«دین در قاب تلویزیون» عنوان کتابی است که با آثاری از دکتر اسماعیل بنی اردلان، دکتر مجید حسینی زاده و دکتر علاءالدین رحیمی منتشر شد. این کتاب حاصل نشست های تخصصی در زمینه دین و رسانه است.-
دکتر عبد الله بیچرانلو، مدیر گروه سینما و تلویزیون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در پیشگفتار این نوشتار می نویسد:« موضوع تعامل دین و رسانه، به جهت ماهیت فناورانه رسانه، به شدت با موضوع فناوری گره خورده و بحث های شدیدی را میان محققان و نظریه پردازان برانگیخته است چرا که بسیاری از صاحب نظران، به نوعی جبر تکنولوژیک معتقدند و بر این باورند که فناوری تلویزیون در ذات خودش، با دین تناسبی ندارد به جهت این که از جوامع سکولار غربی برخواسته و با جهان بینی غرب متناسب است. البته در مقابل، بسیاری از محققان نیز رویکرد متفاوتی دارند و تلویزیون را ابزاری می دانند که می توان از آن برای توسعه فرهنگ های متنوع و در جوامع گوناگون بهره گرفت. این موضوع در کشور ما با دیگر مباحث مربوط به مدرنیسم (نوگرایی) آمیخته شده و محل بحث جدی بوده و همچنان محل بحث است.»
«تلویزیون و برنامه سازی داستانی در حوزه مذهب و تاریخ دین»، «بررسی ابعاد تاریخی و دینی سریال مختارنامه»،«شخصیت تاریخی مختار» و «بررسی سریال های تلویزیونی ماه مبارک رمضان در سال1389» از جمله موضوعاتی است که این کتاب به آن ها می پردازد.
چاپ نخست کتاب «دین در قاب تلویزیون» را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با شمارگان 500 نسخه، 87 صفحه و به بهای 1200 ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما