به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، محمد هادي زاهدي ريیس این سازمان با بیان این مطلب گفت: این مجموعه که از نظر قدمت خط، کتابت، خوشنویسی، تذهیب، کتاب آرایی، کاغذ سازی و جلدسازی دارای اهمیت فراوانی است كه از سال 1372 تا نیمه اول سال 1390 توسط مقام معظم رهبری به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شده است.
وي تصريح کرد: یکی از نفیسترین قرآنهای این مجموعه، قرآن منسوب به دستخط امام حسین(ع) متعلق به قرن اول هجری قمری است که روی پوست آهو و به خط کوفی به دست مبارک امام حسین(ع) به کتابت درآمده است.
وی جداول طلای اوراق این قرآن را از ویژگیهای منحصر به فرد این مصحف شریف دانست و افزود: در انتهای این قرآن جمله «کتبه حسین بن علی» و نیز یادداشت شاه اسماعیل صفوی به چشم میخورد.
زاهدي، از دیگر قرآنهای خطی نفیس اهدایی مقام معظم رهبری، قرآن مرصع و منقش به طلا و لاجورد متعلق به سال 1245هجری قمری را ذکر کرد که مزین به دستخط مقام معظم رهبری است که ضمن اهدای این قرآن به کتابخانه آستان قدس رضوی آن را دارای نفاست ویژهای دانستهاند.
وی اضافه کرد: در انتهای این قرآن همچنین یادداشتهایی مبنی بر تاریخ تولد ناصرالدین شاه قاجار، جلوس اول و دوم وی، فوت محمد شاه قاجار و به صدارت رسیدن و معزولی میرزا آقا خان به چشم میخورد.
ريیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در ادامه، قرآنی به خط کاتب مسلمان هندی را از دیگر نفایس این مجموعه دانست و تصريح کرد: این قرآن طی سه سال به کتابت درآمده است و به حضرت آیتالله خامنهای هدیه شده که معظم له آن را به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا کردهاند.
وی افزود: این قرآن که به دستخط مقام معظم رهبری مزین است، در چند برگ ابتدایی، منقوش به کلمات مبارکه جلاله و نامهای پنج تن آل عبا به شیوهای کاملا هنرمندانه است.
كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي با دارا بودن بيش از 16هزار و 500 نسخه قرآن نفيس خطي مربوط به قرون اوليه تا سدههاي اخير به عنوان بزرگترين و غنيترين كتابخانه از نظر تعداد و نفايس كتب آسماني در منطقه و جهان اسلام شناخته ميشود.
یکشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۸
نظر شما