-
مدیر انتشارات طلایی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
هفته کتاب فرصت توجه به زیرساختها برای تقویت کتابخوانی است
مدیر انتشارات طلایی، معتقد است، در هفته کتاب به زیرساختها توجه شود بهویژه احیای کتابخانههای مدارس.
-
در خانه فرهنگان برگزار شد؛
رونمایی از کتاب شعر «عینک فوتوکروم»
محبوبه راد شاعر مجموعه شعری عینک فوتوکروم گفت: ادبیات هم آغوشی کلمات است و درستایش ادبیات همین بس که در آغاز فقط کلمه بود و کلمه خدا بود.
-
چرا باید «بنسعود» را خواند؟
پدر پادشاه عربستان زیر تیغ کالبدشکافی
کتاب «بنسعود؛ جنگجوی صحرا و معمار پادشاهی عربستان» با همۀ ارزشمندی اما سمپات ملایم مثبتی نسبت به شخصیت عبدالعزیز دارد. به همین جهت هم تعامل عبدالعزیز و سلسلهای که بنیانگذاری کرد با دیگر فرق اسلامی داخل شبهجزیرۀ عربستان و اعمال سختگیریهای خشن نسبت به آنها یا روایت نشده یا ملایم شده است.
-
بهمناسبت هفته کتاب؛
۴۰ برنامه شاخص کتابخوانی در آذربایجان غربی اجرا میشود
آذربایجانغربی- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان غربی گفت: ۴۰ برنامه شاخص بهمناسب هفته کتاب و کتابخوانی در کانونهای پرورش فکری استان اجرا میشود.
-
به میزبانی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام؛
سومین نمایشگاه تخصصی کتاب «پژوهشهای فقهی و کلامی معاصر» برگزار میشود
قم - سومین نمایشگاه کتاب «پژوهشهای فقهی و کلامی معاصر»، به همت مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در قم از سوم تا هفتم آذرماه برگزار میشود.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
طنز؛ همه دار و ندار «باباچاهی» در آوردگاه زبان
بوشهر– مجید اجرایی؛ شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی با بیان اینکه طنز همه دار و ندار باباچاهی در آوردگاه زبان است، گفت: شگرفترین کار باباچاهی، ایجاد گسل و تَرَک در زیباییشناسی مرسوم هنری و شعری در ایران است؛ چون تاریخ به ما میگوید همیشه اتفاقهای بزرگ و آفرینشهای سترگ با بتشکنی همراه بوده است.
-
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی؛
غرفههای کتابخوانی در محوطه تالار شهید آوینی بندرعباس برپا شد
هرمزگان - به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، غرفههای کتابخوانی در محوطه تالار شهید آوینی بندرعباس برپا شد.
-
در دورهمی خوانش شاهنامه در اراک؛
تیره و تار شدن روز فولادوند به گرز گران رستم بر ملا شد
مرکزی – شاهنامهدوستان و شاهنامهپژوهان اراک، شنبهای دیگر در رزمگاه شاهنامهخوانی اسطوره گرد آمدند تا شاهد روایت رزم رستم دستان با پولادوند پهلوان غول پیکر کوهستان باشند و بشنوند و بخوانند که رستم مازندران چگونه شب تیره را با گرز گران پیش روی پولادوند، کمک دهنده افراسیاب آورده است.
-
فراخوان جشنواره سرزمین من منتشر شد؛
برگزاری نخستین جشنواره تئاتر استانی با اقتباس از ادبیات منظوم در همدان
همدان - نخستین جشنواره تئاتر استانی با عنوان سرزمین من با اقتباس وفادارانه نمایشنامهها از ادبیات منظوم یا منثور کلاسیک ایرانی برگزار میشود.
-
رئیس بسیج رسانه آذربایجان غربی:
آذربایجانغربی میزبان ششمین جشنواره رسانهای ابوذر/ روایت پیشرفت بخش ویژه این دوره
آذربایجانغربی - رئیس سازمان بسیج رسانه استان آذربایجانغربی گفت: امسال ششمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانغربی در ۹ محور و ۱۰ قالب برگزار میشود.
-
با مشارکت حوزە هنری و خانە کتاب ایلام؛
نشست چیستی و چرایی شعر مقاومت در خانە کتاب ایلام برگزار شد
ایلام - نشست چیستی و چرایی شعر مقاومت با نگاە بە مجموعه شعر «گنجشکخوانی در باغهای زیتون» سرودە حسین شکربیگی، در خانە کتاب شهر ایلام با حضور علاقهمندان و شاعران ایلامی برگزار شد.
-
به قلم علیرضا قیامتی؛
«شاهنامه و ایلیاد» رهسپار بازار کتاب شد
خراسانرضوی - کتاب «شاهنامه و ایلیاد» به قلم علیرضا قیامتی، شاهنامهپژوه نامآشنای کشور که به همانندیها و تفاوتهای دو حماسه برتر جهان یعنی «شاهنامه» و «ایلیاد» پرداخته، رهسپار بازار کتاب شد.
-
۸ آذر امسال؛
همایش فقهی، حقوقی «حق بر سلامت جنین» در قم برگزار میشود
قم - همایش فقهی و حقوقی «حق بر سلامت جنین» با همکاری مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در قم برگزار میشود.
-
مدیرکل امور بانوان و خانواده آذربایجانغربی:
اسناد تاریخی پلی بین گذشته و آینده است
آذربایجانغربی- مدیر کل امور بانوان و خانواده استان آذربایجانغربی گفت: جامعهای که میخواهد ریشههای فرهنگی، فرزانگی و فرهیختگی خود را در تاریخ دریابد و گذشته و حال را به هم پیوند بزند، باید از اسناد ملی و میراث مکتوبی استفاده کند.
-
مترجم کتاب «فضاهای هنر چیدمان» مطرح کرد؛
این کتاب تحولات هنرهای جدید را از دهه ۱۹۶۰ بررسی میکند
هاجر سلیمی نمین گفت: کتاب «فضاهای هنر چیدمان از حاشیه به متن» بهخاطر پرداخت به تحولات هنرهای جدید و بهویژه هنر چیدمان از دهه ۱۹۶۰ به بعد برای ترجمه اهمیت داشت. ۱۹۶۰ به بعد دورهای است که تحولی عظیم در تاریخ هنر ایجاد میشود
-
بررسی آمار رسمی نشر کودک و نوجوان- ۳
انتشار ۲۵۳ عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان با موضوع «فلسفه و روانشناسی»
در دستهبندی «فلسفه و روانشناسی» که شامل کد دیویی صد تا ۲۰۰ است، از ابتدای ۱۴۰۳ تا پایان مهرماه، تعداد ۲۵۳ عنوان کتاب در رده سنی کودک و نوجوان برای اولینبار چاپ شده است که ۱۲۰ عنوان از این آثار، تألیف بوده است.
-
فیلم
شهید نصرالله یک شخصیت عملگرای میدانی بود
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله»: شهید سیدحسن نصرالله ترکیب جامعی بود از ویژگیهایی که در افراد به ندرت این ترکیب جمع میشود.
-
سفرنامهنویسی در زمان مسافرت به مشهد مقدس
این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا با ساختار یک سفرنامه جذاب و اصول آن آشنا شوید.
-
در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران؛
چراغ مجله «تنور» روشن شد
تنور یک مجله تخصصی درباره ادبیات آشپزی است، که به فرهنگ غذا و ارتباطش با سایر مقولهها از جمله ادبیات، سینما و تاریخ و ... میپردازد. مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» جمعه ۱۸ آبان ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
-
در سلسله نشستهای مکتبهای ادبی معاصر مطرح شد؛
مکتب واقع گرایی در مقابل رمانتیسم فردگرا و احساسگرا ایستاد
خلیل پروینی، استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: مکتب واقع گرایی در مقابل رمانتیسم فردگرای تخیل محور و احساس گرا ایستاد و مبانی آن را زیر سوال برد، مکتب واقعگرایی در ادبیات و فلسفه، یعنی توصیف جهان به همان شکل که وجود دارد بدون تخیل.
