مسوولان بخش كودك و نوجوان كتابخانه ملي ايران يكساگي راهاندازي اين كتابخانه اينترنتي را با حضور اعضاي اين كتابخانه جشن گرفتند. در اين جشن اعضا با شيوه فعاليتهاي اين سايت و روشهاي نگهداري از كتاب آشنا شدند._
مصطفي رحماندوست در اين مراسم كه با عنوان «بياييد دوباره با هم باشيم» برگزار شد، گفت: امروز پايگاه كودك و نوجوان كتابخانه ملي ايران يكساله شد، البته يك سال و يك ماه؛ اما چون دانشآموزان تا پايان خردادماه امتحان دارند، نخستين روز تيرماه اين جشن را برگزار كرديم تا اعضاي كتابخانه راحتتر بتوانند در اين جشن شركت كنند.
او با اشاره به اينكه تعداد زيادي از بچهها دوست داشتند در اين مراسم شركت كنند اما نتوانستند، اظهار داشت: حسن كتابخانه آنلاين ملي اين است كه نقاط دور و نزديك كشور، حتي كودكان و نوجوانان فارسيزبان و علاقهمندان به ادبيات كودك و نوجوان در ساير كشورها عضو اين كتابخانهاند. اما در همايشهايي كه با اعضا برگزار ميكنيم بسياري از اعضا نميتوانند حضور داشته باشند.
سپس خانم نوذري مسوول راهاندازي سايت، با اشاره به اينكه 20 نفر كمك ميكنند تا كتابها روي سايت كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان قرار گيرد، گفت: نزديك به دو سال طول كشيد تا اين پايگاه راهاندازي شد و در اين مدت طرح و برنامههايي نوشتيم و در اين زمينه از متخصصان، نويسندگان و تجربههايي كه در دنيا صورت گرفته بود، نيز كمك گرفتيم زيرا در اين حوزه حساسيتها بيشتر از بخش بزرگسال است.
درباره طراحي اين بخش در بررسيهاي كارشناسانهاي كه صورت گرفته بود كارشناسان به اين نتيجه رسيدند كه شكلها بدون وجود نوشته تا 80 درصد مفهوم مورد نظر را ميرساند.
او همچنين اطلاعاتي راجع به چگونگي انتخاب كتابها و حق مولف براي قرار دادن نسخه ديجيتال كتاب سخن گفت و افزود: براي دريافت آمار سايت ميتوانيد به صفحه نخست مراجعه كنيد و با انتخاب گزينه آمار تعداد كتابها، تعداد اعضا، كتابهاي پربازديد و ... را ببينيد.
وي از موانع اين وبسايت به اينكه مولفان اجازه قرار گرفتن كتابشان در وب را نميدهند و سرعت اينترنت در ايران اشاره كرد.
در ادامه اين مراسم «بهلولي»، يكي از كارشناسان مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران درباره شيوههاي نگهداري از كتاب، تميز كردن كتابخانه و كارهايي كه باعث تخريب كتابها ميشود نظير گرد و غبار، آلودگي هوا، نور، گرما، رطوبت و ... اشاره كرد.
در ادامه اين مراسم بيوك ملكي، شاعر و تصويرگر كتابهاي كودك و نوجوان و سوسن طاقديس، نويسنده اين حوزه براي حاضران شعر و داستان خواندند. همچنين هوشنگ مراديكرماني و سوسن طاقديس به دليل اينكه كتابهايشان جزو كتابهاي پربازديد در اين سايت است، تقدير شدند.
در پايان اين نشست سه كارگاه «نگهداري از يار مهربان» با عنوانهاي «چگونه يك دفترچه بسازم» براي كودكان 4 تا 6 سال، «آشنايي با مرمت كتاب» براي كودكان 7 تا 11 سال و «صحافي كتاب» براي نوجوانان 12 تا 14 سال برگزار شد.
شاعران و نويسندگاني چون مصطفي رحماندوست، شهرام اقبالزاده، طاهره ايبد، بيوك ملكي، سوسن طاقديس، هوشنگ مرادي كرماني، سيدعلي كاشفي خوانساري، ابراهيم حسنبيگي و ناصر كشاورز حضور داشتند.
نظر شما