مسوول مركز اسناد دفتر پژوهشهاي نظري و مطالعات راهبردي نيروي دريايي ارتش از طبقهبندي اسناد اين نيرو از دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران خبر داد و گفت: طبقهبندي این اسناد، براي مطالعه سير و وضعيت خليجفارس در طول جنگ مفيد است.-
وي درباره وضعيت اسناد موجود در اين مركز گفت: حدود 84 هزار برگ سند از ميان 448 هزار مدرك مربوط به وقايع رخ داده در سطح دريا از قبل از جنگ تا مرداد ماه 1361، انتخاب و نمايهگذاري شدهاند. پرونده اسناد نيروي دريايي، به صورت موضوعي طبقهبندي شده بودند و در حال حاضر، بر اساس تاريخ و زمان تنظيم شدهاند.
مسوول مركز اسناد دفتر پژوهشهاي نظري و مطالعات راهبردي نيروي دريايي ارتش، درباره اين شيوه طبقهبندي اسناد جنگ، گفت: مدارك مربوط به هر روز جنگ در يك پوشه و به ترتيب ساعت، در كنار هم قرار گرفته و قابل مطالعهاند.
محسني در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره محتواي اين اسناد گفت: دستورالعملها حجم محدودي از اين مدارك را شامل شدهاند و گزارش وقايع و ماموريتهاي نداجا در طول جنگ و پيامهاي اضطراري، بخش بيشتري از اسناد نيروي دريايي ارتش از سالهاي دفاعمقدس را دربرگرفتهاند. اين اسناد براي تدوين مجموعه كتابهاي «تقويم تاريخ دفاعمقدس نداجا» استفاده ميشوند.
وي اين شيوه طبقهبندي اسناد را براي مطالعه سير و وضعيت خليجفارس در طول جنگ تحميلي عراق علیه ایران، مفيد ارزيابي كرد و افزود: محققان و پژوهشگران ميتوانند با هماهنگي دفتر پژوهشهاي نظري و مطالعات راهبردي نداجا از اين اسناد استفاده كنند.
اين دفتر در ميدان رسالت، انتهاي خيابان نيروي دريايي، پايگاه نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران واقع است.
نظر شما