محمدعلي گوديني، كتاب زندگينامه داستاني مرحوم اميرسرلشكر قاسمعلي ظهيرنژاد، ریيس ستاد مشترک ارتش در سالهاي دفاعمقدس با عنوان «سرباز وطن» را براي چاپ، به نشر آجا سپرده است. اين اولين كتاب تدويني درباره اين فرمانده ارتشي به شمار ميرود.-
وي با اشاره به دشواري دسترسي به اطلاعات مربوط به سالهاي كودكي مرحوم ظهيرنژاد گفت: بُنمايه كتاب «سرباز وطن» با تكيه بر پرونده پرسنلي زندهياد ظهيرنژاد در ارتش به دست آمد. شخصيتي تخيلي به نام «بايرام» را هم به داستان وارد كردهام تا جذايبت اثر، بيشتر شود.
اين نويسنده در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا مبني بر چگونگي كنار هم قرار گرفتن تخيل و واقعيت در زندگينامه شخصيتهاي برجسته اظهار كرد: اگر نويسنده به شخصيت داستاني خود اعتقاد قلبي داشته باشد، از ضربه خوردن ماجرا از تخيل جلوگيري ميكند. مرحوم ظهيرنژاد براي من باورپذير بود و از نقش او در دوران جنگ خبر داشتم.
محمدعلي گوديني، مقرراتي بودن را يكي از ويژگيهاي بارز مرحوم قاسمعلي ظهيرنژاد دانست و تاكيد كرد: او در اوايل دهه 50 با درجه سرهنگي بازنشسته ميشود و پس از پيروزي انقلاب و به انتخاب اميرسپهيد شهيد قرني، رييس وقت ستاد مشترك ارتش، فرماندهي لشكر لشكر ۶۴ ارومیه را برعهده ميگيرد و به مبارزه با نا آراميهاي كردستان ميپردازد.
نويسنده كتاب «تالار پذيرايي پايتخت» در پايان يادآور شد: كتاب «سرباز وطن» با حمايت نشر آجا تدوين شده و در آيندهاي نزديك، منتشر خواهد شد.
قاسمعلي ظهیرنژاد در ۱۳۳۰ برای تحصیل وارد دانشکده افسری و در سال ۱۳۵۲ با درجه سرهنگ دومی از ارتش بازنشسته شد.
وي پس از پيروزي انقلاب اسلامي و در زمان آغاز نا آرامیهای کردستان در ۱۳۵۸، به فرماندهي لشكر ۶۴ ارومیه منصوب شد و يك سال بعد، به عنوان فرمانده ژاندارمری فعاليت كرد و پس از فرماندهي نیروی زمینی ارتش در يك مقطع، در تاريخ نهم مهر ماه ۱۳۶۰ به سمت ریاست ستاد مشترک ارتش منصوب شد.
ظهيرنژاد سرانجام در سال ۱۳۷۸ بر اثر سکته مغزی درگذشت.
نظر شما