دوشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۳
«نسخه‌‌شناسی عربی» در كانون توجه پژوهشگران قرار گرفت

شهر رباط، پايتخت كشور عربی‌ ـ آفريقايی مراكش، اين روزها ميزبان برگزاری اولين كارگاه آموزشی نسخه‌های خطی (نسخه‌شناسی) است كه چند كشور عربی به همراه هند و اسپانيا در آن شركت كرده‌اند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا) به نقل از پايگاه خبری الجزيره، در اين كارگاه آموزشی حدود 60 پژوهشگر و كارآموز از كشورهای تونس، ليبی، يمن، سوريه، فلسطين، قطر، عمان و عربستان به همراه اسپانيا و هند شركت كرده‌اند. اين كارگاه با عنوان «نسخه خطی عربی؛ ظرف، مهارت و سنت‌ها» برگزار می‌شود و سازماندهی آن را «مركز نسخه‌های خطی عربی» كه مركز آن در قاهره است با همكاری سازمان «علمای محمديه» مراكش بر عهده دارد.

شركت‌كنندگان در اين كارگاه و يا به عبارت ديگر، اولين همايش آموزشی نسخه‌های خطی عربی، همگی بر توجه بيشتر به نسخه‌های خطی عربی تأكيد دارند و آن را بخش مهمی از ميراث امت عرب می‌دانند. آنان معتقدند اين نسخه‌های خطی كه تاريخ و فرهنگ و ميراث اعراب را در خود جای داده است بايد در اين شرايط و تحولات عميقی كه منطقه عربی با آن روبه‌رو است به «مساله بزرگ» تبديل شود.

اين كارگاه كه تا روز 15 دسامبر (24 آذر) در پايتخت مراكش برقرار است، نخستين كارگاه در نوع خود در جهان عرب است و اهميت آن از اين نكته برمی‌آيد كه دانش نسخه‌های خطی و نسخه‌شناسی (codicology) هنوز در كشورهای عربی موضوع تازه‌ای است كه نياز به فعاليت بيشتر و تأسيس نهاد يا نهادهایی تخصصی در اين زمينه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها