-
استانها و نمایشگاه کتاب تهران - ۷۴
نمایشگاه کتاب؛ فرصت ارتباط مؤلف و مخاطب/ ترویج فرهنگ کتابخوانی در گرو حمایت از مؤلفان است
زنجان- یک شاعر زنجانی گفت: نمایشگاه کتاب یک رویداد بزرگ فرهنگی و رخدادی برای مواجهه رو در روی مؤلف و مخاطب است.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۷؛
«بچههای لب خط» و داستان زندگی یک فرمانده شهید
«بچههای لب خط» داستان زندگی سردار شهید سید محمدرضا دستواره را روایت میکند یکی از قهرمان سالهای دفاع مقدس بود، پسرکی از منطقهای فقیرنشین در جنوب پایتخت که در گذر از یک زندگی پرفراز و نشیب، تا شهادت پیش رفت.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۶؛
ارائه الگوی راستی و درستی به مخاطبان نوجوان در «وقتی بابا رئیس بود»
حسن به من میگوید: «بابای تو رئیس نیست. رئیسها که موتورگازی سوار نمیشوند.» من چند ماه پیش به بابا گفتم: «چرا ماشین نمیخری؟» خندید و گفت: «فعلاً کارهای واجبتر دارم باباجان!» و چند روز بعد بلند شد رفت جبهه.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۵؛
کتاب «ایستاده تا همیشه» و تصویری واقعی از حاج احمد متوسلیان
اصلاً ترس در وجودش نبود. بچهها را طوری آموزش داده بود که تا آخرین فشنگ مقاومت کنند. بچهها تا پای جانشان میایستادند و میجنگیدند؛ چون زیردست حاجاحمد آموزش دیده بودند. زیردست کسی آموزش دیده بودند که اصلاً ترسی در وجودش نبود.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۴؛
داستان شهیدی از جنگ سوریه در «دیدهبان صبح، نگران عصر»
«دیدهبان صبح، نگران عصر» روایتی واقعگرایانه از زندگی منتهی به شهادت و رستگاری شهید صفدری حیدری است و نویسنده کوشیده تا قدمهای قهرمانش را روی زمین، در میدان نبرد و بحبوحه درگیری با دشمن دنبال کند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۳؛
از ادعای انقلابیگری تا مزدوری برای صدام/ مطالعهای درباره سازمان «کومله»
کتاب «کومله: سازمان انقلابی زحمتکشان کردستان ایران» پژوهشی درباره یکی از سازمانهای سیاسی کردستان است که از همان روز نخست با مقابله با انقلاب رفت و در این مسیر، با حکومت بعث عراق نیز متحد شد.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۲؛
قصه بچهها و جنگ در رمان «موندو»
باران آرام چشمانش را باز کرد و باز بست و به خواب رفت. میخواستم سرم را روی پاهایش بگذارم و زارزار گریه کنم. زنگالو سرم را گذاشت روی سینهاش. آنقدر گریه کردم تا خوابم برد.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۱؛
داستانی از نسل بعد از جنگ در رمان «سفر به آتش»
رمان «سفر به آتش» مجموعهای از دغدغهها و چالشهای انسان امروزی را در خود جای میدهد، گرفتاری در موقعیتهای ناخواسته، جدال همیشگی با سرنوشت و بازیهای بیپایان تقدیر، و کوشش برای ساختن زندگی زیر سایه سنگین تاریخ.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۲۰؛
رمان «شکارچیان ماه»، داستانی درباره خاطرات و تجربیات جنگ
هرچند بعدها از تفنگ پر میترسید، اما شنیده بود که از تفنگ خالی دو نفر میترسند و امیدوار بود که همچنان باشد و ترسنده نه فقط خود او به تنهایی.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۹؛
خاطرات خواهران چهل تن از شهدای جهان اسلام در «لبخند اشک»
«لبخند اشک» روایتهایی است از زندگی شماری از شهدا شاخص جهان اسلام که از زبان خواهران این شهدا بازخوانی میشوند. خاطراتی که معمولاً از تولد شهدا شروع میشوند و تعدادی از جالبترین و مهمترین خاطرات مرتبط با آنان را دربرمیگیرند و به شهادت و پس از شهادت میرسند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۸؛
«به نام مادر»، داستانی از یک قهرمان شهید خلبان
موسویان در «به نام مادر» میکوشد تا وجه قهرمانی و دلاوری شهید مهدیار را پررنگ و برجسته نشان دهد و برای رسیدن به این هدف، هم به تاریخ معاصر توجه دارد و هم چشمش به اسطورهها و افسانههای ملی کشور ماست.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۷؛
روایت زندگی شهید سالمی در کتاب «نفوذی»
کتاب «نفوذی» مروری است بر زندگی شهید عبدالمحمد سالمی، یکی از اعضای واحد اطلاعات شناسایی قرارگاه سری نصرت، و ضمن مرور بخشهایی از زندگی او، نگاهی هم دارد به زورآزمایی ایران و عراق در جنگ اطلاعات.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۶؛
کتاب «ف. ال. ۳۱» نمایی واقعی و باورپذیر از شهید مهدی باکری
در کتاب «ف. ال. ۳۱» با رزمندگانی مواجه میشویم که هر کدام، در مقطعی عضو لشکر عاشورا بودند و توفیق همنشینی و همسنگری با شهید باکری را داشتند و برخی از آنان شاهد شهادت او بودند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۵؛
کتاب «آقاسعید» و روایت زندگی شهیدی از جنس انقلاب
شهید جعفری همان اوایل جنگ تحمیلی به شهادت رسید؛ اما عرصه فعالیتهایش قبل و بعد از انقلاب چندان گسترده بود و چنان بر فضای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی کرمانشاه اثر گذاشت که حتی با گذشت چهل سال از شهادتش، همچنان در یکسو طرفدارانی جدی و در سوی دیگر مخالفانی سرسخت دارد.
-
پیشنهاد مطالعه در نوروز -۷؛
«لباس شخصیها» در شمایل نقالی و نقالیگری در آبادان
مرتضی قاضی، مولف و پژوهشگر ادبیات در یادداشتی به بررسی ویژگیهای کتاب «لباس شخصیها، خاطرات حاج قاسم صادقی از دوران حضور در گروه شبه نظامی فدائیان اسلام» تالیف جواد کلاته عربی پرداخته است.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۴؛
کتاب «هدیهای باشد برای تو»، انقلاب اسلامی و روایتهای مردمی
گفت: زهراخانم، باغچه ما یه دونه درخت بادوم بیشتر نداره. امسال حاصل این درخت، اینقدر شده. بیشتر از این عُرضهم نرسید به درد جبهه بخورم ننه!
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس- ۱۳؛
داستان یکی از آن میلیونها گلوله در کتاب «کاش این گلوله شلیک نمیشد»
ماجرای این کتاب، از لحظه شلیک یک گلوله توپ در روز سیام دی ۱۳۶۶ از سمت عراق به سوی جبهه ایران شروع میشود، گلولهای که سرنوشت هفت بسیجی را رقم زد.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۱۲؛
کتاب «همه چیز از تیرماه شروع شد» و خاطرات خودنوشت یکی از خبرنگاران جنگ
در کتاب «همه چیز از تیرماه شروع شد» با روایتی دست اول از برخی حوادث مهم سروکار داریم. روایتهایی خواندنی که خواننده را به دل تجربه میبرند و گوشهای از ناگفتهها را بیان میکنند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۱۱؛
روایتهای خودنوشت یک رزمنده در کتاب «بچه بازارچه»
فقط نُه سالم بود که هوس کردم به جبهه بروم؛ اما نشد و نتوانستم! این هوس در سرم ماند تا نوجوانی پانزد ساله شدم و به جبهه رفتم و تا پایان جنگ، پابند اردوگاه و سنگر و قمقمه و رفاقت جادویی ماندم و هنوز هم هستم!
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۹؛
کتاب «خلبان صدیق»، خاطرات خلبان آزاد و سرباز وفادار وطن
کتاب «خلبان صدیق» داستانی سربازی است که تسلیم ناملایمات نشد و در عمل به وظیفهای که روی دوش خودش احساس میکرد از هیچ کوششی دریغ نکرد.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۸؛
کتاب «لباس شخصیها» و خاطراتی از جنس صفا و صراحت
کتاب «لباس شخصیها» اثری قابلاعتنا در شناخت رزمندهای خالص و بیریا است که خواننده در همراهی با خاطرات او به سالهای جنگ میرود و کمی از حس و حال آن روزها را غیرمستقیم تجربه میکند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۷؛
مرور خاطرات و بازخوانی تاریخ با کتاب «سفر به روزهای جنگ»
عصر آن روز، برای دیدار آخر به بیمارستانی که ایشان بدان منتقل شده بود رفتم. از صبح، بیشتر مسئولان و دوستان آمده بودند. شاید یکی از آخرین نفرات بودم. بوسهای بر پیکرش زدم و گفتم «خیالت آسوده باشد. دست از راهی که بنیادش را گذاشتهای برنمیدارم و با تمام وجود برای حفظ آن میکوشم.»
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۶؛
پژوهشی برای پژوهشگران/ کتاب بیستوششم از مجموعه روزشمار جنگ ایران و عراق
کتاب بیستوششم از مجموعه روزشمار جنگ ایران و عراق، از نخستین روز تابستان ۱۳۶۲ آغاز میشود تا آخرین روز از مرداد ماه همان سال ادامه مییابد. در واقع ۶۲ روز از جنگ تحمیلی را به تفصیل بازخوانی میکند و تصویری جامع و کامل، با جزیئات فراوان به مخاطب عرضه میدارد.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۵؛
کتاب «بوسیدن آفتاب» و تأملی درباره ادبیات پایداری
جنگ، فراتر از آنچه از خود به فاتحان و مغلوبان نشان میدهد، چهره دیگری هم دارد. آن چهرهای است که با قلم نویسندگان، شاعران و هنرمندان تصویر میشود. چهرهای که حقیقتی است جلوهیافته در آیینه هنر.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۴؛
صحبت از تجربیات بزرگ در کتاب «نقبی بر درسها و دستاوردهای جنگ»
درسهای موجود در تجربیات جنگ، هنوز و همچنان و نیز در آینده، درسهای معتبر و ارزشمندی هستند و نباید به آنها به عنوان اتفاقی متعلق به گذشته نگاه کرد. چه آنکه قطعاً باز در آینده، ولو به شکلی متفاوت، به کار میآیند و مورد استفاده قرار میگیرند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۳؛
جهاد سازندگی در دفاع مقدس با کتاب «خاکریزهای خط مقدم»
«خاکریزهای خط مقدم» مطالعهای درباره تاریخ جنگ تحمیلی است و نقش نیروهای جهاد سازندگی و خدمات این سازمان در دوره هشت ساله را مرور میکند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیست و یکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۲؛
«محصلان مدرسه عشق»؛ پژوهشی درباره دانشآموزان و دفاع مقدس
در طول دفاع مقدس، غیرت دینی و حمیت ملی، چنان آتش اشتیاق حضور در جبههها را در وجود برخی نوجوانان شعلهور ساخته بود که باوجود تمامی محدودیتهای قانونی و سنی وضعشده برای حضور در جبهههای نبرد از سوی مسئولان جنگ و فرماندهان نظامی، بسیاری از آنان با دستکاری در اوراق هویتی و شناسنامه یا با استفاده از شناسنامه بزرگترها خود را به خطوط مقدم نبرد میرساندند.
-
نگاهی به برگزیدگان بیستویکمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس-۱؛
مسئله خرمشهر در کتاب «بازسازی خرمشهر پس از جنگ تحمیلی»
بازسازی خرمشهر جنگزده و تجدید رونق اقتصادی و احیای زندگی در آن، نه کاری ساده و آسان، که پروژهای بزرگ و گسترده بود و عزم و ارادهای جدی را میطلبید. شریف مطوف در کتاب «بازسازی خرمشهر پس از جنگ تحمیلی: آرمانها و تجربهها» از این پروژه مینویسد.
-
یادداشت؛
روایت غیرمتمرکز درهمریخته
احمد شاکری، نویسنده حوزه ادبیات پایداری و داور پژوهش ادبی یادداشتی در نقد کتاب «شکارچیان ماه» برگزیده بخش رمان بیست و یکمین جایزه کتاب دفاع مقدس نوشت.
-
گفتوگوی ایبنا با داور جایزه کتاب سال دفاع مقدس؛
حذف تاریخ شفاهی از جایزه کتاب سال دفاع مقدس سلیقهای بود/ پررنگی حضور نظامیان در آثار
غلامرضا عزیزی، سندپژوه و داور گروه پژوهش سیاسی اجتماعی کتاب سال دفاع مقدس گفت: اگر بخواهیم تاریخ شفاهی را زیرمجموعه مستندنگاری قرار دهیم مشکل ایجاد میشود، چون گروهبندی روشن و مرسومی نیست. از این منظر است که میگویم عنوان تاریخ شفاهی حذف شد و ظاهراً با خاطره یکی دانسته شد.