خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): با پیشرفت جوامع بشری و مدرنیته شدن زندگی، آنقدر مشغله ایجاد می شود که گاهی افراد فراموش می کنند دلمشغولی هایی نیز دارند و باید اوقاتی را به خود اختصاص دهند. همین امر پس از مدتی سبب آشفتگی و از دست دادن آرامش در زندگی می شود که روانشناسان از آن به عنوان افسردگی یاد می کنند. برای رهایی از آشفتگی های ذهنی ، از مطالعه به عنوان ابزاری آسان و قابل دسترس می توان نام برد. در اینجا به چند فایده مهم و اساسی مطالعه می توان اشاره کرد:
يك- مطالعه عمر را زیاد می کند؛ محققان دریافته اند که کسانی که در طول شبانه روز اوقاتی را به مطالعه اختصاص می دهند نه تنها از سلامت روانی بیشتری برخوردارند، بلکه بیشتر عمر می کنند. همانگونه که ورزش برای سلامتی جسم بسیار مهم است و کسانی که ورزش می کنند سلامت تر هستند، مطالعه نیز ورزش مغز است و کسانی که مطالعه می کنند از سلول های مغز خود بیشتر استفاده می کنند و همین امر سبب می شود تا طول عمر بیشتری داشته باشند.
2- کسانی که مطالعه می کنند خواب عمیق تری دارند؛ مطالعه پیش از خواب به داشتن خوابی عمیق و راحت کمک می کند و کسانی که پیش از خوابیدن مطالعه می کنند نسبت به کسانی که در طول روز مطالعه کرده اند خواب راحت تر و آرام تری دارند.
3- مطالعه باعث پرورش حافظه می ؛ اکثر تحقیقات نشان داده است که حافظه قابل پرورش است. یکی از راه های تقویت حافظه مطالعه است، به همین خاطر برخی از پزشکان به افراد سالخورده که در معرض بیماری آلزایمر هستند توصیه می کنند کتاب بخوانند تا حافظه شان تحلیل نرود. مطالعه یک فرایند فعال ذهنی است که در هنگام مطالعه شخص بیشتر فکر می کند.
4- مطالعه باعث پرورش قدرت خلاقیت و تفکر می شود؛کسانی که مطالعه می کنند حتی نسبت به محیط پیرامون خود نیز بی تفاوت نیستند و بیشتر تفکر می کنند همین امر سبب می شود تا خلاق تر باشند.
5- مطالعه دامنه واژگان را افزایش می دهد؛ مطالعه این امکان را به افراد می دهد تا با واژگان بیشتری سروکار داشته باشند و همین امر باعث افزایش روابط اجتماعی و گسترش آن می شود.
6- مطالعه اعتماد به نفس را افزایش می دهد؛ با مطالعه کتاب شخص درباره مطالب آگاهی پیدا می کند و همین امر سبب می شود تا دیگران در مواردی درباره موضوعات مختلف از شما سوال کنند و همین امر سبب افزایش اعتماد به نفس فرد می شود.
مطالعه فواید بسیاری دارد که با قدم گذاشتن در دنیای پهناور کتاب هر شخصی می تواند آن را تجربه کند.
منبع: ایندیپندنت،نویسنده :دیوید وارام ،مترجم: مرجان آقبلاغی
چهارشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
نظر شما