شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۷
طنزنویسان درباره‌ی مشکلات اجتماعی نوجوانان بنویسند

داوران نوجوان جشنواره‌ی «خنده‌ی فراخ» معتقدند نویسندگان کتاب‌های کودک و نوجوان کم‌تر به دغدغه‌های نوجوانان فکر می‌کنند و بهتر است درباره‌ی موضوعاتی مانند مشکلات اجتماعی نوجوانان بیش‌تر بنویسند.

ایبنا نوجوان: محمدسبحان فتح‌الهی و محمد صادقی دو داور نوجوانی جشنواره‌ی «خنده‌ی فراخ» و عضو مرکز 35 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند. آن‌ها، مطالعه و داوری آثار رقابت‌كننده در اين جشنواره را از ابتدای تابستان آغاز کرده‌اند.

محمدسبحان درباره‌ی موضوع کتاب‌های جشنواره گفت: «موضوع بعضی کتاب‌ها خوب بود اما بعضی‌ها را دوست نداشتم. «ترکش‌های ولگرد» و «لاک‌پشت فیلی» از این کتاب‌ها بود. اولی درباره‌ی جنگ بود اما به شکلی نوشته نشده بود که اتفاقات جنگ را به‌خوبی مجسم کند. کتاب دوم هم در کل خوب بود اما یک کتاب جدی و حتی می‌شود گفت غمگین بود که طنزی در خود نداشت.»

این داور نوجوان، زبان آثار را خوب ارزیابی کرد و توضیح داد: «من ساده‌نویسی را دوست دارم اما عاميانه و شكسته‌نويسي را نمي‌پسندم و فکر می‌کنم عامیانه‌نویسی باعث می‌شود مخاطب را در خواندن ضعیف می‌کند. از نظر زبان بیش‌تر کتاب‌ها خوب بودند.»

او به نویسندگان کتاب‌های کودک و نوجوان پیشنهاد کرد بیش‌تر درباره‌ی مشکلات نوجوانان بنویسند و افزود: «معمولاً بچه‌ها با پدر و مادرهایشان اختلافات سليقه‌اي دارند؛ بنابراين باید کتاب‌هایی نوشته شود که این موضوعات را از نگاه نوجوانان نشان دهد. نباید کتاب‌ها نصیحت‌گونه باشد، بلکه باید نگاهی تحسین‌آمیز به نوجوان داشته باشد.»

محمد صادقی هم بر اهمیت نوشتن از مشکلات نوجوانان تاکید کرد و گفت: نویسندگان می‌توانند زبانی نصیحت‌کننده هم داشته باشند و از موضوعاتی مثل «بددهاني» و ناسزاگويي که به مشکل تبدیل شده بنویسند، چون جای چنین آثاری خالی است.»

محمدسبحان، با بیان جای خالی ادبیات مدرن در میان کتاب‌های مناسب نوجوانان در این باره توضیح داد: «من خیلی به خواندن کتاب‌هایی که با «جریان سیال ذهن» نوشته شده‌اند علاقه دارم اما متاسفانه این کتاب‌ها برای نوجوانان نوشته نمی‌شوند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها