سه‌شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۵
پنجمین دفتر شعر حسینی منتشر شد

چاپ دوم مجموعه شعر «ساراییسم» و پنجمین دفتر شعر سیداحمد حسینی با عنوان «چهار- بیست و یک» راهی بازار کتاب شد. هفته آینده دو کتاب در زمینه گزیده غزل امروز و گزیده رباعی نیز به کوشش حسینی از سوی نشر جمهوری راهی بازار کتاب می‌شود.-

حسینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: دفتر شعر «چهار- بیست و یک» در حقیقت یک شعر بلند نیمایی و با زبان محاوره‌ای است، که در سال 1386 سروده‌ام. این کتاب امسال از سوی نشر شانی در 70 صفحه به بازار کتاب آمد.

وی افزود: این شعر در فضای عاطفی، فلسفی و اجتماعی سروده شده است. عنوان کتاب به یک واقعه شخصی بازمی‌گردد و پیش‌تر نیز عنوان یکی از سروده‌های دومین مجموعه شعرم با عنوان «طهران، خیابان جمهوری» بوده است.

«چهار- بیست و یک» همراه با برگردان ایتالیایی این سروده بلند از سوی زویا ابراهیمی منتشر شده است.

این شاعر در ادامه به چاپ دوم چهارمین دفتر شعرش اشاره کرد و افزود: چاپ دوم چهارمین مجموعه شعر من با عنوان «ساراییسم» از سوی انتشارات فصل پنجم راهی بازار کتاب شد. «ساراییسم» نخستین تجربه من در حوزه غزل پیوسته بود. در این مجموعه شعر 28 قطعه شعر با روایت‌هایی پیوسته ارایه شده است.

وی ادامه داد: این مجموعه چهار دفتر را شامل می‌شود. در دفتر نخست و در اکثر ابیات شعرها «سارا» تکرار شده است. در دفتر دوم «سارا» از فضای ملموس روستایی بیرون می‌آید و به شهر کشیده می شود. در دفتر سوم 6 رباعی درباره 6 شاعری، که دغدغه ادای دین به آن‌ها را داشتم آمده است. در دفتر آخر نیز به نوعی یک روایت سوررئال از «سارا» بیان می‌شود.

حسینی از چاپ دوم نخستین مجموعه شعرش خبر داد و گفت: مجموعه شعر «چسبی به نام زخم» در سال 1389 از سوی موسسه انتشاراتی هنر و رسانه اردیبهشت به چاپ رسیده بود. اکنون چاپ دوم این مجموعه از سوی انتشارات فصل پنجم در دست انجام است. در چاپ دوم این اثر برخی از شعرها با بازسرایی مجدد ارایه می‌شوند.

وی در ادامه به دیگر آثار جدیدش اشاره کرد و توضیح داد: «غزل روزگار ما» گزیده غزل 185 غزل‌سرای معاصر در 400 صفحه است. در این کتاب بهترین نمونه غزل‌های شاعران متولد 1350 تا 1370 را گردآوری کرده‌ام. در ابتدا این کتاب حجمی بیش از 700 صفحه داشت و نمونه غزل‌ها را از میان بیش از هزار و 500 اثر انتخاب کرده بودم.

این شاعر ادامه داد: برای ارسال این آثار پیش‌تر فراخوانی را از طریق وبلاگ‌های ادبی منتشر کرده بودم. رویکرد اصلی‌ام در انتخاب این غزل‌ها جریان‌ساز بودن آن‌ها و مستقل بودن آثار بود. به عبارت دیگر تنها چند درصد از شاعران این کتاب در کنگره‌های شعری شرکت داشته‌‌اند.
وی درباره اسامی برخی از شاعران این کتاب گفت: سیدمهدی موسوی،‌حامد ابراهیم‌پور، سیامک بهرام‌پرور، علی‌رضا بهرامی، فاضل نظری، مریم جعفری‌آذرمانی و صالح سجادی برخی از شاعرانی هستند، که غزل‌های آن‌ها در این کتاب آمده است.

حسینی در پایان یادآور شد: کتاب دیگری پیرامون رباعی و در برگیرنده گزیده رباعی 30 شاعر همراه با بیوگرافی سرایندگان آن‌ها را در کتاب «سه بعلاوه یک» گردآوری کرده‌ام. این اثر نیز از سوی نشر جمهوری راهی بازار کتاب می‌شود. از هر شاعر حدود 6 رباعی انتخاب شده است. جلیل صفربیگی، بیژن ارژن، ایرج زبردست و حامد ابراهیم‌پور برخی از شاعرانی هستند، که رباعی‌های آن‌ها در این کتاب آمده است.

سیداحمد حسینی متولد 1364 است و فعالیت در عرصه شعر را به صورت جدی از سال 1378 آغاز کرده است. پیش‌تر برخی از آثار این شاعر در جشنواره «عصر شعر موعود» و جشنواره «شعر دانشجویی» برگزیده شده‌اند.

نخستین مجموعه شعر او با عنوان «چسبی به نام زخم» توسط موسسه هنر و رسانه اردیبهشت در سال 1389 و در قالب غزل منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط