دكتر محمدحسن قديري ابيانه در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در بيان انگيزه نگارش كتاب «مسيحيت از واقعيت تا تحريف» كه به تازگي به چاپ دوم رسيده است، با اشاره به چهارم دي ماه، سالروز تولد حضرت مسيح(ع) اظهار كرد: زماني كه سفير ايران در مكزيك بودم، جلسات متعددي با مسيحيان داشتيم كه طي آنها، بحثهايي درباره اسلام و همچنين مقايسه آن با مسيحيت صورت ميگرفت. اين جلسات فرصتي براي آشنايي بيشتر من با مسيحيت و همچنين فرصتي بود كه آنان را با اسلام آشنا و بهويژه اسلام را در مقايسه با مسيحيت به آنان معرفي كنم.
قديري ابيانه افزود: در نتيجه اين جلسات، بيش از 300 نفر مسلمان شدند، يعني تقريبا نيمي از آنها که در اثر تبليغات منفي غرب، جلسه را با نگاه منفي به اسلام آغاز ميكردند، در همان جلسه مسلمان ميشدند. بيان غيرعقلاني بودن آنچه آنها درباره مسيحيت و انجيل (مسيحيت و انجيل تحريف شده امروزي) ميگويند، بيش از 20 دقيقه زمان لازم نداشت. بخشي از زمان اين جلسات را به صحبت درباره اسلام و ساعتي از آن را نيز به پرسش و پاسخ اختصاص داده بوديم كه در مجموع، نتايج چشمگيري به دنبال داشت.
وي اضافه كرد: اين نتيجه مربوط به كساني بود كه مسيحي متعهد بودند و در مدت زمان بسيار كمي به آنها ثابت ميكردم كه مباني فكريشان غلط است. همچنين كتابي با عنوان «اين است اسلام» را به زبان اسپانيايي و انگلیسی در مكزيك منتشر كردم كه بزرگان كليساي مكزيك آن را بسيار خطرناك ارزيابي كردند و درباره آن گفته بودند كه اين كتاب، جوانان ما را منحرف و آنان را دچار ترديد ميكند.
سفير سابق ايران در مكزيك ادامه داد: وقتي متوجه شدم كه عدهاي در ايران مشغول تبليغ مسيحيتاند و از سوي ديگر، واتيكان نيز سياست ترويج مسيحيت را از طريق ايجاد كليساي خانگي در ايران در پيش گرفته است، تصميم گرفتم كتابي درباره ديدگاههاي مسيحيت بنويسم.
وي گفت: واقعيت اين است كه كليسا، عقايد خود را آنطور كه هست در جهان اسلام مطرح نميكند، زيرا نهتنها اين مباني فكري جاذبه ندارند، بلكه دافعه شديدي نيز دارند و پنهانكاري شديدي در بيان دیدگاههایشان از سوي آنان اتفاق ميافتد.
كارشناس عالي وزارت امور خارجه در مقايسه شناخت مسيحيت از سوي مسيحيان و مسلمانان گفت: تعداد معجزاتي كه ما مسلمانان براي حضرت مسيح(ع) و حضرت مريم(س) به آنها معتقديم، بيش از آن چيزي است كه در انجيل آمده است. به عنوان مثال، آنچه را آنان به عنوان «شام آخر» حضرت مسيح ميشناسند، ما بر اساس سوره «مائده» معجزه و مائده بهشتي ميدانيم. علاوه بر اين، ما معتقديم كه خداوند براي حضرت مريم (س) ميوه بهشتي میفرستاد يا حضرت عيسي (ع) در كودكي به زبان آمد و رسالت خویش را اعلام كرد اما آنان چنين اعتقادهايي ندارند.
قديري ابيانه اضافه كرد: چنانكه كليساي واتيكان نيز در هفته گذشته اعلام كرد، تعداد مسلمانان دنيا از مسيحيان پيشي گرفته است، در حالي كه بايد اعلام كنيم كه پيروان مسيح، آن تعدادي كه آنها ميگويند نيستند، بلكه ما مسلمانان نيز به نوعي مسيحي به شمار ميرويم، زيرا حضرت مسيح (ع) را به عنوان يك پيامبر ميپذيريم. مسيحي حقيقي، ما مسلمانانيم، زيرا او را همانگونه كه هست، يعني به عنوان يك پيامبر اولوالعزم ميپذيريم، در حالي كه مسيحيان او را همانگونه كه هست، نميپذيرند و او را «خدای پسر» مینامند.
اين استاد دانشگاه در ادامه با بيان اينكه «اسلام در امتداد مسيحيت است» اظهار كرد: دين يكي است و قرآن دين را جمع نميبندد و از لفظ مفرد براي آن استفاده ميكند اما در مقابل، ظلمات را جمع بسته است. آنچه پيامبران واقعي از سوي خداي واحد آوردهاند، يك دين و همه، نور واحد است. هر پيامبري، پيامبر پيشين خود را تاييد و آموزههايش را در زمان و مكان خود تكميل ميكند. در «انجيل» نيز آمده است كه وقتي از مسيح درباره چگونگي تشخيص راستين يا دروغين بودن مدعيان پيامبري پس از او ميپرسند، ميفرمايد: «او را ميتوانيد از ميوهاش تشخيص دهيد، همانطور که درخت خوب را از میوهاش میتوان تشخیص داد.» بنابراين، او آمدن پيامبران بعد از خود را نفي نكرده است.
وي با اشاره به برخي انحرافات وارد شده در عقايد مسيحيت گفت: به حدي تحريفات و مسايل غيرمنطقي وارد انجيل و باورهاي مسيحيت شده اند كه كليسا ناچار شده عقل و منطق را بزرگترين دشمن ايمان اعلام كند، در حالي كه مبناي اسلام، انديشه و تفكر است و قرآن همواره انسان را به تفكر و تعقل دعوت ميكند و در روايات اسلامي ساعتي تفكر از 70 سال عبادت برتر شمرده شده است.
قديري ابيانه در مقايسه ديدگاههاي اسلامي و مسيحي افزود: آنان ايمان بر مبناي دگماتيسم مذهبي را ترويج ميكنند و بر جملاتي از قبيل «ترديد نكن» تاكيد دارند و سوال را دشمن دين ميدانند، در حالي كه اسلام دعوت به سوال ميكند، زيرا اگر كسي عقل خود را به كار گيرد و نگاه منطقي داشته باشد، متوجه ميشود كه بسياري از عقايد كليسايي، هيچ جايگاهي نزد عقل ندارند بلكه در بسياري از موارد غير عقلايي و ضد عقلاند.
نويسنده «مسيحيت از واقعيت تا انحراف» با انتقاد از سه مراسم مهم مسيحيت يعني «غسل تعميد»، «عشاي رباني» و «اعتراف به گناهان» و غيرعقلاني دانستن اين آيينها گفت: مسيحيان معتقدند همه ابناي بشر گناهكار به دنيا ميآيند و هر نوزادی برای اینکه گناهش پاک شود و به بهشت راه یابد، بايد توسط کشیشان غسل تعميد شود، زيرا انسان از بدو تولد تا ابد گناهكار است و بار گناه آدم و حوا را به دوش ميكشد و بايد آن را با غسل تعميد حذف كند. در واقع، غسل تعميد در نظر آنان، حذف گناه ذاتي بشر است، در حالي كه در اسلام هر كس مسوول اعمال خود در نظر گرفته ميشود و انسان نيز پس از بلوغ (و نه از بدو تولد) براي گناهان خود بازخواست و در قيامت نيز به خاطر اعمال خود پاداش گرفته يا مجازات ميشود. اگر به اين دو موضوع در كنار هم نگاه و به طور منطقي فكر كنيم، حق را به اسلام ميدهيم.
