حسن شيردل، خاطرهنويس دفاع مقدس: روايت خطي از مباني داستان كلاسيك است كه به عنوان يكي از اسلوبهاي خاطرهنويسي نيز به كار ميرود._
شيوه نگارش خاطره دفاع مقدس نيز با ديگر حوزههاي خاطرهنويسي تفاوت ندارد. بلكه ميتوان آشنايي خاطرهنويس با اصطلاحات و ادوات جنگي و جغرافياي سياسي آن را از الزامات كار در اين عرصه دانست.
براي فعاليت در اين حوزه بايد پلههاي داستاننويسي را پشت سر گذاشت. در حالي كه براي درك فضاي داستان و رمان بايد با آن آميخته شد. در مواجهه با خاطرات ميتوان در اولين قدم حوادث و گفتههاي راوي را واقعي دانست و باور كرد. اما خاطرهنويسي، كشف واقعيت ميكند.
اغلب پزشكان در كسب تجربه در حوزه تخصصيشان، خود را مديون جانبازان جنگ تحميلي عراق عليه ايران ميدانند. اين اتفاق در حوزه ادبيات نيز نمود پيدا كرد و از دوران دفاعمقدس خاطرهنويسي بدون مدل و خودساختهاي اوج گرفت.
نمونه اين نوع خاطرهنويسي را در كمتر جايي ميتوان يافت. رفتارهاي مَردان جنگ، فضا و فُرم جديدي را ايجاد كرد تا زواياي متفاوت دوران دفاع مقدس حفظ شود. خاطرهنويسي جنگ، اسلوبهاي خاطرهنويسي متداول و مرسوم را شكست.
همچنين جنگ تحميلي عراق عليه ايران و خاطرات آن به دليل ويژگيهاي متفاوتش مانند، فضاهاي معنوي حاكم بر جبههها، موقعيت مناسبي براي نگارش قصه فراهم كرده و حتي داستانهاي غيرجنگي را نيز تحت تاثير قرار دادهاند.
نظر شما