عباس جهانگيريان با اشاره به اينكه معمولا شروع نوشتن كتابهايش در اوايل بهار و نوروز است، گفت فروردين و سكوتي كه در آن است فرصت مناسبي براي نوشتن كتابهاي تازه است.
او به هيجانات و شاديهاي سادهي نوجواني اشاره كرد و گفت: در آن زمان با يك عيدي ساده بسيار خوشحال ميشديم.
نويسندهي كتاب «شازده كدو» گفت: آن زمان در محلي زندگي ميكرديم كه وضع مالي ساكنانش خيلي خوب نبود به همين دليل عيديهايم را كه جمع ميكردم، دوستانم را ميبردم بستني و فالوده مهمان ميكردم و لحظههايي كه كنار هم در بستنيفروشي مشهدي علي بوديم خيلي خوش ميگذشت.
عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان دربارهي تعطيلات نوروزش گفت: من هم مانند ساير مردم، در تعطيلات عيد كارهاي عقبافتادهام را انجام دادم و از سكوت و آرامش روزهاي آغازين فروردين براي نوشتن استفاده كردم. من معمولاً نوشتن كتابهايم را در تعطيلات عيد شروع ميكنم.
او افزود: تعطبلات نوروز براي نويسندگان فرصت مناسبي است تا از سكوت شهر خود استفاده كنند و كتابهاي تازه بنويسند.
اين نويسندهي حوزهي كودك و نوجوان كتابي با نام «دفترچهي مشكلگشا» دارد كه موضوع آن دربارهي نوروز است، او دربارهي اين كتاب توضيح داد: داستان اين كتاب دربارهي پسري است كه يك روز صبح ميبيند مادرش سفرهي هفتسين پهن كرده اما مادربزرگش مانند سالهاي گذشته كنار سفره نيست. او نزد مادربزرگش ميرود، براي او سفرهي هفتسين ميچيند و نميگذارد مادربزرگش تنها باشد.
او ياد آور شد: كتاب «دفترچهي مشكلگشا» برگزيدهي شوراي توسعهي فرهنگ صلح براي كودكان نيز شده است.
جهانگيريان دربارهي دليل تفاوت عيدهاي الان با حال و هواي عيد در گذشته گفت: زندگي ماشيني و شهري ما را از طبيعت دور كرده است. نوجوانان شهري به دليل فاصلهاي كه با طبيعت دارند، نوروز و بهار را خوب حس نميكنند. بر خلاف آن نوجوانان روستايي كه ارتباط بيشتري با طبيعت دارند نوروز را بهتر درك ميكنند.
او با اشاره به اين كه آخرين كتابش با عنوان «جنگ كه تمام شد بيدارم كن» آخرين كتابي است كه تا كنون از او منتشر شده است، گفت: اين كتاب به دليل فضاي طنزي كه دارد ميتواند لحظههاي شادي را براي نوجوانان ايجاد كند. من نيز خوشحال ميشوم كه نوجوانان اين كتاب را بخوانند و با مراجعه به نشاني اينترنتي انتهاي كتاب نظرات خود را دربارهي اين كتاب اعلام كنند.
نظر شما