به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، در ميان اسناد موجود در مجموعه اسناد كتابخانه و موزه ملي ملك، اسنادي از مكاتبات حاج حسين آقا ملك (واقف و بنيانگذار اين مؤسسه) و بخشي از مكاتبات وي با پدرش محمدكاظم ملك التجار يافت ميشود.
تاريخ نخستين نامه از مجموعه اين مكاتبات كه در حدود پنج هزاربرگ و پانصد نامه است مربوط به محرم الحرام 1306 قمري و واپسين آن مورخ شنبه نوزدهم ربيع الثاني 1336 قمري است.
حاج حسين ملك، واقف و بنيانگذار كتابخانه و موزه ملي ملك در 11 ربيع الاول سال 1288 ه.ق (1250خورشيدي) در تهران متولد شد. وي در 6 آبان ماه 1316 خورشيدي، خانه پدري خود در بازار بينالحرمين تهران را به همراه تمام اثاثيه و كتابهاي موجود در آن وقف آستان امام رضا(عليه السلام) كرد تا شعبهاي از كتابخانه مقدسه رضويه باشد.
آن چه وقف شد علاوه بر هزاران نسخه خطي نفيس يا چاپ سنگي شامل فرشها، لوسترها، مبلمان و تابلوهاي نقاشي بود كه او به عنوان لوازم و تجملات زندگي شخصي از آنها استفاده ميكرد. همچنين مجموعههاي تمبر، سكه، آثار لاکی و تابلوهاي نقاشي ميانشان ديده ميشود.
اين آثار ابتدا در كنار كتابخانه به نمايش درآمدند و سپس هسته اوليه موزه ملك را شكل دادند. حاج حسين ملك اموال زيادي را وقف كتابخانه كرد تا پس از مرگش درآمدي براي توسعه كمي و كيفي آن فراهم باشد.
سهشنبه ۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۱
نظر شما