اين نويسنده يادآور شد: بيان نكات زيادي از باورهاي مسيحيت فعلي و نقد آنان مطابق عقل را در كتاب خود آوردهام و وارد بحثهاي كلامي و فلسفی نشدهام، بلکه مباحث كتاب، بحثهايي ساده، منطقي و در حقيقت افشاگرانهاند. در كنار اين موارد، نتيجه تفكر منطقي در اين آيينها را نيز بيان كردهام. تمامي مواردي را كه به باورهای كاتوليكها نسبت دادهام، با کاتولیکهای مکزیک مطرح کردهام تا اگر نسبتی به آنها داده میشود که صحت ندارد، آن را نفی کنند اما آنان همه را تاييد كردند.
قديري ابيانه با بيان اينكه «در كتاب خود واقعيت مسيحيت را در ديدگاه اسلام مطرح و به بندهايي از انجيل كه مويد نظر اسلام است، اشاره كردهام» گفت: همچنين در بحث تحريف دین، تفاوت آنچه را درباره عقايد مسيحيت در انجيل آمده، در عهد جديد و عهد عتيق بررسي كرده و تحريفات و تضاد دیدگاهها را در اين دو عهد نشان دادهام. به عنوان مثال، عهد عتيق خوك را نجس ميداند اما عهد جديد اشارهاي به اين موضوع ندارد.
سفير سابق ايران در مكزيك درباره «مسيحيت از واقعيت تا تحريف» افزود: اين كتاب به مقايسه حضرت مسيح(ع) و مريم(س) در اسلام و مسيحيت و همچنين مقايسه اسلام و مسيحيت، به صورت بند به بند ميپردازد. همچنين فسادهايي كه در كليساها وجود داشته و بسيار نيز فاجعهآميز بوده را از نظر تاريخي بيان ميكند. علاوه بر اين، بخشي از كتاب به شكنجه در كليسا و قرون وسطي اختصاص دارد. كليسا در تبليغات خوداز صلح و مهرباني و بخشش دم ميزند، در حالي كه تاريخ كليسا پر از جنايات بسيار فجيعي است كه تصاوير برخي از آنها را نيز در اين كتاب آوردهام.
وي كه كتاب «مسيحيت از واقعيت تا تحريف» را براي دانلود رايگان روي اينترنت قرار داده است، در پاسخ به اين سوال كه «آيا اين كار ضرر مادي به ناشر نميزند؟» گفت: به نظر من، اگر قرار است با مطالعه اين كتاب، از گمراه شدن كسي جلوگيري شود، بهتر است منتظر چاپ كتاب نشود. ناشر (بنياد بعثت) نيز با اين اقدام من موافق كرده و با اين وجود، كتاب خیلی زود به چاپ دوم رسيده است.
قديري ابيانه كه كتاب «اين است اسلام» را سال گذشته به زبانهاي انگليسي و اسپانيايي در خارج از ايران منتشر كرده، درباره لازمههاي نوشتن در حوزه اديان ديگر براي نويسنده مسلمان گفت: نويسنده بايد در حوزهاي وارد شود كه در آن مطالعات كافي داشته باشد. من نيز در اين كتاب وارد بحثهاي كلامي و فلسفي نشدهام و تنها به بحثهاي ساده، منطقي، مستدل و مستند پرداختهام كه براي همه قابل فهمند، يعني سخني را بيان كردهام كه درباره آن تجربه داشتهام و يقين دارم كه اگر مسيحيان نيز اين كتاب را بخوانند، درباره اعتقادات خود دچار ترديد خواهند شد، زيرا بسياري ازاعتقادات آنان، منطق ندارد. آنچه كليسا تبليغ ميكند و عقل و منطق را بزرگترين دشمن ایمان ميداند، بزرگترين ظلم به حضرت مسيح (ع) است.
