بررسي اجمالي کتاب «نام خلفا بر فرزندان امامان(عليهمالسلام)، بنمايهها، پيرايهها»
پژوهشي متقن و به دور از تعصب
چاپ نخست کتاب «نام خلفا بر فرزندان امامان(عليهمالسلام)، بنمايهها، پيرايهها» تاليف سيدعلي شهرستاني با ترجمه سيدهادي حسيني از سوي انتشارات دليلما منتشر شد. اين كتاب به بررسي نام فرزندان اهلبيت(ع) پرداخته و گذاشتن نام خلفا بر آنان را با شواهد موجود در كتابهاي فريقين رد ميكند.-
شبههاي كه وهابيان و فتنهگران با استفاده از انواع وسايل ارتباطي به بر ضد شيعه ايجاد و برخي از خامانديشان و سوداگران غوغا و آشوب، در فضاي دانشگاهها و مراكز علمي مطرح ميكنند، اين است كه امام علي(ع) فرزندان خود را به اسامي خلفا (ابوبكر، عمر و عثمان) نامگذاري و اين امر، نهايت محبت آن حضرت(ع) را نسبت به خلفا ميرساند و گوياي ارادت و دلبستگي او به خلفاي راشدين است!
سيدعلي شهرستاني(خالق اين اثر) در تحقيقي گسترده، اين ادعا را به چالش ميكشد و با رويكردهاي مختلف به واكاوي آن ميپردازد و بسياري از ناسازگارها و نابسامانيهاي زمان و دوران، ابهامات، برداشتهاي نادرست، غرضورزيها، ناآگاهيها، فتنهانگيزيها و ماجراهاي پشتپرده اين شبهه را روشن ميسازد و با دلايل استوار و شواهد گوناگون، نشان ميدهد كه ميان نامگذاري به اسمهايي مانند «عمر»، «عثمان»، «عائشه»، «هارون» و اشخاصي كه به اين اسمها عَلَم گشتهاند، هيچ رابطه محبتآميزي وجود ندارد.
شهرستاني در بحث سير تاريخي، بيآنكه تعصبات كور را دنبال كند با دقت و حوصله به جستوجوي اسامي خلفا در ميان فرزندان امامان(عليهمالسلام) ميپردازد و اين كار را تا قرن هشت هجري دنبال ميكند و از تصحيف و تحريفي كه در نام «عمرو» به «عمر» صورت گرفته، سخن به ميان ميآورد و روشن ميسازد كه چگونه حساسيت بيمنطق تنگنظران و رفتار و عملكرد نابجاي دشمنان اهلبيت(عليهمالسلام) دامنگير خودشان شد و روند رو به كاهش نامگذاري به «ابوبكر» و «عمر» و «عثمان» در ميان شيعه به نقطه پايانياش رسيد و براي هميشه از قاموس نامگذاريها در ميان شيعيان رخت بربست.
مولف كتاب براي اينكه به روشني مشخص شود كه امام علي(ع) كدام يك از فرزندانش را به نام خلفا ناميد، در فصلي جداگانه به موضوع همسران و ام ولدهاي آن حضرت و فرزندان امام از آنها ميپردازد و نام يكايك آنان را به همراه اولادشان ميآورد و با بحث علمي مستند و استوار، افقي روشن و به دور از دغدغههاي ترديد برانگيز را پيش روي خواننده قرار ميدهد تا به مقتضاي خرد و انصاف به داوري نشيند.
بحثها، موضوعات و نكتههاي ژرف و تازهاي را كه در لابلاي اين تحقيق نهفتهاند، اثر ماندگاري را از استاد شهرستاني به خوانندگان ارايه ميدهد و در عرصه نامگذاري به اسامي خلفا، روزنههاي جديدي را ميگشايد و حقايق بسياري را مينماياند.
كتاب حاضر در دو بخش سامان يافته است. «منش اهلبيت(عليهمالسلام) در نامگذاري به عمر و عثمان و عائشه و همچنين سياست خلفا» و «تكنيه به ابوبكر» عناوين بخشهاي اين اثرند.
چاپ نخست کتاب «نام خلفا بر فرزندان امامان(عليهمالسلام)، بنمايهها، پيرايهها» با شمارگان 2000 نسخه، 655 صفحه و به بهاي 120000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما