یکشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۷
تشكيل اداره استاندارد نرم‌افزار كتابداري در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي

اداره استاندارد نرم‌افزار كتابداري به‌زودي در راستاي دستيابي به كتابخانه‌هاي با كيفيت مطلوب و نرم‌افزارهاي استاندارد در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور تشكيل مي‌شود.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان‌شرقي، جلسه بررسي نرم افزار پيام مشرق با حضور مشاور عالي دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور در كتابخانه مركزي تبريز برگزار شد.
 
با توجه به گسترش منابع اطلاعاتي و كتاب در كتابخانه‌هاي عمومي كشور، نهاد تصميم به ارتقاي نرم افزار مديريت كتابخانه‌هاي عمومي كشور گرفته و در حال مطالعه نرم‌افزارهاي مختلف براي راه‌اندازي در كتابخانه‌هاي عمومي است. يكي از اين نرم افزارهاي پيشنهادي پيام مشرق است كه به صورت آزمايشي در كتابخانه مركزي تبريز نصب شده است. 

جلسه بررسي نتايج اوليه كارآيي اين نرم افزار با حضور محمدعلي امين منصور، مشاور عالي دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور و حسن خدايي، مديركل كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان شرقي، علي فيروز، مديركل كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان غربي، محمود لالوها، مديركل كتابخانه‌هاي عمومي قزوين و ليلا هاشمي، سرپرست اداره كل فناوري اطلاعات نهاد‌ در تبريز برگزار شد. 

در اين جلسه، امين منصور از تلاش نهاد براي استقرار فناوري اطلاعات به عنوان پايه فعاليت‌هاي نهاد خبر داد و نرم افزار جديد كتابخانه‌هاي عمومي كشور را نخستين گام در اين راستا عنوان كرد.
 
وي همچنين به هوشمندسازي كتابخانه‌ها و عدم استفاده از كتابدار بر مبناي فعاليت‌هاي  IT و تكنولوژي RFID اشاره كرد و گفت: 27 پروژه فناوري اطلاعات در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور اجرا خواهد شد.

مشاور عالي دبيركل نهاد تجارب و نتايج حاصل از مطالعات انجام يافته را بسيار ارزشمند و نتايج آن را در كاهش خطاها و افزايش سرعت ارتقاي كيفيت مشهود دانست. 

امين منصور همچنين با اشاره به برخي محدوديت‌ها در استفاده فناوري در سطح ملي از برنامه‌ريزي استراتژيك نهاد براي پياده‌سازي طرح‌هاي تكنولوژيك به اقتضاي هر منطقه خبر داد.
 
وي از تشكيل اداره استاندارد نرم‌افزار كتابداري در نهاد خبر داد و عمده‌ترين هدف آن را دستيابي به كتابخانه‌هايي با كيفيت مطلوب و نرم‌افزارهاي استاندارد عنوان كرد. 

سرپرست اداره كل فناوري اطلاعات نهاد كتابخانه‌ها نيز با اشاره به فازبندي اين طرح، نخستين فاز اجرايي طرح راه‌اندازي نرم‌افزار جديد را پس از مطالعات اوليه، نصب آزمايشي در كتابخانه مركزي تبريز عنوان كرد و افزود: سال گذشته مطالعات اوليه و تخصصي با حضور كارشناس تخصصي حوزه كتابداري و فناوري اطلاعات بر روي نرم‌افزارهاي مختلف انجام شد و پس از بنچ ماركينگ، تعدادي از نرم افزارها از جمله پيام مشرق وارد مرحله بررسي تخصصي‌تر به صورت عملي شد. 

وي عمده‌ترين پايه فعاليت نرم افزار جديد را قابليت استفاده در محيط اينترنت از طريق خطوط پرسرعت ذكر و تصريح كرد: در كتابخانه‌هايي هم كه امكان برقراري خط اينترنت پرسرعت وجود ندارد، نرم افزار به صورت داخلي نصب و راه‌اندازي خواهد شد. 

سرپرست اداره كل فناوري اطلاعات نهاد يكي از بزرگ‌ترين مزيت‌هاي اين امر را تشكيل بانك اطلاعاتي كتابخانه‌هاي كشور دانست و افزود: در فازهاي دوم و سوم اجراي طرح نسبت به تطبيق نهايي نرم‌افزار موردنظر با استانداردهاي بين‌المللي چون Z3950 و Unimark ، OAE و ساير استانداردهاي مورد نياز اقدام خواهد شد.
 
مدير كل پژوهش و نوآوري نهاد كتابخانه‌ها نيز در اين جلسه با اشاره به لزوم تخصصي‌تر شدن نرم‌افزارهاي كتابداري و كتابخانه‌اي، اين امر را گامي مثبت در افزايش تسهيلات پژوهشي و اطلاع‌رساني در راستاي توسعه مطالعه مفيد در كشور عنوان كرد. 

وي از تشكيل تيمي از متخصصان حوزه كتابداري و اطلاع‌رساني براي تعيين سطح استاندارد در نهاد خبر داد. 

در اين جلسه نتايج بررسي‌ها به صورت موردي مطرح و نظركارشناسان IT و كتابداري نهاد براي تصميم‌گيري نهايي جمع آوري شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها