارگان 1500 نسخه، 692 صفحه و بهاي 90000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما