به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دری با بیان اینکه حکیمی تاثیرات بسیار زیادی بر کتابخوانی در ایران داشته است، گفت: خود من چند کتاب از ایشان در زمان نوجوانی خواندهام که نخستین آنها «فرار از ظلمت» بود، به یاد دارم آن را 25 ریال خریدم.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به کتابهای دیگری که از محمود حکیمی خوانده است گفت: «اشرافزاده قهرمان» و «غرب بیمار» دیگر کتابهایی بود که من در زمان نوجوانی از استاد حکیمی خواندم.
دری در خلال سخنانش گفت: از این حرکت بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان بهخاطر برگزاری این نکوداشت و نکوداشتهایی که قصد دارد در سالهای آینده برگزار کند تشکر میکنم.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر برگزاری مراسم نکوداشت مفاخر رشد داشته و در همین یکی دو سال اخیر نزدیک به 70 نکوداشت برای پیشکسوتان فرهنگ و ادب و هنر صورت گرفته است.
دری در پایان سخنان خود گفت: این بزرگداشتها باعث ایجاد انگیزه برای سایر فرهیختگان میشود و امیدواریم همواره شاهد تکریم این عزیزان باشیم.
محمود حکیمی، داستاننویس حوزه کودکان و نوجوانان، در شهریور سال 1323 در محله میدان خراسان تهران بهدنیا آمد. وی فارغالتحصیل رشته زبان انگلیسی (کارشناسی ارشد) است.
او نویسندگی را از سال 1350 آغاز کرد و نخستین کتابش «اشرافزادة قهرمان» نام داشت که شرح زندگانی مصعب بن عمیر، صحابی دلیر رسول اکرم (ص) بود و با استقبال خوانندگان نوجوان روبهرو شد.
یک سال بعد (1351) کتاب «حسین بن علی (ع) پیشوای آزادگان» از او به چاپ رسید. طاغوت، سلحشوران علوی، شهدای فخ، سرودهای رهایی، سوگند مقدس، نقابداران جوان، دلاوران عصر شب از جمله آثار وی بود که پیش از انقلاب اسلامی منتشر شدند.
پس از انقلاب اسلامی، حکیمی آثاری را در زمینه زندگانی چهارده معصوم (ع) برای نوجوانان منتشر کرد. کتاب وجدان که داستانی با درونمایه دینی بود نیز از وی منتشر شد که به علت استقبال جوانان به چاپ هیجدهم رسید اما کار اصلی و مهم حکیمی پس از انقلاب تالیف مجموعه 22 جلدی تاریخ تمدن یا داستان زندگی انسان ویژه نوجوانان و جوانان بود. او تمدنهای نخستین تاریخ را بر اساس نهضت پیامبران توحیدی تدوین کرد با آثاري چون حضرت ابراهیم (ع) در بابل، حضرت موسی (ع) در مصر باستان و حضرت عیسی (ع) در روم باستان.
سهشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۶
نظر شما