غلامرضا كافي، برگزیده اول گروه «پژوهش ادبي» پانزدهمين جشنواره انتخاب كتاب سال دفاعمقدس معتقد است: دانشگاهيان، پيگير وضعيت كنوني ادبيات انقلاب و دفاعمقدساند اما با وجود اين نبايد از تاثير پژوهشهاي ادبي بر نويسندگان و شاعران دفاعمقدس غافل شد.-
وي با اشاره به تدريس اين كتاب در مقطع كارشناسي ارشد رشته ادبيات مقاومت گفت: دانشگاهيان، پيگير وضعيت كنوني ادبيات انقلاب و دفاعمقدساند اما با اين وجود نبايد از تاثير پژوهشهاي ادبي بر نويسندگان و شاعران دفاعمقدس هم غافل شد. اين دو قشر در انتظار ديدن بازخورد آثار خود هستند.
اين استاد دانشگاه با تاكيد بر تاثيرگذاري كتابهاي تدويني در گونه پژوهشهاي ادبي بر اهلقلم دفاعمقدس اضافه کرد: اينگونه آثار، انگيزه نويسندگان براي ادامه نگارش كتابهاي با كيفيت درباره انقلاب و دفاعمقدس را افزايش ميدهند.
وی گفت: پيش از تدوين كتاب «شناخت ادبيات انقلاب اسلامي»، تقسيم و دورهبندي علمي و ادبي و خصوصيات سبكي، زباني و ذهني ادبيات انقلاب را نداشتيم.
نويسنده كتاب «شرح منظومه ظهر» درباره نسبت ادبيات انقلاب و دفاعمقدس توضیح داد: حجم زيادي از ادبيات آييني، به موضوع عاشورا پرداخته است. با وجود اينكه شعر عاشورا تنها بخشي از ادبيات آيينني محسوب ميشود، اما غالب مردم ادبيات آييني را با نام عاشورا ميشناسند. نسبت ادبيات انقلاب و دفاعمقدس هم اينگونه است.
عضو هيات علمي دانشگاه شيراز ادامه داد: در واقع ادبيات دفاعمقدس، جزء وسيعي از ادبيات انقلاب اسلامي را شكل ميدهد و به دليل اين كه ادبيات دفاعمقدس، پیش از ثبات ادبيات انقلاب آغاز شده و حتي پس از اتمام جنگ با تبيين و توصيف تبعات جنگ ادامه پيدا كرده، ادبيات انقلاب را تحت شعاع خود قرار داده است.
اين نويسنده برگزيده پانزدهمين جشنواره انتخاب كتاب سال دفاعمقدس، برگزاري اين جشنواره را امري مبارك خواند و گفت: پيشنهاد ميكنم كه با سختگيري بيشتر در سير و ملاكهاي داوري، بر اعتبار آن بيفزايند.
دكتر غلامرضا كافي به پاس تدوين كتاب «شناخت ادبيات انقلاب اسلامي» رتبه اول گروه پژوهش ادبي پانزدهمين جشنواره انتخاب كتاب سال دفاعمقدس را از آن خود كرده است.
آيين اختتاميه اين جشنواره، شب گذشته (30 آبان ماه) به همت بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس در تالار خليجفارس باغموزه دفاعمقدس برگزار شده است.
نظر شما