موزه و مرکز تحقیقات «توماس مان» موسوم به «بودنبروک هاوس» واقع در شهر لوبک گسترش داده می شود.*
این ساختمان که قدمت آن به قرن 13 میلادی بازمی گردد، از سال 1993 به عنوان یک مرکز یادبود ادبی و نیز مرکز تحقیقاتی میزبان نمایشگاه ها و برنامه های ادبی در مورد این دو برادر نویسنده است.
قرارداد خرید این منزل روز جمعه 28 مرداد به امضا رسیده و هزینه آن را دولت فدرال آلمان تامین کرده است. «هانس ویس کرشن» مدیر موزه های شهر لوبک انتظار دارد که با گسترش بودنبروک هاوس شمار بازدید کنندگان آن نیز افزایش یابد. بودنبروک هاوس سالانه حدود 60 هزار بازدید کننده دارد.
«پاول توماس مان» 6 ژوئن 1875 درلوبک دیده به جهان گشود و 12 آگوست 1955 در زوریخ دیده از جهان فروبست. او از برجسته ترین نویسندگان و داستانسرایان آلمانی زبان قرن 20 است که در سال 1901 نخستین رمانش با عنوان «بودنبروک ها – زوال یک خانواده» را منتشر کرد. این رمان یک رمان اجتماعی بود که «توماس مان» به خاطر نگارش آن در سال 1929 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد. «توماس مان» با «کتیا هدویگ پرینگسهایم» ازدواج کرده بود و برای خلق بسیاری از فیگورهای آثارش از همسرش تاثیر می گرفت.
«هاینریش» برادر بزرگتر او و سه فرزند از شش فرزندش به نام های اریکا ، کلاوس و گولو نیز به حرفه نویسندگی اشتغال داشتند.
توماس مان در «بودنبروک ها» تاریخچه خانوادگی خود را دست مایه رمانی پر صفحه، پر توصیف، و پر از نظم و ترتیب آلمانی کرده که به خاطرش او را نابغه میخوانند: داستان از میانه زندگی خاندان بودنبروکها شروع میشود، جایی که در اوج قدرت مادی هستند و پدربزرگ هنوز زنده است ... و امتداد مییابد تا زوال خاندان: مرگ آخرین وارث و تنها زنانی که برجای ماندهاند و از گذشته حرف میزنند.
رمان در یک مهمانی خانوادگی شروع میشود. همه هستند، پدربزرگی که بانی ثروت خانواده بوده، در زمان جنگ آذوقه به جنوب برده، پدر نگران همه چیز، دختری جوان و آماده ازدواج که روایت بیشتر فصلهای کتاب را از آن خود خواهد داشت، و نوهها، هنوز بچه و بیخیال همه چیز... و البته پسرها، کسانی که جنگ قدرت را در خانواده بازی خواهند کرد... مهمانی هست و یک نامه رسیده، از پسری ناخلف که باز هم پول میخواهد... رمان آقای مان ترکیبی است از خانواده و زندگی روزمره و تاریخ آلمان.
کتاب های «مرگ در ونیز» و «کوه جادو» از دیگر آثار مشهور «توماس مان» به شمار می روند.
نظر شما