چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۹
«سوره انديشه» با موضوع انقلاب اسلامي منتشر شد

ماهنامه فرهنگي، ‌تحليلي «سوره انديشه» در شماره 56 و 57 خود انقلاب اسلامی ايران را از زواياي فرهنگی و فكري مورد بررسي قرار داده است. اين ماهنامه از سوي حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی منتشر مي‌شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، شماره 56 و 57 ماهنامه فرهنگي، تحليلي «سوره انديشه» در 6 بخش «سبك زندگي»، «نظام اجتماعي»، «نظريه اجتماعي»، «تفكر»، «هنر و ادب» و «تاريخ» منتشر شده است.

پيش از اين بخش‌ها، در مجله خبري اين ماهنامه و صفحات 31 تا 37 عنوان‌هاي «بازخواني‌هاي غرب از انقلاب اسلامي ايران» با توجه به بررسي و تحليل شيوه‌هاي مقابله غرب با صدور انقلاب نوشته علي علوي سيستاني، «‌نقش انقلاب اسلامي در فروپاشي ابرقدرت‌ها» اثر حسن نوروزي، «شروعي بر پايان عمر سلطه‌‌گران» با محوريت تاثيرات انقلاب اسلامي ايران بر دنياي معاصر نوشته مسعود براتي ديده مي‌شوند.

همچنين در صفحات 45 تا 50 مجله خبري نيز مطالبی با عناوین «قالب‌هاي متفاوت تئوري ولايت فقيه» با توجه به ظرفيت‌هاي انقلاب اسلامي براي انقلاب‌هاي اسلامي عربي اثر احمد رهدار، «حركت در ذيل تاريخ ديني» با محوريت بررسي نسبت انقلاب اسلامي ايران و انقلاب‌هاي اخير در كشور‌هاي اسلامي نوشته مهدي حسيني آمده اند.

سوال «آيا انقلاب‌ها منحرف مي شوند؟» با موضوع انحراف انقلاب‌ها در صفحه 52 تا 55 ماهنامه مطرح شده و اقتراحاتي از بيژن عبدالكريمي،‌ منوچهر آشتياني، ابراهيم فياض، عبدالله حاجي صادقي و سيد عبدالمجيد پيش‌بين (اشكوري) را در بر دارد. 

در بخش سبك زندگي از صفحه 99 تا 104 عناوین «علم، ‌صورت، انقلاب» با موضوع آيا انقلاب اسلامي، علاوه بر محتواي علم، سبك تحصيلي متفاوتي را مي‌طلبد؟ اثر عليرضا بليغ و «دانشجويي انقلاب اسلامي و نبرد با گفتمان هژومن» با محوريت مطالبات مقام معظم رهبري از دانشجويان، نوشته محمد ثنايي‌فر دیده می شوند.

در بخش نظام اجتماعي از صفحه 125 تا 128 مطالبی با عناوین «جمهوري متعاليه» با موضوع تاملي در نسبت حكمت متعاليه و انقلاب اسلامي نوشته شريف لك‌زايي و «آزادي به روايت انقلاب اسلامي» با محوريت نسبت آزادي و جمهوري اسلامي در انديشه امام خميني (ره)اثر مصطفي زالي جای گرفته اند. 

در بخش تفكر ماهنامه «سوره انديشه» علیرضا سميعي به بررسي تفسير‌هاي عرفاني از انقلاب اسلامي پرداخته و در بخش هنر و ادب از صفحه 257 تا 276 عنوان‌ های «گنجي رير خاك» مروري اجمالي بر تاريخ نگاري هنر انقلاب براساس مصاحبه با مجيد جعفري لاهيجي، «بازگشت به اسم قديم» با موضوع چگونه هنر انقلاب از غربزدگي عبور مي‌كند؟ در گفت‌وگو با محمد علي رجبي دواني و «من هنرمند انقلاب نيستم» با طرح سوال آيا هنرمندان انقلاب هنرمند انقلابند؟ در مصاحبه با عبدالحميد قدريان قرار دارند.

پس از اين گفت‌وگو‌ها شعر انقلاب در ذیل عناوینی مانند «ما از پي سنايي و عطار آمديم» اثر سعيد يوسف نيا و «اين زمزم از كعبه جاري‌ست» از ناصر شكوري‌ بررسی شده است.

در بخش تاريخ ماهنامه «سوره انديشه» از صفحه 279 تا 320 مطالبی با موضوعات جريان‌شناسي منابع و تاريخ‌نگاري‌هاي مشروطه و بررسي جريان‌هاي فكري – سياسي از مشروطه تا انقلاب اسلامي دیده می شوند. 

این ماهنامه با مدیرمسوولی محسن مومني شريف و دبیری مهدي مظفرنيا در تحريريه آن از سوي حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها