سعيد اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار داشت: تجربه كافيشاپ رفتن، درخواست يك فنجان قهوه تلخ و همراه كردن موسيقي و سيگار و خنده و گاهي انديشيدن؛ اتفاقي است كه هر يك از ما دستكم يكبار در طول زندگي آن را تجربه كردهايم و گاه وقتي از آنچه در كافيشاپ و در ذهنمان اتفاق افتاده است سخن ميگوييم، اشتراكات بسيار آن را با ديگران ميبينيم.
اسلامي افزود: فصل نخست كتاب «كافي شاپ و نگاه آپولوني» نام دارد كه به مقايسه كافيشاپها به عنوان پديدههاي مدرن با معابد ميپردازند. «كافيشاپ و عقلانيت» فصل دوم اثر است و از آن جايي كه در جهانبيني مدرن حركت به سوي جامعهاي عقلي، فرداگرا و تجربهگرا بسيار مهم است، مؤلفان كافيشاپ را به عنوان مكاني براي بروز فرديت، رهايي از تعلقات و آزادي قلمداد كرده و از اين ديدگاه نقش كافي شاپها را بررسي ميكنند.
اسلامي تصريح كرد: در بخشي از كتاب «كافيشاپ حبابي براي نگريستن» آورده شده است: «كافيشاپ پديدهاي منحصر به فرد در اين آشفته بازار پر سر و صداي مدرن است. كافيشاپ پديدهاي است كه به نحوي خلوتي را كه در دنياي مدرن از آن گريختهايم، بازمييابد.»
يا در فصل پنجم «كافي شاپ به عنوان يك اثر هنري» را كه مؤلفان شاخصهها و ويژگيهاي كافي شاپ را به عنوان يك اثر هنري بررسي ميكنند، شرح ميدهد.
وي ادامه داد: مولفان بخش «ادبيات كافيشاپ» را به عنوان يكي از محكمترين دستاوردهاي كافيشاپ در حوزه ادبيات مينگرند. زيرا در كافي شاپ «ادبيات، تفكر، كافه، قهوه، نور، صدا، انسان، آزادي مرموزترين كلماتياند كه در عصر پستمدرن كنار هم مينشينند.
اسلامي تصريح كرد: اين كتاب در پانزده فصل گردآوري شده كه شامل؛ «كافي شاپ و نگاه آپولوني»، «كافيشاپ و ديالوگ»، «كافيشاپ و عقلانيت»، «كافيشاپ و خودكشي»، «كافيشاپ حبابي براي نگريستن»، «كافي شاپ به عنوان يك اثر هنري»، «ادبيات كافيشاپ» ، «كافي شاپ مكان سوم»، «كافيشاپ: دريچهاي به پست مدرن»، «آيا كافيشاپ مكاني اخلاقي است؟»، «جهانيشدن: اقتصاد بدون مرز»، «كافيشاپهاي زنجيرهاي و غيرزنجيرهاي»، «كافيشاپ: موسيقي و موقعيت پارادوكسيكال»، «كافيشاپها» و «موقعيت جديد جوانان در عصر فرامدرن» ميشود.
وي در پايان گفت: كتاب «جامعهشناسي كاپوچينو» اثري علمي و جديد در حوزه پستمدرنيزم است كه در بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه خواهد شد.
دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۰
نظر شما