بر اساس آمارهاي كتابخانههاي آموزشگاهي اصفهان اعلام شد
اختصاص 11 جلد كتاب به ازاي هر دانشآموز اصفهاني
استان اصفهان 6800 كتابخانه آموزشگاهي(دورههاي تحصيلي راهنمايي و متوسطه) دارد. اين كتابخانهها به ازاي هر دانشآموز، بيش از يازده جلد كتاب را در خود جاي دادهاند.-
وي ادامه داد: در كلاسهاي پايههاي پنجگانه دوره ابتدايي استان اصفهان به ترتيب 1187، 1181، 1359، 1430 و 1513 كتابخانه وجود دارند و تعداد كتابهاي موجود در آنها 322 هزار و 290 جلد اعلام شده است.
كارشناس مسوول فرهنگي ـ هنري اداره كل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اين كه سرانه كتاب در دورههاي تحصيلي ابتدايي، راهنمايي و متوسطه به ترتيب 8، 12 و 12 جلدند، يادآور شد: بر اساس تحقيقهاي ميداني صورت گرفته از سوي اين دفتر، متوجه نياز روزافزون دانشآموزان به تعداد بيشتري از كتابهاي علمي در كتابخانهها شديم و كوشيديم با حضور و خريد كتاب در تمام نمايشگاههاي كتابي كه تاكنون برگزار شدهاند، اين نياز را تا حد زيادي برطرف سازيم.
قامت با بيان اين كه حذف جايگاه كتابدار از كتابخانههاي مدارس، آسيب جدي به فرهنگ كتابخواني و ارايه خدمات كتابخانهاي وارد كرده است، بيان كرد: با توجه به حجم بالاي مطالب آموزشي كتابهاي درسي، دانشآموزان نه تنها ديگر قادر نخواهند بود به مطالعه كتابهاي غيردرسي بپردازند، بلكه فرصت برعهده گرفتن مسووليت كتابخانه را به طور شايسته نخواهند داشت. بنابراين، بازگشت جايگاه كتابدار حرفهاي به نظام آموزش و پرورش از جمله ضرورتهاي حوزه كتاب و كتابخواني مدارس به شمار ميآيد.
وي در پايان گفت: از عوامل ديگري كه زمينههاي كاهش توجه دانشآموزان به كتابهاي غيردرسي را فراهم ميكند، ميتوان به رواج فرهنگ اشتباه در ميان والدين در فراهم كردن زمينههاي مطالعه و توجه بيش از اندازه دانشآموزان به كتابهاي درسي با هدف قبولي در كنكور اشاره كرد. اگر چنين شرايطي بهبود يابد ميتوان به ترويج فرهنگ مطالعه در كشور اميدوارتر بود.
نظر شما