سفير سابق ايران در مكزيك افزود: كتاب «اين است اسلام» كه در مكزيك منتشر شد، با حديثي از پيامبر اسلام(ص) آغاز ميشود كه ميفرمايد «ما كساني هستيم كه درباره دين خدا بحث ميكنيم.» اين جمله كه براي ما بسيار عادي است، براي مسيحيان كه دگماتيسم مذهبي را مبنا قرار ميدهند، غيرعادي و عجیب است، زيرا معتقدند نباید درباره دین خدا بحث کرد و نباید منطقی به دین نگریست. اگر ما موفق شويم كه مسيحيان را به تعقل واداريم و كاري كنيم كه عقل و منطق را در دين به كار گيرند، توانستهايم اسلام را در ميان آنان گسترش دهيم.
نويسنده كتاب «مسيحيت از واقعيت تا تحريف» افزود: اين كتاب به تاييد علماي متخصص در اين حوزه رسيده است و تاثير فراواني بر روشن شدن افكار عمومي نسبت به مسيحيت دارد، زيرا بر خلاف كتابهاي ديگر اين حوزه، بحثهاي سنگين كلامي و عرفاني را پيش نميكشد و مخاطب آن عموم جامعهاند.
وي در بيان اهميت نگارش كتابهايي مانند «مسیحیت از واقعیت تا تحریف» به لزوم توزيع اين كتاب در كشورهايي مانند افغانستان اشاره كرد و افزود: ترجمه و توزیع این کتاب را در کشورهایی که مسیحیان به تبلیغ علیه اسلام میپردازند؛ مانند آذربایجان، پاكستان، بوسنی، عراق و سایر کشورهای عربی توصیه ميكنم. علاوه بر اين، ايرانياني كه در خارج از ايران زاده ميشوند، معمولا اسلام را درست نميشناسند و چنين كتابهايي برايشان موثر است.
قديري ابيانه همچنين بر لزوم انتشار كتابهايي مانند «اين است اسلام» در خارج از كشور تاكيد كرد و گفت: اين كتاب را که برای مخاطبان مسیحی و غربی نوشته شده است، ميتوان به زبانهای ديگر و در ساير كشورها منتشر كرد. همچنين ميتوان اين كتاب را در ايران نيز منتشر كرد و به گردشگران داد. كتاب «اين است اسلام» را براي مخاطب خارجياي نوشتهام كه يا هيچچيز از اسلام نميداند يا اطلاعات غلطي درباره آن دارد.
سفير سابق ايران در مكزيك ادامه داد: كتابهايي كه در اين حوزه براي كشورهاي ديگر ترجمه ميشوند، معمولا كتابهاي علماي مايند كه براي استفاده علما و طلاب نوشته شدهاند و به زبان سایر كشورها ترجمه ميشوند و معمولا فهم آنها برای عامه مردم دشوار است، در حالي كه اين كتاب براي كساني است كه نخستين تماس را با اسلام دارند. اين كتاب براي سوالات آنان از نخستين تماس با اسلام تا بيان شهادتين، پاسخهايي دارد و كتابي است كه ميتواند موجب ورود بسياري از افراد به اسلام شود.
قديري ابيانه با اشاره به دريافت نكردن حقالتاليف براي نگارش كتاب «مسيحيت از واقعيت تا تحريف» اظهار كرد: درآمد و سودي براي اين كتاب براي خود نخواستهام، آن را براي رضاي خدا نوشتهام و ديگران نيز ميتوانند اين اثر را در سايتشان قرار دهند.
وي در پايان گفت: نبايد بگذاريم جوانان منحرف شوند و سپس به دنبال بازگرداندن آنان به راه صحيح باشيم، بلكه بايد جلوي انحراف را بگيريم. «از مسيحيت از واقعيت تا تحريف» كتابي مفيد در اين راستاست و امتحان خود را نيز پس داده است.
یکشنبه ۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۵
نظر شما