-
۷ جاذبه گردشگری پربازدید در مالزی در سال ۲۰۲۵
آشنایی با معروف ترین مکان های مالزی مطمئناً شما را به یک برنامه سفر رویایی در اینجا تبدیل می کند. و هفت جاذبه گردشگری مالزی در زیر جزو پربازدیدترین نقاطی هستند که نباید از دست بدهید.
-
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان:
۵۰ هزار کتاب امانتی به مخزن کتابخانهها برنگشته است
خوزستان- مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان با اشاره به بخشودگی جرائم دیرکرد کتاب کتابخانههای عمومی گفت: 50 هزار کتاب امانتی در استان خوزستان به مخزن کتابخانهها بازنگشته است.
-
از سوی انتشارات ترجمان؛
«تربیت بچۀ مستقل» وارد بازار کتاب شد
«تربیت بچۀ مستقل» از سوی انتشارات ترجمان وارد بازار کتاب شد.
-
سیاست در آینه کتاب؛
انتخاب دوباره ترامپ و اضطراب اهالی کتاب در فرانسه
در حالی که دونالد ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شد، نویسندگان متعددی در فرانسه به اینخبر واکنش منفی نشان دادند.
-
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد؛
شهید سید حسن نصرالله شخصیت تحلیلگر و اندیشهورز بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شهید نصرالله یک شخصیت تحلیلگر و اندیشه ورز بود، اما در عین ممتازی در این حوزه یک شخصیت عملگرای میدانی بود که این ترکیب نادری است. او وقتی تحلیل میکرد در قله بود و وقتی هم عمل میکرد در قله بود.
-
چالشهای نشر کتاب گرافیک - ۱۱
ما اجرای گرافیک را آموزش میدهیم؛ ولی پژوهش مغفول مانده است
محمدحسین نیرومند گفت: ما در دانشگاهها، اجرای هنر را آموزش میدهیم ولی حوزه پژوهش مغفول مانده است و اساساً دانشجوهایی که به این حوزه علاقهمند باشند را شناسایی نکردهایم. رشد در رشته گرافیک، لزوماً منوط به تولید اثر نیست، بلکه دانش مبانی و نظریهپردازی قوی هم لازم است.
-
به مناسبت انتشار «آنها که به خانهی من آمدند» با پایان جدید؛
نشست ادبی دیدار با شمس لنگرودی برگزار میشود
نشر افق با همکاری مجموعۀ بوکلند روز سهشنبه ۲۲ آبان در کتابفروشی بوکلند شعبۀ مارکیز رویدادی فرهنگی برای دیدار با شمس لنگرودی، شاعر، پژوهشگر، مدرس و نویسندۀ صاحبنام ایرانی برگزار خواهد کرد
-
معرفی مجموعه داستانهای کوتاه؛
«یک پاورقی»؛ داستانهایی نوآورانه از شاهنامه برای نوجوانان
این مجموعه در پنج جلد مجزا با عناوین «هفتخوان رستم»، «آرش کمانگیر»، «گردآفرید»، «زال» و «ضحاک» داستانهایی نوآورانه از کتاب «شاهنامه» فردوسی است.
-
به همت انتشارات همرخ؛
کتاب «صدسالگی؛ قضاوت تاریخ دربارهٔ جلال آل احمد» چاپ شد
این کتاب به همت محمدحسین دانایی (خواهرزاده آل احمد) تهیه و تدوین شده است. در این کتاب، جمعی از اندیشمندان و نویسندگان ایرانی نظرات خود را درباره آثار و آرای آل احمد به رشته تحریر درآوردهاند که روی هم تصویر کلی و نسبتاً کاملتری از جلال را ارائه میکند و او را در بوته نقد میآزمایند.
-
دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان:
دانشگاه بیرجند میزبان نخستین همایش ملی فلسفه برای کودکان شد
خراسان جنوبی- دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان گفت: دانشگاه بیرجند ۲۸ آبان ماه میزبان اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان خواهد بود.