چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۰
«شيطان در تصوف» به منبعي براي پژوهشگران تبديل شد

«پيتر آون» در كتاب «شيطان در تصوف» مفهوم ابليس را در سه وجه تاريخي، قرآن و احاديث و همچنين عرفان بررسي كرده و مترجم فارسي اين اثر، با افزودن ششصد صفحه به نسخه دويست صفحه‌اي آن، اين كتاب را به مرجعي براي پژوهشگران تبديل كرده است.-

مرضيه سليماني، مترجم كتاب، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)،‌ عنوان كرد: نسخه انگليسي اين اثر، شامل دويست صفحه بود اما با افزودن تعليقات و برخي مطالب تكميلي به آن، نسخه فارسي آن به هشتصد صفحه رسيد.

وي درباره اين تعليقات توضيح داد: نويسنده در ارجاع به برخي منابع، تنها نام آنها را ذكر كرده است، اما من به منبع مورد نظر رجوع كردم و مطلب مرتبط با موضوع كتاب را به آن افزودم. نويسنده بيش از صد منبع را مورد استفاده قرار داده است كه من نيز در ترجمه كتاب به تمامي آن نسخه‌ها مراجعه كردم.

سليماني ادامه داد: در برخي موارد نيز توضيحات نويسنده، ناكافي و دچار كمبود به نظر مي‌رسيد، از همين رو، با استفاده از منابع مختلف، مطالبي را به آن افزودم تا خلأهاي احتمالي آن را پر كنم.

وي درباره محتواي اين كتاب گفت: «پيتر آون» ابتدا مفهوم ابليس را در آيين‌هاي كهن و مذاهب مختلف مسيحيت و يهوديت بررسي كرده و سپس به سراغ دين اسلام رفته است.

اين مترجم و پژوهشگر ادامه داد: او از سه وجه تاريخي، قرآن و احاديث و همچنين عرفان اين مفهوم را در اسلام بررسي كرد و اين بررسي نشان مي‌دهد كه تلقي متفاوتي از مفهوم ابليس در اين سه وجه ديده مي‌شود. البته اين تفاوت در حوزه عرفان‌ها بيش از دو حوزه ديگر است.

سليماني يادآور شد: به نظر مي‌رسد اين كتاب تمام موضوعات مربوط به مفهوم ابليس در متون اسلامي را دربر مي‌گيرد و با انتشار آن، محققان را در اين زمنيه بي‌نياز خواهد كرد.

كتاب «شيطان در تصوف» مراحل اداري نشر را طي مي‌كند و نشر علم، انتشار آن را بر عهده دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط